جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای روش فراصوت

سید علی جعفرپور، حسین نورانی، مسعود رضایی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

اثر روش‌های مختلف استخراج (سوکسله، فراصوت، حلالی و پخت) بر بازدهی، کیفیت و ترکیب اسیدهای چرب روغن استخراج شده ازفراورده‌های جنبی کپور معمولی (سر و امعا و احشا) مقایسه شد. برای تعیین کیفیت روغن استخراجی، شاخص‌های پراکساید، تیوباربیتوریک اسید، اسیدهای چرب آزاد، مزدوج‌های دی‌ان و قهوه‌ای شدن غیرآنزیمی و همچنین ترکیب اسید چرب اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد روش‌های سوکسله و فراصوت بالاترین بازدهی را در مقایسه با سایر روش‌ها داشت. علاوه بر این، روش پخت با بازدهی ۲۲/۳ درصد دارای کمترین بازدهی نسبت به سایر روش‌ها بود (۰۵/۰p<). اندازه‌گیری شاخص‌های کیفی بیانگر بیشترین و کمترین مقادیر شاخص‌های پراکساید، تیوباربیتوریک اسید، اسیدهای چرب آزاد و قهوه‌ای شدن غیرآنزیمی به‌ترتیب در روغن استخراج شده به روش فراصوت و پخت بود (۰۵/۰p<).  بر این اساس، بیشترین و کمترین کیفیت روغن استخراجی به‌ترتیب متعلق به روش پخت و فراصوت بود. در روغن استخراج شده به روش‌های مختلف از فراورده‌های جنبی کپور معمولی، مقادیر بالایی از اسیدهای چرب تک غیراشباع وجود داشت. علاه بر این، روغن استخراجی به روش فراصوت دارای مقادیر بیشتری از دو اسید چرب DHA و EPA نسبت به سایر روش‌ها بود. 

دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

روش فراصوتی تافد (TOFD) قادر به اندازه‌گیری موقعیت عیب بصورت دوبعدی و طول آن فقط در راستای عمق است. در این مقاله، با استفاده از روش‌های موقعیت‌یابی در تعیین موقعیت یک بازتابنده موج در سامانه‌های مختلفی از جمله رادار غیرفعال، اکوستیک و سونار، الگوریتمی برای مکان‌یابی سه عیب در روش فراصوتی تافد ارائه شده است. کمیت اصلی مورد استفاده در این روش‌ها "تاخیر زمان رسیدن موج" به تراگذارهای گیرنده است. روش تحلیلی مورد استفاده در این تحقیق با وجود برخورداری از مزیت سرعت در محاسبه، به خطای تاخیر زمان حساس است. این حساسیت برای هنگامی که فاصله تراگذارهای گیرنده از صفحه میانگین (صفحه‌ای با حداقل فاصله از تراگذارها) کم باشد، به شدت افزایش می‌یابد. علاوه بر آن در مواردی که تراگذارهای گیرنده کاملا هم سطح باشند، برای مسئله جوابی بدست نمی‌آید. در این مقاله الگوریتمی مبتنی بر حل بسته در شرایط تراگذارهای گیرندهِ هم سطح پیشنهاد شده است. در این الگوریتم با در نظر گرفتن مکانهایی فرضی برای تراگذارهای گیرنده، به صورت همزمان موقعیت هدف و مکان تراگذارهای گیرنده بدست می‌آیند. این موقعیت‌های فرضی به گونه‌ای بدست می‌آیند که فاصله آنها از صفحه میانگین اندازه قابل قبولی داشته باشد. برای تایید صحت عملکرد، از این الگوریتم در تعیین موقعیت یک عیب مصنوعی درون قطعه فولادی استفاده شد و نتایج قابل قبولی در کاهش حساسیت به خطا و عدم رسیدن به بن بست در حل مسئله در وضعیت هم سطح بودن تراگذارهای گیرنده بدست آمد.

دوره ۲۰، شماره ۱۳۴ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

امروزه از رنگ­دانه­ های طبیعی به ­صورت گسترده ­ای در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی استفاده می­گردد و طی سال­های اخیر تحقیقات متعددی پیرامون روش­های استخراج و بررسی خواص رنگ­دانه های طبیعی انجام یافت. هدف از این تحقیق نیز مقایسه ویژگی­های آنتی­اکسیدانی کلروفیل استخراج­شده از گیاه یونجه (.Medicago sativa L) با بهره­گیری از روش­های استخراج آنزیمی و فراصوت می­باشد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی با سه روش مهار رادیکال‌های آزاد DPPH و ABTS و قدرت احیاکنندگی آهن (FRAP) انجام گرفت. نتایج نشان داد که غلظت کلروفیل a در گیاه یونجه بیشتر از غلظت کلروفیل b بوده است و همچنین روش آنزیمی نیز عملکرد بالاتری در استخراج کلروفیل نشان داده است. علاوه براین غلظت­های بالاتر عصاره یونجه فعالیت آنتی­اکسیدانی بیشتری در مهار رادیکال آزاد DPPH و نیز قدرت احیاکنندگی آهن نشان داد (۰۵/۰>p.). همچنین، با افزایش غلظت عصاره، مقدار ترکیبات فنلی کل و ترکیبات فلاونوئیدی افزایش یافت (۰۵/۰>p.). به دلیل عملکرد مطلوب­تر، از کلروفیل استخراج­شده به روش آنزیمی در ارزیابی خواص آنتی­اکسیدانی یعنی مهار رادیکال­های آزاد DPPH و ATBS و نیز قدرت احیاکنندگی آهن استفاده گردید و با افزایش غلظت کلروفیل نیز خواص آنتی­ اکسیدانی افزایش یافت. با توجه به اثر آنتی­اکسیدانی مطلوب کلروفیل استخراج ­شده به روش آنزیمی از گیاه یونجه می­ توان کاربرد آن را در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی مورد ارزیابی قرار داد و با استفاده از این تکنیک سامانه­ های استخراجی در مقیاس صنعتی طراحی نمود.

دوره ۲۰، شماره ۱۴۴ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )
چکیده

هدف از این تحقیق بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره جوانه دانه خردل استخراج شده با استون و متانول در تلفیق با روش فراصوت و بررسی اثر به کارگیری عصاره­ های مذکور در پایداری اکسایشی روغن سویا بود. خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره­های استخراج شده با تعیین میزان کل ترکیبات فنولی، قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد و همچنین قدرت احیاء کنندگی آهن  بررسی شد و پایداری نمونه­ های روغن حاوی عصاره پس از آون گذاری در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد در روزهای پنجم، دهم، پانزدهم، بیستم، بیست و پنجم و سی ام نگهداری، از طریق انجام آزمون­ های تعیین عدد آنیزیدین، عدد پراکسید، شاخص پایداری اکسایشی، شاخص تیوباربیتوریک اسید مورد ارزیابی قرار گرفت. طرح در قالب کامل تصادفی و با سه تکرار انجام پذیرفت. نتایج حاصل با روش دانکن در سطح معنی داری ۰۵/۰ درصد آنالیز شد. نتایج نشان داد که اختلاف آماری معنی داری بین میزان کل ترکیبات فنولی، قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد و همچنین قدرت احیاء کنندگی آهن عصاره ­های متانولی و استونی جوانه دانه خردل وجود نداشت(۰۵/۰p). اما عصاره خردل استخراج شده با فراصوت از میزان کل ترکیبات فنولی، قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد و همچنین قدرت احیاء کنندگی آهن بالاتری برخوردار بود(۰۵/۰p).


صفحه ۱ از ۱