جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای شاخص شیمیایی

علی طاهری، اسحاق ابراهیم‌زاده اله‌آباد، میر مهدی زاهدی،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

اهداف: به‌دلیل مصرف بالای ماهی کوتر نیاز است تا پروفیل اسیدآمینه‌های آن تهیه شود. هدف پژوهش حاضر تجزیه تقریبی و محتوای اسیدآمینه ماهی کوتر ساده و دم‌زرد دریای عمان در پاییز و بهار بود.
مواد و روش‌ها: پژوهش تجربی حاضر روی کوترماهیان ساده و دم‌زرد دریای عمان در فصل پاییز و بهار اجرا شد. ماهیان در ترکیب همسانی از نر و ماده در دو گروه، با ۳ دسته ۷تایی از ماهیان قرار داشتند. تجزیه اسیدآمینه کل با دستگاه کروماتوگرافی مایع صورت گرفت. داده‌ها با نرم‌افزار GRAPHPAD-PRISM ۵ و آزمون T غیرجفتی تحلیل شد.
یافته‌ها: در دو گونه، رطوبت در فصل پاییز بالاتر از بهار بود، اما میزان چربی، پروتئین و خاکستر کل در بهار نسبت به پاییز اختلاف معنی‌داری داشت. در بهار نسبت اسیدآمینه‌های ضروری به غیرضروری (E/NE) و آروماتیک اختلاف معنی‌داری در دو گونه نداشت، اما سایر موارد اختلاف معنی‌داری داشتند. در پاییز نسبت E/NE و اسیدآمینه‌های اسیدی، اختلاف معنی‌داری در دو گونه نداشتند. شاخص‌های شیمیایی براساس نیاز انسان بالغ، بالاتر از یک بودند. اسیدآمینه لوسین در بازه سنی ۵-۲ سال در هر دو گونه در پاییز و بهار کمبود داشت.
نتیجه‌گیری: هر دو گونه در فصل پاییز رطوبت بالاتری دارند، اما میزان چربی، پروتئین و خاکستر کل در بهار نسبت به پاییز بیشتر است. بیشترین اسیدآمینه دو گونه در دو فصل، گلوتامیک‌اسید و آسپارتیک‌اسید است. هیچ کمبودی در نیاز انسان بالغ برای اسیدآمینه ضروری موجود در دو گونه در دو فصل وجود ندارد. براساس نیاز کودکان ۵-۲سال، اسیدآمینه لوسین در هر دو گونه دارای کمبود است.

 

دوره ۹، شماره ۳۴ - ( ۲-۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده در این تحقیق از روش سطح پاسخ (RSM) جهت بررسی تاثیر شرایط مختلف بر تولید پروتئین آبکافت شده ضایعات کشتارگاه مرغ با استفاده از آنزیم آلکالاز استفاده شد. طرح ترکیبی مرکزی (CCD) با ۳ عامل و ۵ سطح جهت بهینه سازی روند آبکافت و بررسی تاثیر فردی و متقابل عوامل آزمایش استفاده گردید. عوامل این آزمایش عبارت بودند از زمان (دقیقه)، دما (C ) و نسبت آنزیم به سوبسترا (واحد آنسون بر گرم پروتئین)؛ درصد درجه آبکافت نیز به عنوان پاسخ در نظر گرفته شد. مدل ریاضی برازش خوبی با داده های آزمایش داشت زیرا ۲R ۹۶/۰ نشان داد که ۹۶% از تغییرات درون محدوده آزمایش توسط مدل قابل توضیح است. همچنین نتایج تجزیه واریانس نشان داد که فقدان تناسب مدل معنی دار نیست (۰۵/۰◦۵۱/۵۲. بر اساس نتایج تجزیه اسید آمینه و شاخص شیمیایی، متیونین و هیستیدین اسیدهای آمینه محدود کننده بودند. در نتیجه گیری نهایی می توان اظهار داشت که مدل حاصل از توانایی خوبی برای پیش بینی درجه آبکافت پروتئین ضایعات کشتارگاه مرغ برخوردار است و این محصول قابل استفاده در جیره غذایی آبزیان و افزودنی در صنایع غذایی می باشد.

صفحه ۱ از ۱