جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای فیلم کیتوزان

شهاب نقدی، مسعود رضایی، نادر بهرامی‌فر،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: در پژوهش حاضر به‌منظور ارزیابی کیفیت اکسیداسیونی مینس ماهی کیلکای معمولی نگهداری‌شده در یخچال از حسگر ساخته‌شده با شناساگر برموفنول آبی بر پایه فیلم کیتوزان ۲% استفاده شد.
مواد و روش‌ها: در مطالعه تجربی حاضر ماهیان تازه سرزنی، شکم‌زنی و سپس شسته‌شده و چرخ شدند. برای تهیه فیلم کیتوزان ۲گرم پودر کیتوزان در ۱۰۰میلی‌لیتر استیک‌اسید ۲% به کار رفت، سپس محلول شناساگر به آن افزوده شد. در دوره نگهداری شاخص‌های FFA، TBA و PV در روزهای صفر، ۴، ۸، ۱۲ و ۱۶ تعیین شد.
یافته‌ها: کیفیت چربی نمونه‌ها از نظر فساد اکسیداتیو و هیدرولیتیک کاهش کاهش معنی‌داری را نشان داد. نتایج مربوط به ارزش رنگ (EΔ) طی دوره نشان داد این شاخص در دوره نگهداری افزایش داشت و رنگ حسگر از رنگ زرد تیره به رنگ قهوه‌ای تغییر یافت. آزمون همبستگی بین شاخص‌های FFA، TBA و PV با ارزش رنگ (EΔ) نشان داد که مقدار این همبستگی به ترتیب ۸۹%، ۸۷% و ۴۹% بوده است که در همبستگی FFA با و PV با معنی‌دار بوده است (۰/۰۵>p).
‌نتیجه‌گیری: بر پایه یافته‌های این تحقیق می‌توان به این مهم دست یافت که این حسگر می‌تواند به‌عنوان حسگر تعیین اکسیداسیون، تازگی و تعیین عمر ماندگاری مورد استفاده قرار گیرد.

 



دوره ۱۴، شماره ۷۲ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
در این پژوهش اثر نانو ذرات نقره (AgNPs) در سطح ۱٪وزنی و غلظت­های مختلف نانوفیبر سلولزباکتریایی(BCNF) (۶-۵/۱٪ وزنی) بر روی خواص کششی (استحکام کششی (TS)، ازدیاد طول در نقطه شکست (EB) و مدول یانگ (YM))، نفوذپذیری نسبت به بخار آب (WVP)، حلالیت، تورم، خواص رنگی و ویژگی­های ساختاری و حرارتی فیلم نانوکامپوزیت کیتوزان مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین مقدار بهینه نانو پرکنندهBCNF از روش سطح پاسخ (RSM) تک عاملی استفاده گردید. هدف از بهینه سازی، به حداکثر رساندن TS، YM، EB، L در کنار کاهش WVP، حلالیت و تورم بود. نتایج نشان داد که افزودن AgNPs بر روی ویژگی­های مکانیکی و رنگی فیلم­های کیتوزان تاثیر منفی داشت. اما افزودن BCNF باعث بهبود ویژگی­های فیلم­های نانوکامپوزیت کیتوزان-نانونقره گردید. کمترین میزان WVP، حلالیت و تورم فیلم­های نانوکامپوزیت به ترتیب در سطح ۶، ۴ و۲ ٪ وزنی BCNF بود. با در نظر گرفتن تمامی پارامترهای فیزیکی و مکانیکی، مقدار بهینه محاسبه شده برای BCNF، ۵۵/۴٪ بود. تصاویر SEM نشان داد BCNF بطور یکنواخت در ماتریس پلیمر پخش شده است. آزمون DSC نیز نشان داد که با افزودن BCNF، خواص حرارتی فیلم کیتوزان بهبود می یابد.

دوره ۱۹، شماره ۱۲۵ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده

بسته‌بندی اهمیت به‌سزایی در حفاظت، انبار کردن و حمل و نقل بهداشتی مواد غذایی و هم‌چنین مواد خام به ویژه در مقابل اکسیداسیون و فساد میکروبی دارد. دفن زباله‌های تجزیه ناپذیر ناشی از بسته‌بندی پلاستیکی مواد غذایی یکی از مهم‌ترین چالش‌های جهان می‌باشد که امروزه در جهت کاهش و رفع این مشکل، استفاده از بیوپلیمرهای طبیعی و تجزیه پذیر، شامل پلی‌ساکاریدها توصیه می‌شود. کیتوزان از جمله پلی‌ساکاریدهایی می‌باشد که در ساختار فیلم‌های خوراکی زیست تخریب پذیر استفاده می‌شود. محدودیت اصلی فیلم های مبتنی برکیتوزان خواص مکانیکی ضعیف، حلالیت بالا در آب و نفوذپذیری آن به بخار آب است. این مطالعه با هدف بهبود عملکرد فیزیکوشیمیایی فیلم‌های مبتنی بر کیتوزان انجام شد. فیلم‌های مبتنی بر کیتوزان با صمغ گوار دی‌آلدهیدی در نسبت‌های مختلف تهیه شدند. ظهور پیک در طول موج ۱۶۸۰ بر سانتی‌متر در طیف جذبی فیلم ترکیبی کیتوزان-گوار دی‌آلدهیدی، تشکیل پیوند کووالانسی (گروه آمیدی) بین عامل‌های آمین کیتوزان و عامل‌های آلدهیدی گوار دی‌آلدهیدی را تایید می‌کند. فیلم  بهینه کیتوزان- گوار دی‌آلدهیدی (نسبت حجمی ۲:۱) در مقایسه با دیگر فیلم‌ها کم‌ترین حلالیت (۲۵/۰ ± ۰۳/۲۰ درصد)، کم‌ترین نفوذپذیری به بخار آب ( ۱۰-۱۰Ð ۰۷/۳ گرم.میلی‌متر/ میلی‌متر مربع.ساعت.پاسکال) و بیش‌ترین مقاومت کششی (۰۶/۱ ± ۰۵/۴۸ مگاپاسکال) را نشان داد. هم‌چنین افزودن ۱۰ درصد عصاره‌ رزماری بزرگ‌ترین منطقه مهاری با قطر۲۱/۰ ± ۵۵/۲۰ میلی‌متر مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس و ۰۷/۰ ± ۷۵/۱۲ میلی‌متر مربوط به اشریشیاکلی را نشان داد. نتایج نشان می‌دهد فیلم تولید شده حاوی رزماری می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای استفاده در بسته‌بندی فعال مواد غذایی در نظر گرفته شود.

صفحه ۱ از ۱