جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای ساری
سید مهرداد حسینی، افشین عادلی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
با توجه به نقش مصرف ماهی در تأمین سلامت غذایی جامعه و ضرورت افزایش سرانۀ مصرف، عوامل مؤثر بر رفتار مصرفکنندگان ماهی در شهر ساری اولویتبندی شد. به همین منظور تحقیقی میدانی با استفاده از پرسشنامۀ، روی ۲۶۶ خانوار مصرفکننده ماهی صورت گرفت. ضمن تحلیل آمارهای توصیفی از طریق نرمافزار Spss۱۹، تحلیل استنباطی آمارههای ناپارامتریک نیز انجام شد. عواملی با نمرۀ میانگین بیش از ۳، بهعنوان اصلیترین عوامل شناسایی شدند و از طریق آزمون فریدمن با احتمال (۰۰۱/۰>) رتبهبندی عوامل مؤثر انجام و اولویتها مشخص شدند. کیفیت و تازگی، بهداشت محل فروش، خواص و ارزش غذایی، اطمینان از فروشنده، قیمت، نوع گونه ماهی، مزه، دسترسی، اندازه، تیغ و راحتی مصرف بهترتیب مهمترین عوامل مؤثر در رفتار مصرفکنندگان ساروی هستند. اکثریت مصرفکنندگان (۶/۹۳ درصد) تمایلی به مصرف ماهیان بستهبندی (غیر کنسروی) نداشتند و در مقابل رغبت زیادی به مصرف ماهیان تازه نشان دادند. برنامهریزی برای افزایش آگاهی مردم درباره بالا بردن قدرت تشخیص آنها در شناسایی ماهی تازه، نظارت دقیق بر عرضهکنندگان ماهی، کاهش هزینههای تولید ماهیان پرورشی بهمنظور کاهش قیمت عرضه، راهاندازی بازارهای خردهفروشی استاندارد برای دسترسی آسان و افزایش آگاهی مردم درباره ارزش غذایی ماهی، راهکارهای برنامهریزان و فعالان عرصۀ صنعت شیلات و سلامت اجتماعی برای افزایش مصرف ماهی خواهد بود.
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۴ )
چکیده
بر اساس آمارهای موجود، هر ساله هزاران نفر در اثر تصادفات جادهای جان خود را از دست میدهند و یا معلول میشوند. مطابق آخرین آمارها در ایران سالیانه به علت تصادفات جادهای بیش از ۲۲۰۰۰ نفر جان خود را از دست میدهند که این امر فاجعهای ملی محسوب میشود. در این مقاله، تصادفات جادهای محور فیروزکوه ـ ساری در وضعیتهای جوی بارانی، برفی، یخبندان و مهآلود در یک دوره سه ساله(۱۳۷۲- ۱۳۷۴) بررسی شده است. به منظور بررسی نقش این پدیدهها در بروز تصادفات جادهای از دادههای ساعتی مربوط به ایستگاههای هواشناسی فیروزکوه، قراخیل قائمشهر و دشت ناز ساری نیز استفاده شد؛ همچنین وضعیت جوی لحظه وقوع تصادف با استفاده از این دادهها تعیین شد و اطلاعات تفصیلی مربوط به تصادفات در دوره مطالعه شده نیز از بانک اطلاعات تصادفات جادهای نیروی انتظامی استخراج شد.
در این مقاله با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS، نقشه پراکندگی تصادفات و همچنین نقشه احتمال خطر تصادف در هر یک از وضعیتهای برفی، بارانی، یخبندان و مهآلود تهیه شد. براساس نتایج حاصل از نقشههای احتمال خطر تصادف، بیشترین احتمال آن هنگام ریزش باران در کیلومترهای ۱۲۵ و ۱۳۰، زمان بروز پدیده یخبندان در کیلومتر۴۰، زمان ریزش برف در کیلومترهای ۲۹، ۳۰، ۴۰ و زمان بروز پدیده مه در کیلومترهای ۹۸، ۱۰۰، ۱۰۶، ۱۰۸، ۱۰۹ و ۱۱۰ بوده است.
