جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای سیانوباکتر
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده
استفاده از ابزارهای مهندسی ژنتیک برای تولید سویه صنعتی خصوصا از میکروارگانیسمهای کمتر شناخته شده همچون سیانوباکترها همواره با محدودیتهایی مواجه است. در این تحقیق، از یک روش سیستمی به کمک دانش بین رشتهای زیستشناسی سامانهها برای طراحی محیط کشت بجای طراحی سویه استفاده شد و توانمندی آن در افزایش تولید اتانول توسط سیانوباکتر سینکوسیستیس sp. PCC ۶۸۰۳ مورد ارزیابی آزمایشگاهی قرار گرفت. در این روش، مواد با هدف تنظیم فعالیت آنزیمهای هدف نه با هدف مصرف توسط سلول به محیط کشت افزوده میشوند و بنابراین محیط کشت طراحی شده، محدودیتهای درون سلولی برای تولید محصول زیستی را برطرف میکند. یک مدل متابولیکی برای تعیین حداقل میزان ترشح اتانول و شناسایی ژنهایی که کاهش یا افزایش بیان آنها این حداقل میزان را افزایش میدهند، بکار رفت. سپس، تنظیم کنندههای آنزیمهای بیان شده توسط ژنهای هدف از پایگاه داده Brenda استخراج شد و اثر آنها بر تولید به طور تجربی ارزیابی شد و طراحی آزمایش برای بهینهسازی غلظت ترکیبات انتخاب شده انجام شد. در میان ترکیبات شناسایی شده، دو مهار کننده (اسید سالیسیک و کلرید جیوه) و یک فعال کننده (پیروات) برای افزودن به محیط انتخاب شدند و غلظت آنها با استفاده از روش طرح مرکب مرکزی بهینهسازی شد. محیط کشت تنظیمی پیشنهادی تولید اتانول توسط سینکوسیستیس را از ۳۵۲ به ۱۱۱۶ میلیگرم بر لیتر افزایش داد که نشان دهنده اثربخشی ترکیبات تنظیمی اضافه شده بر متابولیسم است. روش سیستمی پیشنهاد شده میتواند در طراحی محیط کشت دیگر محصولات مهم صنعت زیستفناوری کشور همچون پروتئینهای نوترکیب کاربرد داشته باشد.
مریم فلاحی کپورچالی،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
خاصیت ضد میکروبی هشت گونه جلبک سبز- آبی (سیانوباکتر) تالاب انزلی به دو روش تقطیر در خلاء و مکانیکی ساده بر روی چند گونه باکتری بررسی شد. نتایج نشان داد که گونههای جلبکی Anabaena sp.،Anabaena variabilis ، Anabaena flos-aquae وAphanizomenon flos-aquae برروی کاهش رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و گونههای Anabaena flos-aquae و .Anabaena oscillaroides بر روی کاهش رشد باکتری اشرشیاکلی مؤثر بودند. رشد مخمر کاندیدا آلبیکانس تحت تأثیر جلبکهایAphanizomenon flos-aquae ،Anabaena variabilis ، و Anabaena sp۲. به میزان زیادیکاهش یافت. از بین جلبکهای مورد بررسی تنها Anabaena oscillaroides توانسترشد باکتری سودوموناس را کاهش دهد.
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: در چند دهه اخیر تولید سوختهای زیستی یکی از تلاشهای امیدبخش در عرصه زیستفناوری بوده است. سیانوباکترهای تکسلولی، میکروارگانیزمهای بسیار پراکنده و فتوتروفیکی هستند که قادرند بهعنوان کارخانجات کوچک تولیدکننده سوختهای زیستی عمل کنند. هدف مطالعه حاضر بازسازی و مدلسازی شبکه متابولیکی تلفیقی از سیانوباکتر بهمنظور افزایش تولید سوخت زیستی بود.
مواد و روشها: در مطالعه محاسباتی حاضر یک نرمافزار برای ادغام شبکههای متابولیکی بازسازیشده، بهمنظور بهینهسازی و افزایش کارآیی آنها توسعه یافت و به اسم iMet نامگذاری شد. ابتدا از iMet برای ادغام سه شبکه متابولیکی از قبل بازسازیشده سینکوسیستیس ۶۸۰۳ PCC (Synechocystis PCC۶۸۰۳) استفاده شد. در مرحله بعد، شبکه بازسازیشده بهدستآمده، برای تولید چهار نوع سوخت زیستی شامل اتانول، پروپانول، بوتانول و ایزوبوتانول مدلسازی شد.
