۱۱ نتیجه برای عمر ماندگاری
دوره ۵، شماره ۱۹ - ( ۹-۱۳۸۷ )
چکیده
چکیده
در این مطالعه اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره رزماری (۱/۰ درصد) در ماهی قزل آلای رنگین کمان بسته بندی شده در خلاء بررسی شد. آنالیزهای میکروبی (باکتری های سرمادوست، کل باکتری ها، باکتریهای اسید لاکتیک و انتروباکتریاسه)، شیمیایی (pH، اسید چرب آزاد، پراکساید، اسید تیوباربیتوریک و تری متیل آمین) و بررسی های حسی این ماهی در طول ۱۸ روز در دمای C°۱±۲ انجام شد. عصاره رزماری به طور معنی داری(p<۰,۰۵) اکسیداسیون لیپید را در ماهیان تیمار شده به تعویق انداخت. مقادیر باکتری های سرمادوست و کل باکتری ها در طول دوره نگهداری در ماهیان تیمار شده با عصاره رزماری زیر حد قابل قبول پیشنهادی (log cfu/g ۷) باقی ماند به طوری که فساد میکروبی در این نمونه ها نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری (p<۰.۰۵) کاهش یافت. طبق بررسی های حسی و آنالیزهای میکروبی، ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمار شده با عصاره رزماری تا انتهای دوره نگهداری قابل مصرف بودند به طوریکه عصاره رزماری توانست عمر ماندگاری نمونه ها را نسبت به نمونه شاهد ۴ روز افزایش دهد.
بهروز محمدزاده، مسعود رضائی، مرضیه حسینی نژاد، محسن برزگر بفروئی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان به دو روش غوطهوری و اشباع تحت خلأ با آلژینات سدیم حاوی سطوح ۱۰، ۳۰،۲۰ و ۴۰ درصد اینولین پوشش داده شدند. سپس مقدار فروکتان در نمونههای پوشش داده شده، سنجش و بهترتیب سطوح ۲۰ و ۴۰ درصد اینولین از روش اشباع تحت خلأ و غوطهوری بهمنظور تعیین عمر ماندگاری انتخاب گردیدند. در ادامه، تغییرات شیمیایی و میکروبی در نمونههای شاهد و تیمارشده طی ۱۶ روز نگهداری در یخچال (۰c۲±۴) به فاصله هر ۴ روز یکبار تعیین و بررسی شد. نتایج نشان داد که میزان فروکتان طی دوره نگهداری در نمونههای پوشش داده شده به هر دو روش تغییرات معناداری نداشت (۰۵/۰p≥)، همچنین میزان فروکتان در نمونههای با پوشش حاوی ۲۰ درصد اینولین در روش پوشش دادن اشباع تحت خلأ بیشتر از روش غوطهوری بود که حاکی از کارایی بیشتر این روش در انتقال اینولین به فیله ماهی بود. پراکساید ابتدا افزایش و سپس در پایان دوره بهطور معناداری (۰۵/۰p≤) کاهش یافت. شاخصهای pH، تیوباربیتوریک اسید، مجموع بازهای نیتروژنی فرار، شمار باکتریهای هوازی مزوفیل و سرمادوست بهطور معناداری (۰۵/۰p≤) همراه با گذشت زمان افزایش یافتند و در تمامی نمونهها میزان تیوباربیتوریک اسید در روز ۱۲، مجموع بازهای نیتروژنی فرار در روز ۱۶، شمار باکتریهای مزوفیل هوازی و سرمادوست در روز ۱۲ از حد قابل قبول برای گوشت ماهی تجاوز کردند. در مجموع میزان فروکتان فیلههای پوشش داده شده طی نگهداری در یخچال (۰c۲±۴) تغییر قابل توجهی نکرد، علاوه بر این، عمر ماندگاری فیله پوشش داده شده حاوی اینولین به هر دو روش پوششدهی در شرایط نگهداری یخچال (۰c۲±۴) کمتر از ۱۲ روز ب
دوره ۸، شماره ۳۰ - ( ۴-۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده
هدف از این پژوهش، تهیه پوششهای خوراکی از پروتئین آب پنیر و صمغ گلان و تأثیر آن روی انبارمانی میوه زردآلو و بررسی اثر افزودن صمغ گلان و گلیسرول بر خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم امولسیونی حاصل میباشد.
