جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای متلب
حسن صفی یاری، محمد حسن گرامی، عبد العباس جعفری، مرضیه موسوی نسب،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
رابطه بین خصوصیات ظاهری و شیمیایی ماهی قزلآلا بهمنظور سنجش کیفیت آن با عکسبرداری از ۷۵ عدد ماهی بررسی شد. برای بخشبندی و پردازش تصاویر از نرم افزار MATLAB استفاده شد. الگوریتم طراحی شده خصوصیات ظاهری ماهی، از جمله طول، ارتفاع، مساحت، محیط، قطر معادل، بزرگترین قطر وکوچکترین قطر استخراج شد. سپس خصوصیات شیمیایی ماهی، شامل pH، آبچک، پروتئین، چربی و محتوای رطوبتی، توسط روشهای آزمایشگاهی اندازهگیری شد. سپس فاکتورهای یاد شده توسط معادلههای رگرسیونی خطی، لگاریتمی، نمایی و توانی مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در معادلهی درجه دوم، پروتیین و چربی با طول آبزی و رطوبت با محیط آبزی رابطهی مستقیمی دارند (بهترتیب، ۹۹۳/., ۹۹۱/., ۹۹۱/., ۹۹۸/.و۹۹۲/.R۲=). در نهایت پژوهش حاظر نشان داد که این روش بهخوبی میتواند در مزارع پرورشی به سنجش زندهی کیفیت آبزیان بپردازد.
دوره ۱۷، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله به مدلسازی سیستم تولید همزمان گرمایش و برق با محرک اولیه موتور استرلینگ پرداخته شده است. سیستم مورد بررسی متشکل از یک موتور استرلینگ نوع بتا به عنوان محرک اولیه، سیستم یازیافت حرارت، ژنراتور برق و بویلر کمکی میباشد. تحلیل بکار برده شده در مورد موتور استرلینگ، تحلیل آدیاباتیک غیرایدهآل می-باشد. برای افزایش دقت مدلسازی، تلفات اصطکاکی و حرارتی موتور استرلینگ نسبت به تحقیقات گذشته مورد بررسی قرار گرفته و تحلیل آدیاباتیک غیرایدهآل با استفاده از کد عددی توسعه داده شده در نرم افزار متلب، انجام شده است. برای اعتبار سنجی مدل، از مشخصات هندسی و عملکردی موتور استرلینگ جیپییو ۳ استفاده شده و نتایج با نتایج آزمایشگاهی و سایر مدلهای گذشته مورد مقایسه قرار گرفته است. سپس یک موتور استرلینگ نوع بتا به عنوان محرک اولیه سیستم تولید همزمان جهت کاربردهای ساختمانی پیشنهاد شده است. استفاده از سیستمهای تولید همزمان در کاربردهای ساختمانی وقتی متداولتر میشود که سیستم از لحاظ میزان مصرف سوخت و انتشار آلایندگی در مقایسه با سیستمهای تولید انرژی سنتی، مزیت قابل توجهی داشته یاشد. بدین منظور تاثیر فرکانس موتور، طول بازیاب و دمای منبع گرم روی درصد کاهش مصرف سوخت و انتشار آلایندگی سیستم مورد بررسی قرار گرفته و مقادیر مناسب برای پارامترهای طراحی موتور، انتخاب شده است. در نهایت توان الکتریکی و حرارتی به ترتیب برابر با ۱۱۲۶۳ W و ۲۱۶۵۳ W و درصد کاهش مصرف سوخت و انتشار آلایندگی به ترتیب برابر با ۳۷% و ۴۲% نسبت به سیستمهای متداول تولید انرژی حاصل شدند.
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله ابتدا یک حسگر گاز اکسید فلزی از نوع تجاری تحت مدولاسیون دمایی قرار داده شده و همزمان ثبت پاسخهای گذرای آن به تراکمهای مختلف گاز اتانول ارائه میشود. با اعمال مدولاسیون دمایی، دمای سطح حسگر نیز توسط یک ترموکوپل نوع-S ظریف ثبت شد. سپس عملکرد این نوع حسگرها بر اساس مدل جذب اکسیژن هوا و جذب گاز اتانول بر سطح لایه حساس با استفاده از معادله جذب همدمای فروندلیش بیان میشود. در ادامه، این مدل با استفاده از نرم افزار متلب در محیط سیمولینک شبیهسازی میشود. با استفاده از این مدل میتوان پاسخ پویای حسگر را به اتانول مشاهده کرد. در این مدل، تراکم یک گاز بصورت ولتاژ در نظر گرفته میشود. این پارامتر به همراه پروفایل دمایی سطح یک حسگر تحت مدولاسیون دمایی و هدایت حسگر تحت تاثیر اکسیژن هوا، به عنوان ورودیهای مدل و پاسخ گذرای حسگر به عنوان خروجی مدل در نظر گرفته میشوند. پارامترهای این مدل بر اساس معیار نزدیکی پاسخهای شبیهسازی شده و پاسخهای ثبت شده در هر تراکم از گاز اتانول محاسبه میشوند. نتایج شبیهسازی بر اساس میانگین پارامترهای شبیهسازی شده نیز نشاندهندهی نزدیکی پاسخهای شبیهسازی شده و پاسخهای ثبتشدهی واقعی بود.
دوره ۱۹، شماره ۱۲ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده
در این تحقیق با استفاده از عکسبرداری پرسرعت و تکنیک پردازش تصویر تشکیل میکرو- نانو حباب در لوله ونتوری مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور دو نمونه لوله ونتوری با ابعاد مختلف از جنس پلکسیگلس که سبک و شفاف است ساخته شده و با دبیهای مختلفی از جریان آب مورد آزمایش قرار گرفتهاند. پس از تزریق هوا به داخل لوله ونتوری، با استفاده از دوربین با سرعت بالا از جریان دوفازی عبوری از داخل لوله ونتوری عکسبرداری شده است. عکسهای تهیهشده توسط نرمافزار متلب مورد پردازش قرار گرفته است. پس از بررسی نتایج و به دست آوردن قطر متوسط حبابها، تعداد میکرو- نانو حبابها و سرعت در مرکز لوله ونتوری به دست آمده و نمودارهای مربوطه مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که کاهش طول بخش گلوگاه باعث ریزترشدن حبابها می شود و با افزایش دبی جریان در لوله ونتوری نیزحبابها ریزتر میشوند و میکرو- نانو حبابهای بیشتری تشکیل میشود.