جستجو در مقالات منتشر شده
۸ نتیجه برای عضله
دوره ۴، شماره ۱۳ - ( ۴-۱۳۸۶ )
چکیده
چکیده
در این مطالعه تعداد ۲۷۰ نمونه کبد ، عضله و کلیه طیور گوشتی از ۹۰ مرغداری در استان تهران در طول یک سال جمع آوری و باقیمانده انروفلوکساسین در آنها بوسیله کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا [HPLC] مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد که تمام نمونه ها دارای باقیمانده انروفلوکساسین می باشند که از بین آنها تعداد ۲۲ [۴۴/۲۴%] نمونه دارای باقیمانده بالاتر از MRL بودند که در ۸ [۸/۸%] ، ۱۲[۳۳/۱۳% ] و ۲۲[۴۴/۲۴% ] نمونه از نمونه ها که به ترتیب از عضله ، کبد و کلیه گرفته شده بود، باقیمانده انروفلوکساسین بالاتر از مقدار MRL مشاهده گردید ، میانگین غلظت دارو دارای انحراف معیار به ترتیب ۲۹/۳۲± ۲۳/۱۸ در عضله ، ۶۳/۱۲± ۳۴/۱۸ در کبد و ۵۲/۱۹± ۰۶/۲۶ در کلیه بود. این مطالعه نشان داد که استفاده از انروفلوکساسین در مرغداری های ایران بدون کنترل بوده و زمان پرهیز دارویی قبل از کشتار کنترل نمی شود و لذا نیاز به قانون کنترل باقیمانده آنها در طیور قبل از عرضه به بازارتوصیه می شود.
دوره ۸، شماره ۳۰ - ( ۴-۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده
میکروسکوپ الکترونی جهت مطالعه ساختمان میکروسکوپی عضله راسته گوسفند مورد استفاده قرار گرفت. در این تحقیق سه تیمار شامل نمونه خام (شاهد)
روش حرارتی سنتی و روش حرارتی مایکروویو بکار رفت. برای حرارت دادن عضله به روش سنتی آون با دمای ۱۶۳ درجه سانتیگراد و به از مایکروویوی
با فرکانس ۲۴۵۰ مگاهرتز و توان ۷۰۰ وات استفاده شد.در کلیه تصاویر میکروسکوپی از عضله پخته شده به روش حرارتی سنتی صدمه ای در سطح ساختمان عضله قیبر های عضلانی مشاهده نگردید. اما در روش حرارتی مایکروویو صدمات ساختمانی بیشتری در فیبرهای عضلانی مشاهده گردید.تولید حراات در سرتاسر عضله در روش حرارتی مایکروویو سبب ایجاد صدمه درسطح فیبر های عضلانی گشته و حتی بعضی قسمت های فیبر های عضلانی در تصاویر بدست آمده از همدیگر جدا شده اند که نشان دهنده پاره شدن یا گسیختگی پاره ای از قسمت های فیبر های عضلانی می باشد
محمد قلی زاده، بهروز محمد زاده، علی کاظمی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده
ماهیان از جمله موجوداتی هستند که قابلیت تجمع زیستی از این فلزات را دارا هستند. هدف از این مطالعه، بررسی غلظت فلزات آلومینیوم، وانادیوم، قلع و کروم در بافت عضله ماهی زمین کن دم نواری و ارزیابی خطر احتمالی آن است. به همین منظور ۳۰ قطعه ماهی در تیر ۱۳۹۸ از بندر بوشهر، خلیج فارس صید شد. نمونهها طبق روش استاندارد آزمایشگاهی آماده و به کمک دستگاه ICP-OES غلظت فلزات سنگین اندازهگیری شدند. میزان غلظت عناصر در بافت عضله ماهی به منظور مصارف انسانی با استانداردهای جهانی مقایسه، همچنین برآورد میزان جذب روزانه، هفتگی در کودکان و بزرگسالان، حد مجاز مصرف برای آنان و شاخصهای خطر مصرف این ماهی نسبت به بیماریهای سرطانزایی محاسبه گردید. نتایج نشان داد که میانگین غلظت آلومینیوم (۳/۱۰±۹/۲۳)، وانادیوم (۰۷/۰±۱۵/۰)، قلع (۲/۲±۴۱/۵) و کروم (۱۲/۰±۳۴/۰) بر اساس میکروگرم بر گرم وزن تر در بافت عضله مشاهده شد. میزان جذب فلزات مورد مطالعه در بافت عضله ماهی به صورت Al>Sn>Cr>V بود. نتایج نشان داد که حد مجاز مصرف فلزات سنگین به استثناء آلومینیوم بقیه کمتر از استاندارد سازمان بهداشت جهانی بودند. محاسبه شاخص خطر نشان داد که آلومینیوم در هر دو گروه بزرگسالان و کودکان و کروم در کودکان مقادیر بیشتر از یک دارد، در همین راستا نظـارت مـستمر بـر سـطوح فلـزات ســنگین در مــاهی هــای عرضــه شــده در بــازار، جهــت اطمینـان از بـالاترنبـودن از حـد مجـاز اسـتاندارد هـای جهانی ضروری به نظرمی رسد.