پوششها با ساخت یک محلول ۱۰ درصد از کنستانتره پروتئین آب پنیر در آب مقطر تهیه میشوند. در ساخت این پوششها از گلیسرول به عنوان نرمکننده (پلاستی سایزر) استفاده شد. صمغ گلان نیز به نسبتهای مختلف(۰، ۲/۰، ۴/۰ و ۶/۰ گرم در ۱۰۰ میلی لیتر) اضافه گردید. برای پوشش دادن زردآلو آنها را به مدت یک دقیقه در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد درون محلول پوشش های تولیدی غوطهور نموده و پس از خشک شدن، درون ظروف یکبار مصرف قرار گرفتند. میوههای پوششدار و بدون پوشش (گروه شاهد) به مدت ۲۸ روز در سردخانه ۴ درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی ۸۰ تا ۸۵ درصد نگهداری شدند. هر هفته کاهش وزن، مقدار کل مواد جامد محلول، اسید قابل تیتر، pH، رنگ پوست، سفتی بافت و قابلیت پذیرش کلی نمونهها اندازهگیری شد.
نتایج نشان داد که پوششدهی زردآلو با پوشش خوراکی پروتئین آب پنیرِ حاوی گلیسرول و صمغ گلان باعث رسیدن طبیعی میوه میشود و میوههای پوششدار نسبت به میوههای بدون پوشش نرمتر و آبدارتر میگردند. در نمونههای بدون پوشش رسیدن میوه بهطور کامل انجام نشده و میوه بهعلت از دست دادن رطوبت، خشک و چروکیده میگردد. همچنین در مدت نگهداری، میزان تغییرات در سفتی بافت، مقدار کل مواد جامد محلول، رنگ پوست، اسید قابل تیتر و مقدار pH میوههای پوششدار نسبت به نمونههای بدون پوشش، کمتر است. از نظر قابلیت پذیرش کلی نتایج نشان داد که میوههای پوششدار نسبت به نمونههای بدون پوشش از نظر مصرفکننده(بهویژه از نظر رنگ و شکل ظاهری) مطلوبتر هستند. در میوههای بدون پوشش به دلیل افت وزن و پوکی شدن، قابلیت پذیرش کلی میوه، هفته آخر خیلی کاهش مییابد.
فیلمهای امولسیونی حاصل، از نظر خواص فیزیکی و مکانیکی مورد آزمون قرار گرفتند و مشخص شد که افزایش سطح صمغ گلان منجر به افزایش ضریب ارتجاعی(EM) و نیروی کشسانی(TS) میشود اما با افزایش صمغ تا ۶/۰ گرم، ضریب ارتجاعی(EM) و نیروی کشسانی(TS)، کمتر افزایش مییابد. در مورد درصد درازشدگی(EL) نیز افزایش دیده شد اما در فیلم تهیه شده با ۴/۰ گرم صمغ، کاهش جزئی وجود داشت.
دوره ۹، شماره ۳۵ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
چکیده
در این تحقیق اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره زردچوبه[۱] (۱,۵ درصد حجمی- حجمی) بر عمر ماندگاری ماهی قزل آلایرنگینکمان بستهبندی شده در خلاء[۲] که در شرایط سرد (˚C۱ ±۴) نگهداری می شد، بررسی گردید. آزمایش های میکروبی شامل بار کل باکتریایی (TVC) و باکتری های سرمادوست (PTC)، آزمایش های شیمیایی شامل شاخص پرکساید (PV) ، شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA)، اسیدهای چرب آزاد (FFA) به همراه pH و ارزیابی حسی در یک دوره ۲۰ روزه انجام گردید. عصاره زردجوبه به طور معنیداری(۰۵/۰>p) اکسیداسیون لیپید را در ماهیان تیمار شده به تعویق انداخت. مقادیر باکتریهای سرمادوست و کل باکتریها در طول دوره نگهداری در ماهیان تیمار شده با عصاره زردچوبه زیر حد قابل قبول پیشنهادی log cfu/g) ۷) باقی ماند و فساد میکروبی در این نمونه ها نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری (۰۵/۰>p) کاهش یافت. طبق بررسیهای حسی و آنالیزهای میکروبی، ماهی قزلآلای رنگینکمان تیمارشده با عصاره زردچوبه نسبت به نمونه شاهد تا انتهای دوره نگهداری قابل مصرف بود.
