جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای مرگ و میر
مهدیه منجمی، رسول قربانی، محمد جواد وثاقی، علی رضا نوروز رجبی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده
ساختار سنی، رشد و ضریب مرگ و میر ماهی خیاطه Alburnoides eichwaldii رودخانه شیرود استان مازندران با صید۶۶۱ نمونه ماهی از فروردین تا اسفند سال ۱۳۹۰ بررسی شد. میانگین طول کل، وزن و سن ماهیان بهترتیب ۹۲/۱۶±۳۳/۶۸ میلیمتر،۲/۳±۹/۴ گرم و ۸۶/۰±۳۲/۱ سال بود. ماهیان در دامنه سنی +۰ تا +۳ سال قرار داشتند. ماهیان +۰ ساله با فراوانی ۴۱ درصد گروه سنی غالب در رودخانه بودند. بزرگترین نمونه مربوط به خیاطه +۳ ساله با طول ۴/۱۱۱ میلیمتر و وزن ۵/۱۵ گرم بود. مقایسه طول کل و وزن ماهیان بیانگر اختلاف معنادار بین طول و وزن در سنین مختلف بود (۰۵/۰>p). میزان فاکتور وضعیت برای این گونه ۱۶/۱ محاسبه شد. بر اساس فرمول پاولی، الگوی رشد در جمعیت مورد مطالعه آلومتریک منفی (۹۴/۲=b) بوده و بر اساس معادله رشد برتالانفی و با استفاده از برنامه FiSAT، L∞، K و t۰ بهترتیب ۰۸/۱۲، ۵۵/۰ و ۶۵/۰- براورد شد. همچنین شاخص عملکرد رشد معادل ۶۵/۳ محاسبه شد. ضرایب مرگ و میر کل (Z)، طبیعی (M) و صیادی (F) بهترتیب ۱۶/۲، ۱۹/۱ و ۹۷/۰ بهدست آمد. باتوجه به ارزش بومشناختی، زیستشناسی و ارزش تزئینی ماهی خیاطه و همچنین عوامل تهدیدکننده جدی و آسیبپذیری آن در زیستگاههای طبیعی و شرایط زیستگاهی حاکم، اینگونه مطالعات میتواند در شناسایی وحفاظت آنها کمک مؤثری باشد.
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده
اقلیم یکی از عوامل مؤثر بر مرگ و میر انسان است. تغییرات فصلی و روزانه مرگ و میر ارتباط مستقیمی با پارامترهای اقلیمی دارند. این ارتباط برای قرن هاست که شناخته شده است. هدف این مقاله،تحلیل تأثیر پارامترهای اقلیمی بر مرگ و میر جمعیت شهر تهران طی دوره آماری ۲۰۰۲-۲۰۰۵ می باشد.
در این تحقیق با استفاده از روش های آماری رگرسیون و همبستگی پیرسون، مدل ANOVA و تأخیر زمانی روزانه(Lag) به بررسی و تجزیه و تحلیل ارتباط پارامترهای اقلیمی با مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی– عروقی، تنفسی و سکته مغزی و مرگ و میر به صورت کلی پرداخته شده است.
نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که بین پارامترهای اقلیمی با مرگ و میر ناشی از بیماری های مورد مطالعه و مرگ و میر به صورت کلی ارتباط معناداری وجود دارد. هم چنین بین مرگ و میر روزانه ناشی از بیماری های مورد مطالعه در فصول مختلف تفاوت آشکاری مشاهده می شود. ارتباط بین دما با مرگ و میر به صورت مستقیم است، در حالی که عامل بارش تأثیر معکوسی بر میزان مرگ و میر دارد. از این رو می توان گفت که دما نسبت به بارش تأثیر بیش تری بر مرگ و میر دارد. ارتباط پارامترهای اقلیمی با مرگ و میر در فصل زمستان نسبت به دیگر فصول سال بیش تر است و مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی- عروقی حساسیت بیش تری را نسبت به دیگر بیماری های مورد مطالعه نشان می دهد.
دوره ۲۴، شماره ۷ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده
آلایندگی کم و جابجایی آسان برخی از سوختها مانند گاز نفتی مایع (الپیجی:LPG) برای استفاده در خودروها همواره مورد توجه مصرف کنندگان بوده است. بهعلت ذخیره این سوخت با فشار ۸ تا ۱۰ بار در مخازن غیر استاندارد احتمال بروز خطراتی چون انفجار و آتشسوزی وجود دارد. در این مقاله به بررسی سناریوی آتشسوزی در یک خودرو که باعث ایجاد پدیده انفجار بخارات مایع در حال جوش (BLEVE) و تشکیل گوی آتش (Fireball) با قطر ۱۴/۱۹متر شد، پرداخته میشود. اثر فشار در مخزن ۶۰ لیتری و سپس اثر تشعشع در حادثه رخ داده شده مدلسازی شده است. نتایج نشان میدهد تا فاصله ۲ متری از محل انفجار مخزن گاز مایع، فشار تا ۸ بار ادامه دارد و اثر تشعشع تا فاصله ۴۸ متری از مرکز حادثه تا ۴ کیلووات بر متر مربع پیش میرود و تا فاصله ۶۰/۱۴ متری مقدار تشعشع حرارتی به ۵/۳۷ کیلووات بر متر مربع میرسد که بسیار نگرانکننده است. با درنظرگرفتن تأثیرات فشار و تشعشع حرارتی فاصله ایمن و میزان خسارت نیز پیشبینی شده است. نتایج میتواند در جهت بهبود ایمنی و بازنگری در ساخت مخازن الپیجی جهت کاهش تلفات استفاده شود.