در نهایت با استفاده از نقشههای احتمال خطر تصادف در هر یک از وضعیتهای جوی بارانی، برفی، یخبندان، مهآلود و همچنین با استفاده از ضریب اهمیت هر یک از این پدیدهها با توجه به فراوانی تصادفات، نقشه نهایی احتمال خطر تصادف در وضعیتهای نامساعد جوی تهیه شد؛ سپس محور مطالعه شده به سه طبقه خطر متوسط، خطر زیاد و خطر بسیار زیاد پهنهبندی تقسیم گردید. بر اساس این پهنهبندی بیشترین احتمال خطر تصادف در کیلومترهای ۳۵، ۱۰۰، ۱۰۸، ۱۰۹، ۱۱۰، ۱۲۲، ۱۲۵ و ۱۳۰ در زمان وضعیتهای نامساعد جوی وجود دارد.
یافتههای این پژوهش نشان میدهد که با افزایش تعداد روزهای برفی و یخبندان در سطح اطمینان ۹۵ درصد افزایش معناداری در تصادفات از نظر فراوانی، شدت خسارات، تعداد کشتهها و مصدومان دیده میشود.
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
افزایش روزافزون جمعیت در شهرها، متوسط مالکیت وسیله نقلیه و توسعه ارتباطات بر پیچیدگیهای سیستم حملونقل و مشکلات ناشی از آن از جمله تراکم، آلودگی محیط زیست و مصرف منابع تجدیدناپذیر افزوده است. بنابراین تغییر در سیاستهای حملونقل شهری و تلاش در جهت توسعه حملونقل عمومی، به ویژه اتوبوس، یکی از مهمترین اقدامات در حوزه حملونقل شهری است. برنامهریزی برای استفاده بهینه از زیرساختهای اتوبوسرانی نیازمند وجود اطلاعات در زمینه زیرساخت و تقاضای سفر ایستگاههای اتوبوس است. بر این اساس، انجام مطالعاتی جهت برآورد تعداد مسافر ایستگاههای اتوبوس به منظور برنامهریزی عملیاتی خطوط اتوبوسرانی در شهر تهران ضروری است. در این مطالعه با استفاده از دو پایگاه داده: دادههای ثبتشده تراکنشهای کارتبلیتها و دادههای ثبت شده توسط موقعیتیاب خودکار موجود در اتوبوسها و ساخت مدل مناسب، تعداد مسافر ایستگاههای اتوبوس برای آینده کوتاهمدت پیشبینی میگردد. ابتدا اطلاعات یاد شده مربوط به هر خط اتوبوس مرتب شده و سپس، برای تعیین ماتریس مبدأ- مقصد مسافران، دو پایگاه داده با استفاده از کدنویسی در نرمافزار متلب تطبیق داده میشود. پس از تهیه ماتریس مبدأ- مقصد مسافر، این ماتریس به عنوان پایگاه داده مطالعه مورد نظر قرار گرفته و بر اساس آن مدل ساریما و شبکه عصبی پرداخت میشوند. نتایج مدل نشان میدهد، مدل پروسپترون چند لایه از لحاظ شاخصهای خطا در پیشبینی تعداد مسافر ایستگاههای اتوبوس هر خط از مدل ساریما برتر بوده و روش مناسبتری جهت برآورد تعداد مسافر ایستگاه اتوبوس میباشد.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۸ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده
در این تحقیق فرآیند خشک شدن لایه نازک کدو حلوایی با روش تابشی انکساری و هوای داغ بررسی و تاثیر دما و سینتیک خشک شدن کدو حلوایی و ارائه بهترین مدل ریاضی به منظور برازش تغییرات نسبت رطوبت به زمان تعیین گردید. در ابتدا برش های کدو حلوایی با ضخامتهای ۳، ۵
و ۷ (میلی متر) تهیه شد. خشک شدن با دو روش تابشی انکساری با دماهای ۷۵، ۸۵ و ۹۵ (درجه سانتی گراد) و جابجایی با هوای داغ با دماهای ۵۵، ۶۵ و ۷۵ (درجه سانتی گراد) در سه تکرار انجام شد. در ارزیابی سینتیکی نمونه های خشک شده با مدلهای هایلا و کلاک ضخامت نمونه و دمای خشک شدن بهینه تعیین شد (روش جابجایی هوای داغ، با ضخامت ۷ (میلی متر) و دمای ۵۵ (درجه سانتی گراد)؛ روش تابشی انکساری، با ضخامت ۷ (میلی متر) و دمای۹۵ (درجه سانتی گراد). پنج مدل تجربی سینتیکی برازش داده با چهار
معیار ضریب تبیین، ریشه میانگین مربعات خطا، پیش بینی انحراف مربعات و نسبت ضریب تبیین به
ریشه میانگین مربعات خطا تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین، قانون دوم فیک برای ارزیابی ضریب نفوذ موثر رطوبت و معادله آرنیوس در تعیین انرژی فعال سازی (
Ea) استفاده گردید.