[۱]. Turmeric
[۲]. Vacuum packaging
دوره ۱۲، شماره ۴۶ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده
چکیده فیله های ماهی قزل آلای رنگین کمان با آلژینات سدیم غنی شده با اسانس آویشن پوشش داده شده و در یک دوره ۲۰ روزه نگهداری در یخچال (°C۱±۴) مورد ارزیابی قرار گرفتند. محلول ۳% آلژینات سدیم و آلژینات سدیم (۳%) حاوی ۵/۰، ۱ و ۵/۱% اسانس آویشن به منظور دستیابی به بهترین درصد موثر اسانس تهیه شد. تیمارهابه صورت دوره ای تحت آزمایشهای شیمیایی شامل شاخص پراکسید (PV)، شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA)، اسیدهای چرب آزاد (FFA)، مجموع بازهای نیتروؤنی فرار (TVB-N) pH و ارزیابی حسی شامل رنگ، بو، بافت و پذیرش کلی، قرار گرفتند. نتایج تجریه و تحلیل آماری نشان داد که مقادیر PV، FFA،TVB-N، رنگ و بو در تیمار آلژینات سدیم حاوی ۱% و ۵/۱% اسانس آویشن دارای کمترین مقدار را نسبت به بقیه تیمارها داشتند (۰۵/۰p<) و اختلاف معنی داری بین این دو تیمار (۱ و ۵/۱%) دیده نشد. تیمار آلژینات سدیم حاوی ۵/۱% اسانس آویشن دارای کمترین تغییرات TBA بود (۰۵/۰p<). pH در نمونه های دارای پوشش به طور معنی داری کمتر از نمونه های بدون پوشش بود و در بین نمونه های دارای پوشش اختلاف معنی داری بین آنها مشاهده نشد. در بین شاخص های حسی، بافت و پذیرش کلی در تیمار حاوی اسانس آویشن دارای امتیاز بهتری بودند بطوریکه بین تیمارهای با درصدهای مختلف اسانس تغییرات معنی داری مشاهده نشد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که پوشش آلژینات سدیم حاوی اسانس آویشن باعث کاهش تغییرات شیمیایی و همچنین در بهبود وضعیت حسی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در طی نگهداری در شرایط سرد (cͦ ۱±۴) موثر است.
دوره ۱۳، شماره ۵۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده در سالهای اخیر پژوهشهای گستردهای برای استفاده از پوششهای خوراکی در بستهبندی موادغذایی انجام گرفته است. پوششهای خوراکی میتوانند عمر ماندگاری مواد غذایی پوششدهی شده را افزایش دهند و جایگزین مناسبی برای پلاستیکهای سنتزی باشند. در این تحقیق اثر پوششهای خوراکی بر پایه کربوکسیمتیلسلولز حاوی عصاره آویشن در کاهش جذب رطوبت و تولید ترکیبات اولیه و ثانویه حاصل از اکسایش چربی در مغز فندق پوششدهی شده، مورد بررسی قرار گرفت. پوششهای کربوکسی متیل سلولز با غلظتهای مختلف صفر، ۵/۰ و ۵/۱ درصد وزنی/حجمی، و عصاره آویشن با غلظتهای صفر، ۵/۰ و ۱ درصد حجمی/حجمی تهیه شد. محتوی رطوبت، عدد پراکسید، عدد اسید تیوباربیتوریک و عدد اسیدی هر سه هفته یکبار اندازهگیری شد. آزمایشات در قالب فاکتوریل بصورت طرح کاملاً تصادفی، در سه تکرار و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون دانت انجام شد. نتایج نشان داد در مغز فندقهای پوششدهی شده با ۵/۱ درصد وزنی/حجمی کربوکسی متیل سلولز و ۱ درصد حجمی/حجمی عصاره آویشن، جذب رطوبت و فعالیتهای اکسایشی کمتر از نمونههای فاقد پوشش بود. پوشش کربوکسیمتیلسلولز با ایجاد سد در برابر نفوذ اکسیژن و رطوبت به بافت فندق، توانایی به تأخیر انداختن اکسایش چربیها و جذب رطوبت در مغز فندق تازه را دارا بود. افزودن عصاره آویشن در ترکیب پوشش، علاوه بر افزایش عمر ماندگاری فندق، از جنبه فراسودمندی این محصول حائز اهمیت میباشد. این پوشش خوراکی و دوستدار محیط زیست است و به پوششهای سنتزی ترجییح داده میشود.
