جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای رفتار مصرف کننده
دوره ۲، شماره ۷ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده
گردشگری یکی از مهمترین صنایع جهانی است که به گردشگران این امکان را میدهد تا با زبانها، فرهنگها، سنتها و سبک زندگیهای متفاوت آشنا شوند. هدف از انجام پژوهش حاضر تحلیل رفتار گردشگران ورزشی با استفاده از مدل SOR است. روش تحقیق از نظر ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی-پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری، شامل تمامی گردشگران ورزشهای کوهستانی مجموعه تفریحی-ورزشی توچال تهران بود. حجم نمونه با استفاده از نرمافزار PASS ۳۰۰ نفر تعیین شد. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامه رفتار گردشگر سوپینگ ۲۰۱۲ بود که روایی آن توسط ۱۰ تن از اساتید دانشگاههای کشور که در حیطه گردشگری ورزشی و رفتار مصرفکننده مطالعه داشتند، تایید شد. ضریب پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد محاسبه قرار گرفت و مقدار آلفای کرونباخ برابر ۹۱/۰ به دست آمد. نتایج بدست آمده نشان داد که تصویر مقصد بر پیششرطها و کیفیت شخصی گردشگران ورزشهای کوهستانی تاثیر دارد. همچنین نحوه کسب اطلاعات بر پیششرطها و کیفیت شخصی گردشگران ورزشی تاثیرگذار است؛ بهعلاوه همتایان تاثیر مثبت و معناداری بر پیششرطها و کیفیت شخصی گردشگران ورزشی دارد. تاثیر پیششرطها بر واکنش رفتاری گردشگران ورزشی و نیز تاثیر کیفیت شخصی بر واکنش رفتاری گردشگران ورزشی تایید شد. از پیامدهای این پژوهش میتوان به بهبود درک رفتار گردشگران ورزشی برای مدیران و بازاریابان بخش گردشگری ورزشی اشاره کرد.
سید مهرداد حسینی، افشین عادلی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
با توجه به نقش مصرف ماهی در تأمین سلامت غذایی جامعه و ضرورت افزایش سرانۀ مصرف، عوامل مؤثر بر رفتار مصرفکنندگان ماهی در شهر ساری اولویتبندی شد. به همین منظور تحقیقی میدانی با استفاده از پرسشنامۀ، روی ۲۶۶ خانوار مصرفکننده ماهی صورت گرفت. ضمن تحلیل آمارهای توصیفی از طریق نرمافزار Spss۱۹، تحلیل استنباطی آمارههای ناپارامتریک نیز انجام شد. عواملی با نمرۀ میانگین بیش از ۳، بهعنوان اصلیترین عوامل شناسایی شدند و از طریق آزمون فریدمن با احتمال (۰۰۱/۰>) رتبهبندی عوامل مؤثر انجام و اولویتها مشخص شدند. کیفیت و تازگی، بهداشت محل فروش، خواص و ارزش غذایی، اطمینان از فروشنده، قیمت، نوع گونه ماهی، مزه، دسترسی، اندازه، تیغ و راحتی مصرف بهترتیب مهمترین عوامل مؤثر در رفتار مصرفکنندگان ساروی هستند. اکثریت مصرفکنندگان (۶/۹۳ درصد) تمایلی به مصرف ماهیان بستهبندی (غیر کنسروی) نداشتند و در مقابل رغبت زیادی به مصرف ماهیان تازه نشان دادند. برنامهریزی برای افزایش آگاهی مردم درباره بالا بردن قدرت تشخیص آنها در شناسایی ماهی تازه، نظارت دقیق بر عرضهکنندگان ماهی، کاهش هزینههای تولید ماهیان پرورشی بهمنظور کاهش قیمت عرضه، راهاندازی بازارهای خردهفروشی استاندارد برای دسترسی آسان و افزایش آگاهی مردم درباره ارزش غذایی ماهی، راهکارهای برنامهریزان و فعالان عرصۀ صنعت شیلات و سلامت اجتماعی برای افزایش مصرف ماهی خواهد بود.
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
این پژوهش باهدف ارائه مدلی بهمنظور تبیین نقش رفاه خرید مشتریان بر موفقیت مجتمع های تجاری در کشور انجامگرفته است. پژوهش حاضر از نظر هدفکاربردی و بر اساس روش گردآوری داده ها، پژوهشی توصیفی محسوب می گردد.ن پژوهش باهدف ارائه مدلی بهمنظور تبیین نقش رفاه خرید مشتریان بر موفقیت مجتمع های تجاری در کشور انجامگرفته است. پژوهش حاضر از نظر هدفکاربردی و بر اساس روش گردآوری داده ها، پژوهشی توصیفی محسوب می گردد. به منظور جمع آوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه و برای تعیین روایی و پایایی آن از پیش آزمون استفاده شد. برای سنجش روایی پرسشنامه از روش روایی تشخیصی (DV) با استفاده از شاخص میانگین واریانس استخراج شده (AVE) و برای تعیین پایایی از روش پایایی ترکیبی (CR) استفاده شد. پژوهشگران ضمن مرور کامل مبانی نظری و با انتخاب اعضای نمونه آماری به روش تصادفی از بین مشتریان پنجمجتمع تجاری موفق در شهر تهران، فرضیه های پژوهش را با استفاده از روش مدلیابی معادلات ساختاری (SEM) و رگرسیون مورد سنجش قرار دادند.یافتههای تحقیق حاکی از تأثیر معنیدار متغیرهایکارکرد، سهولت خریدو تفریح بر متغیر رفاه خرید مشتریانو تأثیر این متغیر بر موفقیت مجتمع های تجاری بود. امّاتاثیر متغیرهای امنیت وهویت فردیبر متغیر رفاه خرید مشتریان تأیید نشد.
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۱۰- )
چکیده
امروزه به طور چشمگیری جعل محصولات در صنعت پوشاک مرسوم شده است. بر این اساس، تحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر استفاده از محصولات جعلی بر ارزش ویژه برند محصولات اصلی در صنعت پوشاک و در شهر تهران صورت گرفته است. تحقیق حاضر از نوع توصیفی میباشد. به منظور دستیابی به اهداف تحقیق، نمونه ۳۸۴ نفری از مصرفکنندگان شهر تهران که آگاهانه محصولات جعلی را خریداری میکردند، انتخاب گردید. جهت تجزیه و تحلیل دادهها و آزمون فرضیات، مدل و پرسشنامه تحقیق نیز از مدلسازی معادلات ساختاری (SEM)، تحلیل عاملی تأییدی (CFA) استفاده شد.
با بررسی ادبیات شش متغیر «رضایت خاطر شخصی»، «آگاهی از ارزش»، «برداشت قیمت- کیفیت»، «مسائل اخلاقی»، «هنجار ذهنی» و «ریسک درک شده» به عنوان عوامل شکلدهنده و موثر بر نگرش مشتریان نسبت به محصولات جعلی در نظر گرفته شدند و برای اندازهگیری ارزش ویژه برند نیز از چهار بعد ارزش ویژه برند آکر (کیفیت درک شده، آگاهی برند، تداعی برند و وفاداری برند) استفاده شد.
یافتههای تحقیق نشان داد که، عوامل یاد شده تأثیر معنیداری بر نگرش مشتریان نسبت به محصولات جعلی دارند و تأثیر استفاده از محصولات جعلی بر ارزش ویژه برند محصولات اصلی نیز معنیدار بود.