یافتهها: مدل جدید ادغامشده ۸۰۸ واکنش و ۵۶۰ متابولیت داشت. مقدار فلاکس یا جریان آن در مدل ادغامشده، ۰۲۹۵/۰ بر ساعت محاسبه شد. این عدد نسبت به سه مدل قبلی افزایش قابل توجهی نشان داد. سلولها تقریباً هر ۲۴ساعت، یکبار تقسیم شدند. میزان فلاکس چهار نوع الکل و حداکثر بازده تئوری آنها در مدل ادغامشده نسبت به سه مدل قبلی افزایش نشان داد. فلاکس تولید اتانول در تمامی مدلها از فلاکس سه الکل دیگر بزرگتر و واکنشهای تولید اتانول به جریان یا فلاکس مرکزی کربن از همه نزدیکتر بود.
نتیجهگیری: آنالیزهای تعادل جریان افزایش پوشش شبکه متابولیک، افزایش تولید سوختهای زیستی و کاهش تعداد واکنشهای بلوکهشده را در مدل جدید نشان میدهد و از این طریق کارآیی نرمافزار توسعهیافته iMet اثبات میشود.
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
چکیده: فیکوسیانین (PC) به گروهی از پروتئین های گیرنده نور با عنوان فایکوبیلی پروتئین ها تعلق دارد. تمامی فایکوبیلی پروتئین ها، پروتئین های چند زنجیره تشکیل شده از آپوپروتئین ها هستند که به طور کوالانسی به فایکوبیلین ها متصل اند .این پژوهش به صورت تجربی بر روی سویه بومی آنابنا دولیولوم (Anabaena doliolum) جدا شده از خاک ها و آب های جنوب ایران، منطقه مسجد سلیمان انجام شد. سیانوباکتر های مورد پژوهش در محیط کشت BG۱۱ رشد و نگهداری شدند. سپس میزان فیکوسیانین تولید شده تحت تیمار با نورهای متفاوت و میزان فیکوسیانین استخراج یافته با استفاده از نسبت های مختلف چند بافر و در دو دمای متفاوت مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان دادکه بیشترین میزان رشد زمانی است که تیمار نمونه با نور سبز به مدت سه الی پنج روز صورت می گیرد. بهترین میزان استخراج مربوط به آب دوبار تقطیر و در دمای یخچال و با نسبت سه به یک بیومس به حلال با غلظت ۰۳/۰± ۱۵ میکروگرم بر میلی لیتر می باشد. هم چنین در دمای محیط بافر فسفات حلال مناسبتری برای استخراج فیکوسیانین و با نسبت یک به دو با مقدار۰۵/۰ ± ۸ میکروگرم بر میلی لیتر می باشد. به طور کلی می توان گفت میزان رشد، میزان تولید رنگدانه و هم چنین شرایط بهینه استخراج برای هر گونه نسبت به سایر گونه ها کاملا متفاوت است و استخراج بهینه فیکوسیانین در یک گونه نیز وابسته به عوامل مختلف از جمله زمان، دما، حلال انتخابی و نسبت بیومس به حلال است.
زهرا امینی خوئی، رقیه حیدری، المیرا عرفانی فر، بیژن آژنگ،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۴۰۳ )
چکیده
در این تحقیق تأثیر منابع مختلف نیتروژن و کربن به ترتیب شامل (نیترات سدیم، اوره، کلرید آمونیوم و نیترات آمونیوم) و (بی کربنات سدیم، کربنات سدیم و گلوگز) بر روند رشد، زیتوده، رنگدانه ها و محتوی پلی ساکارید سیانوباکتری نمک دوست Cyanothece sp.. بررسی شد. روند رشد با شمارش تراکم سلولی و سنجش زیتوده با اندازه گیری وزن خشک به دست آمد. استخراج و سنجش رنگدانه ها با استفاده از دستگاه اسپکتوفتومتری صورت گرفت. استحصال پلی ساکارید با روش حمام آب داغ۸۰ درجه سانتی گراد انجام شد. بر اساس نتایج این مطالعه منابع مختلف نیتروژن و کربن تاثیر معنی داری بر روند رشد و تولید زیتوده سیانوباکتری Cyanothece sp. نداشته است. با این حال، پروفایل رنگدانه های زیتودهCyanothece sp. به طور معنی داری تحت تاثیر منابع مختلف نیتروژن و کربن محیط کشت قرار داشت. در بین تیمارهای مختلف نیتروژن، بالاترین محتوی کلروفیل a و فیکوسیانین در حضور نیترات سدیم و بی کربنات پتاسیم به دست آمد. بالاترین میزان تولید کارتنوئید و بتاکاروتن در محیط کشت حاوی اوره، نیترات آمونیوم و کربنات پتاسیم مشاهده شد. مقایسه محتوی پلی ساکارید زیتودهCyanothece sp. در بین تیمارهای مختلف نشان داد که محیط کشت حاوی نیترات سدیم و بی کربنات پتاسیم سبب افزایش سنتز پلی ساکارید زیتوده شده است. بر اساس نتایج این تحقیق، به منظور تولید زیتوده از رنگدانه فیکوسیانین با محتوی پلی ساکارید بالا بهتر است از نیترات سدیم و بی کربنات پتاسیم به عنوان منابع نیتروژن و کربن استفاده گردد.