دوره ۱۴، شماره ۷۲ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
میوه آلبالو پس از برداشت به دلیل فساد و تخریب سریع، صادارات محدودی دارد. بستهبندی مناسب موجب افزایش ماندگاری محصول خواهد شد. از سویی دیگر، فیلمهای طبیعی مورد مصرف در بستهبندی محصولات غذایی مانند نشاسته، خصوصیات مکانیکی و ممانعتی ضعیفی دارند. بدین منظور استفاده از ترکیبات نانو برای بهبود ویژگیهای فیلمهای بر پایه نشاسته پیشنهاد شده است. نانوذرات اکسیدروی با توجه به خصوصیاتی همچون ایمن بودن، دسترسی آسان و قیمت مناسب، میتواند به عنوان گزینهای مطمئن برای تقویت فیلمهای بر پایه نشاسته مطرح باشند. هدف از انجام این پژوهش، طراحی فیلمهای بستهبندی جدید بر پایه نشاسته سیبزمینی که با ترکیب درصدهای مختلف از نانوذرات اکسیدروی (۴%، ۳%، ۲%، ۱%، ۵/۰%،۰%) تقویت شده و بررسی عملکرد آن بروی شاخصهای کیفی میوه آلبالوی ایرانی میباشد. فیلمهای حاصل با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، تستهای مکانیکی و نفوذپذیری به بخارآب بررسی شدند. به طور کلی با افزودن نانوذرات اکسیدروی به بستر فیلمهای بر پایه نشاسته سیبزمینی، استحکام کششی و مدول الاستیسیته فیلمها به ترتیب از ۷/۳ تا ۸/۴ مگاپاسکال و از ۶۳ تا ۹۲ مگاپاسکال افزایش یافت در حالیکه، درصد ازدیاد طول و نفوذپذیری نسبت به بخارآب به ترتیب از ۲۶% به ۲۲% و از ۷-۱۰×۷/۵ به ۷-۱۰×۳/۵ (g.Pa-۱.h-۱.m-۱)کاهش یافت. به طور کلی، بررسیها نشان داد که فیلم نشاسته حاوی نانوذرات اکسیدروی ۲% خصوصیات فیزیکی و مکانیکی بهتری نسبت به فیلمهای دیگر دارد و بنابراین به عنوان مناسبترین فیلم، برای ارزیابی تاثیرات نوع بستهبندی در حفظ شاخصهای کیفی میوه آلبالو مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاکی از بالاتر بودن میزان اسیدیته، ماده جامد محلول و سفتی بافت نمونه آلبالوهای بستهبندی شده در فیلم نشاسته سیب زمینی/نانوذرات اکسید روی ۲% نسبت به نمونه میوههای بستهبندی شده در فیلم نشاسته خالص و فیلمهای پلیاتیلن تجاری بودند. در این مطالعه جهت تحلیل آماری از نرم افزار SPSS استفاده شد.