دوره ۱۰، شماره ۴۱ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده در این تحقیق اثر تیمار حرارتی مایکروویو با توان ۶۰۰ وات بر روی عضله راسته شتر ۳-۱ سال بررسی شد. آنالیز شیمیایی، خصوصیات مکانیکی و رفتار پروتئین ها در نمونه های خام و مایکروویو شده مورد مطالعه و مقایسه قرار گرفت. همچنین تغییرات افت پخت در سه توان ۳۰۰، ۶۰۰ و ۹۰۰ وات اندازه گیری شد که همگی از مدل کینتیکی نوع صفر پیروی کردند. درصد چربی، پروتئین و خاکستر با توجه به افت پخت بالا افزایش و رطوبت کاهش نشان داد. در میان عناصر، سدیم کاهش و آهن و روی افزایش یافتند. نیروی برشی و فشارش نسبت به نمونه خام افزایش نشان داد و بررسی تغییرات نیروی برشی و فشارش نشان داد که در هر دو نمودار سه مرحله وجود دارد :(۱) سخت شدن سریع، (۲) ترد شدن سریع، (۳) سخت شدن کند. ریز ساختار در نمونه خام و حرارت داده شده به روش مایکروویو نیز مطالعه شد میکروگراف ها نمایان گر از هم گسیختگی ساختار گوشت و کواگولاسیون بافت پیوندی بودند. برای بررسی دناتوراسیون پروتئین ها از آزمون DSC استفاده شد.
دوره ۱۶، شماره ۸۶ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده
در این تحقیق، میزان تجمع زیستی ده فلز (آرسنیک، آهن، جیوه، روی، سرب، سلنیوم، کادمیوم، مس، منگنز و نیکل) در بافت عضله ۳۰ عدد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) صید شده توسط تور پرتابی سالیک از رودخانه سیاه درویشان استان گیلان در فصل تابستان ۱۳۹۵، توسط دستگاه طیف سنجی جذب اتمی Varian مورد مطالعه قرار گرفتند. میزان کمترین و بیشترین غلظت فلزات سنگین به ترتیب: روی ۳۰/۸۱ - ۳۳/۱۹، آهن ۲۶/۴۷ - ۳۱/۳۳، مس ۳/۹۷ - ۴/۶۲، سرب ۰/۷۹ - ۰/۹۵، آرسنیک ۰/۷۳ - ۰/۸۲، منگنز ۰/۵۹ - ۰/۶۸، سلنیوم ۰/۴۹ - ۰/۵۷، کادمیوم ۰/۱۷ - ۰/۱۸، نیکل ۰/۱۶ - ۰/۱۸ و جیوه ۰/۰۸ - ۰/۰۹ میکروگرم بر گرم وزن خشک، به دست آمد. با توجه به نتایج این پژوهش، میانگین غلظت تمام عناصر در بافت عضله ماهی کپور معمولی به جز آرسنیک (۰/۰۴۷ ± ۰/۷۷۴)، سرب (۰/۰۸۴ ± ۰/۸۵۲) و منگنز (۰/۰۴۵ ± ۰/۶۴۲)، پایین تر از حد مجاز تعیین شده توسط استاندارد جهانی FAO/WHO مشاهده گردید.
دوره ۱۷، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
ارتزهای زانو و قوزک با در بر گرفتن مفاصل زانو و قوزک پا، به اصلاح الگوی راه رفتن بیماران کمک می کنند. بیماران دارای ضعف عضله ی چهار سر ، به دلیل الگوی سفتی غیر طبیعی مفصل زانو، از محدودیت هایی در حرکات اکستنشن و کنترل فلکشن مفصل زانوی خود در طی سیکل گیت رنج میبرند. در این مقاله با طراحی ارتز مناسب با دو مکانیزم متفاوت در طول فاز های ایستادن و گام برداری ، نیاز بیماران مختلف دارای ضعف عضله ی چهار سر پاسخ داده شده است. مکانیزم فاز ایستادن، حرکت مفصل زانو را از لحظه ی تماس اولیه تا انتهای فاز مید-استنس قفل کرده و با توجه به جهت گیری پا بعد از فاز مید-استنس، مفصل زانو می تواند آزادانه فلکشن کند. ابتدا با استفاده از نرم افزار اپن سیم و داده برداری آنالیز حرکت برای هر بیمار، در هر گام زمانی مقدار گشتاور مورد نیاز برای تقلید سفتی مفصل زانوی طبیعی به صورت بهینه شده محاسبه میشود. سپس با استفاده از فنر پیچشی، گشتاور مورد نیاز جهت اصلاح سفتی مفصل زانو دو بیمار با مقدار ضعف عضلانی متفاوت را باز تولید کردیم. با طراحی جداگانه ارتز برای هر بیمار با مقدار ضعف عضلانی مختلف، توانستیم با استفاده از ارتز پیشنهاد شده پروفایل سفتی مفصل سالم را تقلید کرده و امکان تجربه ی سیکل گیت روان تر را برای هر بیمار بوجود بیاوریم. استفاده از این ارتز نه تنها باعث بهبود الگوی گیت بیماران شده بلکه سبب جلوگیری از آسیب به عضلات سالم بیمار نیز می شود.
