جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای لقاح


دوره ۸، شماره ۲۰ - ( ۱۲-۱۳۸۳ )
چکیده

چکیده با توجه به اهمیت خانواده و نقش آن در تشکیل جوامع بشری و توصیه اسلام بر حفظ و قوام آن، تساهل و کوتاهی در مقابل موضوعات جدیدی که در این حوزه بروز می‌کند موجه نیست. یکی از این موضوعات، باروری مصنوعی است. حق داشتن فرزند در مواردی که زوجین یا یکی از آنها قادر به تولید مثل نیست، نباید بهانه‌ای برای نادیده گرفتن اصول اخلاقی و فرزنددار شدن از طریق راههای غیرطبیعی یا خارج از ازدواج فراهم سازد. لقاح خارج از رحم و سایر روشهای باروری مصنوعی از اموری است که به وسیله دانشمندان غربی در قرن اخیر به طور مفصل مورد بحث و بررسی قرار گرفت. تولد «لوئیز براون» در سال ۱۹۷۸ نتیجه مثبت این تحقیقات بود. در این مقاله با استفاده از نظر فقها، دیدگاه دین اسلام در مورد باروری مصنوعی، مبتنی بر فقه امامیه از نظر جواز یا حرمت، نسب، ارث و ازدواج مورد بررسی قرار گرفته است. این مقاله جنبه‌های مختلف این موضوع را تبیین و بعضی از مسائل مورد نزاع در این رابطه را آشکار می‌سازد. ملاک حلیت و حرمت در تلقیح مصنوعی بر طبق نظر اکثر فقهای اسلامی بستگی به وجود یا عدم وجود رابطه صحیح یا غیرشرعی بین زن و مرد است. در عین حال فرزند متولد شده از اسپرم مرد و تخمک زن فاقد رابطه زوجیت، دارای حقوقی از نظر نسب، ارث ، نفقه و غیره است.
مرضیه عباسی، بهرام فلاحتکار، علی بانی، بهروز حیدری،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

دمای آب عامل اصلی زیست محیطی حاکم بر توسعه تخم ماهی می­باشد. در این مطالعه، تاثیر دمای انکوباسیون بر درصد لقاح، نرخ تخم گشایی و رشد در ماهی قرمز (Carassius auratus) بررسی شد. تخم کشی و اسپرم کشی با تزریق اواپریم و با روش تکثیر مصنوعی انجام شد. تخم­ها در چهار دمای ثابت (۲۱، ۲۴، ۲۷ و ۳۰ درجه سانتی­گراد) با ۳ تکرار برای هر تیمار دمایی لقاح داده شده، انکوباسیون شده و ۴۰ روز در همان دما­ها پرورش یافتند. لارو­ها در همان آکواریوم­هایی که تفریخ شده بودند و تحت همان شرایط دمایی به مدت ۴۰ روز رشد یافتند. نتایج نشان داد که هیچ تفاوت معنی داری در درصد لقاح تخم­های انکوباسیون شده در دما­های مختلف مشاهده نشد اما بیشترین درصد لقاح (۹۷%) در دمای ۲۴ درجه سانتی­گراد و کمترین درصد لقاح (۹۴%) در دمای ۲۱ درجه سانتی­گراد دیده شد. بیشترین زمان لازم برای چشم زدگی و تخم گشایی در دمای ۲۱ درجه سانتی­گراد و کمترین زمان مورد نیاز در دمای ۳۰ درجه سانتی­گراد ثبت شد (۰۵/۰ P <). بالاترین درصد تخم گشایی (۴/۷۴%) در دمای ۲۴ درجه سانتی گراد دیده شد و با افزایش دمای آب، درصد تخم گشایی کاهش یافت (۰۵/۰ P <). اگرچه تیمار دمایی ۳۰ درجه سانتی­گراد بیشترین رشد طولی، وزنی و نرخ رشد ویژه را نسبت به سایر تیمار­های دمایی نشان داد اما بالاترین میزان ناهنجاری (۱۳%) نیز در این تیمار دیده شد. در مجموع، بهترین دمای انکوباسیون تخم ماهی قرمز دمای ۲۴ درجه سانتی­گراد و بهترین دما برای پرورش لارو دمای ۲۷ درجه سانتی­گراد است.

دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده

هدف: افزایش سن به‏عنوان یک عامل اکسیداتیو روی ناباروری مردان تأثیر دارد. در این پژوهش آثار افزایش سن بر پارامترهای اسپرم، آنتی‏اکسیدان‏های محلول در آب و گونه های آزاد اکسیژن داخل اسپرمی و میزان به‏وجود آمدن بلاستوسیست‏ها متعاقب لقاح آزمایشگاهی در موش نر مسن در مقایسه با موش جوان ارزیابی شد. مواد و روش‏ها: ۵ سر موش نر مسن ۱۰-۱۲ ماهه و ۵ موش نر بالغ جوان ۲-۳ ماهه نژاد NMRI انتخاب شدند. در این مطالعه پارامترهای اسپرم، میزان گونه های آزاد اکسیژن، آنتی‏اکسیدان‌های محلول در آب و میزان لقاح آزمایشگاهی در دو گروه ارزیابی شد. نتایج به‏وسیله آزمون‏های تی مستقل و مجذور کای بررسی شد. بین میانگین غلظت آنتی‏اکسیدان‏های محلول در آب و میانگین بازتابش فلورسنت گونه های آزاد اکسیژن  نیز آزمون همبستگی انجام شد. نتایج: کاهش معنی‏داری (۰۵/۰P≤) در تعداد، حرکت پیشرونده و شکل طبیعی اسپرم در گروه مسن نسبت به گروه جوان مشاهده شد. بین دو گروه تفاوت معنی‏داری در میزان درصد لقاح آزمایشگاهی و تشکیل بلاستوسیست، سطح گونه های آزاد اکسیژن و آنتی‏اکسیدان‌های محلول در آب موجود در اسپرم مشاهده نشد. بین میانگین غلظت آنتی‏اکسیدان‏های محلول در آب و میانگین بازتابش فلورسنت گونه های آزاد اکسیژن در هر دو گروه مسن و جوان رابطه معنی‏دار (۰۱/۰P≤)، معکوس و خطی بود. نتیجه‌گیری: پیری سبب کاهش معنی‏دار در تعداد، تحرک پیشرونده و درصد زنده‏مانی اسپرم می‏شود. در موش مسن و جوان، افزایش سطح آنتی‏اکسیدان‏های محلول در آب با کاهش سطح اکسیدان‏ها همراه است. به علاوه؛ سن موش نر نمی‏تواند بر میزان درصد لقاح آزمایشگاهی و بلاستوسیت‏های حاصل از تکوین این جنین‏ها مؤثر باشد.

صفحه ۱ از ۱