دوره ۱۵، شماره ۷۸ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، امکانسنجی افزایش عمر ماندگاری خامه کمچرب (۲۵ درصد) از طریق دستیابی به یک ترکیب دما-زمانی جدید برای پاستوریزاسیون بود. برای این منظور، نمونههای خامه کمچرب در دماها (۸۰، ۸۵ و ۹۰ درجه سلیسوس) و زمان-های مختلف (۱۵، ۲۰ و ۲۵ دقیقه) پاستوریزه شدند و ویژگیهای فیزیکیشیمیایی (pH، اسیدیته و ویسکوزیته) و میکروبی (شمارش کلی میکروارگانیسمها و شمارش سرمادوستها) نمونهها در مقاطع مختلف دوره ماندگاری (روز ۱، ۴، ۷، ۱۰، ۱۳، ۱۶ و ۱۹) در مقایسه با نمونه کنترل (دمای ۷۵ درجه سلیوس، زمان ۳۰ دقیقه) مورد بررسی قرار گرفت. یافتههای این پژوهش نشان داد که با افزایش زمان ماندگاری، بار میکروبی نمونههای مختلف خامه افزایش یافت و همین امر باعث کاهش pH و افزایش اسیدیته گردید. نمونههای پاستوریزه شده تحت تیمارهای حرارتی شدیدتر، از بار میکروبی اولیه کمتری برخوردار بودند و همین امر موجب نوسان کمتر pH و اسیدیته آنها طی دوره ماندگاری شد. پاستوریزاسیون تحت تیمارهای حرارتی شدیدتر و همچنین افزایش زمان انبارمانی، هر دو باعث افزایش ویسکوزیته نمونههای خامه کمچرب شدند. رفتار جریانی همه نمونههای خامه، یک رفتار رقیقشونده با برش بود که با افزایش شدت تیمار حرارتی، تقویت شد. در بین نمونههای مختلف، خامه پاستوریزه شده در دمای ۹۰ درجه سلسیوس به مدت ۲۵ دقیقه، از عمر ماندگاری طولانیتری نسبت سایر نمونهها برخوردار بود.
دوره ۱۵، شماره ۸۱ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مطالعه تاثیر روش های مختلف استخراج (فراصوت و حلال) و غلظت های مختلف عصاره (ppm ۵۰۰، ۱۰۰۰، ۱۵۰۰ و ۲۰۰۰) بر میزان ترکیبات فنلی، توکوفرولی، و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ گیاه شمعدانی به منظور به دست آوردن بهترین روش استخراج، برای افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده فیتوفاگ نگهداری شده در یخچال بررسی شد (۳۰ روز در دمای Cº۴). عصاره استخراجی به روش فراصوت میزان ترکیبات فنلی (۶/۱۵۰۰ میلیگرم در گرم وزن خشک) بالاتری در مقایسه با عصاره استخراجی به روش حلال داشت (۰۵/۰>P). بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در عصاره استخراجی به روش التراسوند با غلظت ppm ۲۰۰ مشاهده شد (مهار رادیکال آزاد DPPH (۰۸/۹۸%) و میزان عددی بتاکاروتن (۹/۸۱%)) (۰۵/۰>P). سپس فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ شمعدانی (با غلظت ppm ۲۰۰۰) بر گوشت چرخ شده ماهی کپور نقره ای در دمای ۴ درجه سانتی گراد با اندازه گیری شاخص های شیمیایی شامل عدد پراکسید، مقادیر تیوباربیتوریک اسید و مجموع بازهای نیتروژنی فرار در طول دوره نگهداری ۳۰ روزه بررسی و با تیمار شاهد مقایسه شد. نتایج نشان داد نمونه های حاوی عصاره به طور معنی داری مقادیر مجموع بازهای نیتروژنی فرار و فساد اکسیداسیونی کمتری (عدد پراکسید، مقادیر تیوباربیتوریک اسید کمتر) در طول دوره نگهداری نسبت به نمونه شاهد داشتند (۰۵/۰>P). با توجه به نتایج، به نظر می رسد، عصاره برگ شمعدانی می تواند سبب تاخیر فساد اکسیداسیونی در فرآوردههای شیلاتی شود.