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف: امروزه ویروس هپاتیت C بهعنوان یک مشکل سلامت در تمام دنیا مطرح است. عفونت ویروس هپاتیت C در اکثر موارد مزمن میشود و در ادامه به سمت فیبروز و سیروز و کارسینومای سلولهای کبدی پیش میرود. بسیاری از تغییرات در سلول به واسطه پروتئینهای ویروسی صورت میگیرد. هدف از این پژوهش، ارزیابی تأثیر پروتئین مرکزی ویروس هپاتیت C بر القای روند فیبرزایی در سلول است.
مواد و روشها: در این پژوهش از رده سلولی LX-۲ که از منشأ سلولهای ستارهای کبد است، استفاده شد. پلاسمید بیان کننده پروتئین مرکزی ویروس هپاتیت C به سلولها ترانسفکت شد. پس از ۷۲ ساعت، استخراج RNA و پس از تیمار با DNase، cDNA تولید شد. سلولهای کنترل مثبت نیز با هورمون فیبروتیک لپتین تیمار شدند. در آخر با استفاده از روشReal-Time PCR میزان بیان ژن اکتین آلفای عضله صاف اندازهگیری شد و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
نتایج: یافتهها نشان دادند که پروتئین مرکزی ویروس هپاتیت C باعث افزایش بیان معنیدار در بیان ژن اکتین آلفای عضله صاف میشود (۰۵/۰ >P). بیان ژن اکتین آلفای عضله صاف در سلولهای تیمارشده با لپتین بیشتر از سلولهای تیمارشده با core ویروس هپاتیت C بوده است.
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای بهدست آمده، عفونت ویروس هپاتیت C عامل مؤثر در پیشبرد هپاتیت مزمن به سمت فیبروزه شدن بافت کبد است و در این میان، پروتئین Core ویروس هپاتیت C میتواند مسیر فیبرزایی در هپاتیت ویروسی را القا کند.
دوره ۱۸، شماره ۹ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده
دال زدن به عنوان یکی از روشهای درمانی پرکاربرد در بازتوانی شناخته شدهاست. که، تحت تاثیر عاملهای مختلفی قرار میگیرد. هدف در این مطالعه، بررسی اثر تغییر موقعیت و ارتفاع صندلی (بهترتیب، فاصلهی افقی و عمودی صندلی تا پدال) در محدودهی محلهای ممکنهی پدال زدن (محدودهی ارتفاع صندلی: ۴۹-۸۰% طول پا) بر دامنهی حرکتی مفصلها و سرعت انقباض عضلههای اندام تحتانی است. بدینمنظور، از مدل اسکلتی-عضلانی ارایه شده در نرمافزار انیبادی استفاده شد. شرایط پدال زدن در دوچرخهی ثابت در مدل فراهم شد (طول بازوی پدال و نرخ پدال زدن بهترتیب، cm ۱۷,۵ و rpm ۸۰). نتایج نشان داد که محدودهی حرکتی مفصلهای مچ پا، زانو و ران بهترتیب ۱۱.۰۸-۳۷.۵۴ (انحراف معیار: ۰.۰۳-۱.۸۶)، ۶۹.۶۱-۸۰.۵۸ (انحراف معیار: ۴.۰۲-۹.۷۶) و ۴۲.۸۹-۴۶.۱۳ (انحراف معیار: ۰.۰۷-۲.۸۹) است. اثر تغییر ارتفاع صندلی بر محدودهی حرکتی مفصل مچ پا> زانو>ران و اثر تغییر موقعیت صندلی بر محدودهی حرکتی مفصل زانو>ران>مچ پا است. با افزایش ارتفاع صندلی، محدودهی حرکتی مفصلهای مچ پا و زانو به طور قابل توجهی افزایش یافتند. همبستگی مثبت بین تغییر زاویهی مفصلهای مچ پا-زانو، مچ پا-ران و زانو-ران هماهنگی و همکاری مفصلها در طول سیکل پدال زدن را نشان داد. سرعت انقباض عضلههای اندام تحتانی تحت تاثیر تغییر محل صندلی قرار میگیرند. به ویژه عضلههای گروه مچ پا، زانو و دومفصلی با تغییر محل صندلی در محلهای ممکنه، در بازهی بزرگی تغییر میکنند.