نتایج نشان داد که مدل
هایلا و کلاک نسبت به سایر مدل ها به نحو مناسب تری مراحل خشک شدن لایه نازک کدو حلوایی را ارزیابی می نماید. مقدار انرژی فعال سازی
۵۳۱۰۵۸۸/۳۷ (کیلوژول بر مول) برای هوای داغ و ۳۲۶۵۷/۲۰ (کیلوژول بر مول) برای روش تابشی انکساری تعیین گردید. بهترین مدل ریاضی خشک شدن لایه نازک کدو حلوایی با روش تابشی انکساری و روش جابجایی با هوای داغ مدل هایلا و کلاک پیشنهاد شد.
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده
پیشبینی متغیرهای ترافیکی یکی از ابزارهای کارآمد در مدیریت تقاضای سفر است. با استفاده از این ابزار، متغیرهای ترافیکی پیشبینی شده در اختیاران کاربران و گردانندگان سیستم حملونقل قرار میگیرد تا برنامهریزیهای فردی و سیاستگذاریهای کلی اتخاذ شوند. در این پژوهش دو متغیر ترافیکی سرعت متوسط و حجم ترافیک ساعتی، در جاده برونشهری کرج به چالوس بهعنوان محوری با نوسانات زیاد متغیرهای ترافیکی، پیشبینی شده است. از میان مدلهای متنوع پیشبینی کننده، مدل ساریما بهعنوان یک مدل پارامتری و مدلهای شبکه عصبی مصنوعی و ماشین بردار پشتیبان بهعنوان مدلهای غیرپارامتری استفاده شدهاند. در فرآیند پیشپردازش داده، متغیرهای اثرگذار بر سرعت متوسط و حجم ترافیک استخراج و بهعنوان متغیرهای پیشبینی کننده به مجموعه داده اضافه شده است. همچنین ازآنجاکه اطلاع داشتن از مقادیر بیشینه و کمینه سرعت متوسط و حجم ترافیک بهعنوان وقایع نادر ترافیکی، اهمیت بیشتری به نسبت مقادیر عادی دارد، ارزیابی مدلها با تأکید بر پیشبینی وقایع نادر انجام شده است. نتایج نشان میدهد، برای داده آزمون، کمترین ریشه میانگین مربعات خطای پیشبینی سرعت متوسط و حجم ترافیک به ترتیب با استفاده از مدلهای شبکه عصبی مصنوعی و ماشین بردار پشتیبان و برابر با ۱۳۹ وسیله نقلیه بر ساعت و ۵ کیلومتر بر ساعت حاصل شده است. کمترین ریشه میانگین مربعات خطا پیشبینی سرعت متوسط برای چارک اول و چهارم به عنوان مقادیر نادر ترافیکی مقادیر مشاهده شده به ترتیب توسط مدلهای ماشین بردار پشتیبان و شبکه عصبی مصنوعی به دست آمده است. همچنین چارک اول و چهارم مقادیر مشاهده شده حجم ترافیک با مدل ماشین بردار پشتیبان دقیقتر از دو مدل دیگر پیشبینی شدهاند.