دوره ۱۵، شماره ۸۱ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
ماهیان بسیار فساد پذیر بوده و برای جلوگیری یا به تعویق انداختن فساد در آنها استفاده از مواد نگهدارنده طی دوره نگهداری ضروری است. هدف از این پژوهش افزایش عمر ماندگاری و کاهش روند تغییرات شیمیایی در دمای فوق سرد(۳- درجه سانتیگراد) از طریق افزودن عصاره گیاه اوجی(غلظت های ۱و ۰/۵ درصد) به عنوان نگهدارنده طبیعی بر فیله ماهی کپور نقره ای می باشد. بدین منظور فیله این ماهی ها در ۲ گروه شاهد(غوطه ور در آب مقطر) و مورد(غوطه ور در عصاره اوجی ۰/۵ و ۱ درصد) تقسیم و در معرض هوا بسته بندی و در دمای ۳- درجه سانتیگراد نگهداری شدند. طی ۲۸ روز در تناوب های زمانی ۷ روزه آزمون های شیمیایی(TVB-N،PV ،FFA ،TBA ، pH) و ویژگی های حسی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که به طور کلی عصاره اوجی به طور معنی داری(P<۰,۰۵) اکسیداسیون چربی را در طول دوره نگهداری در فیله های تیمار شده به تأخیر انداخت. مقادیر TVB-N،PV ،FFA ،TBA ، pH در تیمارها در مقایسه با نمونه کنترل، تغییرات کمتری طی زمان نگهداری نشان دادند(به ترتیب تیمار ۱ درصد اوجی > تیمار ۰/۵ درصد اوجی >نمونه شاهد). بر اساس نتایج حاصل، می توان از عصاره اوجی به عنوان نگهدارنده طبیعی، جهت کاهش روند آنتی اکسیدانی در مدت ذخیره سازی و افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی کپور نقره ای استفاده کرد.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۵ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
تنشهای ناشی از زخمی شدن بافت کاهوی برش خورده آماده مصرف معمولا منجر به افزایش سرعت تنفس در آن میشود. عمر ماندگاری این محصول بستگی به مراحل فرآوری و بستهبندی، نوع فیلم بستهبندی و شرایط محیطی در طی زمان نگهداری دارد. هدف این پژوهش ارزیابی اثر دما و زمان نگهداری، تیمار پوششی و تعداد منافذ فیلم بستهبندی بر تردی بافت و ارزیابی حسی کاهوی برش خورده و بستهبندی شده در شرایط اتمسفر اصلاح شده و همچنین توسعه مدل سینتیکی عمر انبارمانی این محصول میباشد. به این منظور، ۲۵۰ گرم کاهوی برش خورده شستشو شده و پس از پوششدهی در دو غلظت متفاوت ۵/۱/۵/۰ و ۵/۱/۱/۰ درصد لاکتات کلسیم و سیستئین، در بستههایی از جنس پلی اتیلن (با ضخامت ۴۲ میکرومتر) و با تعداد منافذ ۰، ۲۰ و ۴۰ در متر مربع با غلظت اولیه ۲۱% اکسیژن، ۰% دی اکسیدکربن بستهبندی شدند. این پژوهش در دو دمای ۵ و ۱۰ درجه سانتیگراد و طی ۱۲ روز انجام گرفت. شاخصهای کیفی نظیر تردی بافت و ارزیابی حسی (پذیرش کلی) در طی این مدت مورد ارزیابی قرار گرفت. علاوه بر این، مدلی ریاضی برای توصیف سینتیک تغییرات تردی بافت و ارزیابی حسی نمونهها توسعه داده شد و نهایتا زمان ماندگاری نمونهها بر مبنای پذیرش کلی تخمین زده شد. نتایج نشان داد تغییرات پارامترهای تردی و ارزیابی حسی از معادله سینتیکی درجه صفر تبعیت میکند. نتایج پیش بینی عمر انبارمانی نمونههای کاهوی برش خورده نشان داد نمونههای دارای پوشش حاوی ۵/۱% لاکتات کلسیم و ۱/۰% سیستئین، نگهداری شده در بستههای دارای ۲۰ منفذ در دمای ۵ و ۱۰ درجه سانتیگراد و نمونههای دارای پوشش حاوی ۵/۱% لاکتات کلسیم و ۵/۰% سیستئین، نگهداری شده در بستههای دارای ۲۰ منفذ در دمای ۵ درجه سانتیگراد، به ترتیب عمر ماندگاری معادل ۶۲/۱۲، ۵۹/۱۲ و ۵۹/۱۱ روز را دارند (عدم تفاوت معنی دار در p < ۰,۰۵).