جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای ویژگی بافتی
زهرا شوقی، آریا باباخانی لشکان، امیر پورفرزاد،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
هدف از این مطالعه، بررسی اثر افزودن کنسانترهی پروتئینی ماهی سیم (Abramis brama) بر ویژگیهای شیمیایی و خصوصیات بافتی، رنگ و ارزیابی حسی پاستا میباشد. فیلهها به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش پخته و سپس استخوانهای بزرگ ماهیان جدا و چرخ گردید. گوشت چرخ شده در دمای ۶۰ درجهی سلسیوس به مدت ۲۴ ساعت در آون خشک و به کمک دستگاه آسیاب پودر شد. پاستا با درصدهای مختلف کنسانترهی پروتئین ماهی (۰، ۵%، ۵/۷%، ۱۰%، ۱۵% و۲۰%) تهیه و خصوصیات شیمیایی (مقدار انرژی، کربوهیدرات)، بافت (سختی، چسبندگی و رزیلینس)، رنگ(L, a , b) با افزایش میزان کنسانتره، مقدار انرژی بهطور معنیداری افزایش یافت (۰۵.۰p<). بالاترین مقدار انرژی در پاستای حاوی ۲۰% و کمترین مقدار انرژی در نمونه شاهد مشاهده شد. همچنین با افزودن کنسانتره، میزان زردی و قرمزی پاستا افزایش و میزان روشنی نمونهها با اضافه شدن درصدهای بالای کنسانتره پروتئین ماهی در پاستا کاهش یافت. انعطافپذیری پاستا، با افزودن کنسانتره افزایش یافت. در مجموع با توجه به نتایج فاکتورهای رنگ، طعم و مزه، قابلیت جویدن، ارتجاعی بودن، بو، وضعیت ظاهری رشتهها، چسبندگی، سختی و پذیرش کلی، پاستای حاوی ۵/۷% کنسانترهی پروتئین ماهی کیفیت بهتری از نمونه های دیگر داشت.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۸ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده
در این پژوهش پارامترهای موثر در طراحی و ساخت دستگاه پخت نان خانگی بر ویژگیهای حسی و بافتی نان مسطح بررسی شد با انتخاب الگوی شار گرمایی و ضخامتهای مختلف بستر و ارتفاع محفظه پخت، توزیع دما و جرم در سه ناحیه بستر پخت، نان و محفظه پخت بدست آمد. از طرف دیگر با اندازهگیری دمای چند نقطه در بستر، نان و محفظه پخت، توان مصرفی و نرخ تبخیر آب از نان در طی فرآیند پخت دادههای تجربی ارزشمندی برای اعتبار سنجی مدلسازی و تحلیل نرمافزاری بدست آمده است. سپس با استفاده از آزمونهای پردازش تصویر، بافتسنجی و حسی نان پخته شده در شرایط مختلف ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که ضخامت بستر ۵/۰ سانتیمتری عملکرد بهتری نسبت به ضخامتهای بیشتر دارد. با افزایش ارتفاع محفظه در سه ارتفاع ۲، ۴ و ۶ سانتیمتر، متوسط دمای محفظه به ترتیب کاهش مییابد. بنابراین ارتفاع محفظه ۲ سانتیمتری مناسبتر است. در بررسی کیفت پخت نان با دستگاه ساده مشخص شد زمان پخت ۶ دقیقه و دمای شروع پخت ۱۶۰ درجه سانتیگراد مناسبترین شرایط پخت میباشد. همچنین آزمونهای بافت سنجی نشان میدهد که مقدار سختی، صمغیت و قابلیت جویدن مربوط به الگوی شار گرمایی۲۲ نزدیکترین مقادیر را با نان شاهد دارد.
دوره ۱۸، شماره ۱۲۱ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر جایگزینی آرد گندم با پودر اسفناج (۳۰- ۰%) به عنوان منبع غنی از فیبر و مواد معدنی در قالب طرح آمیخته بر مبنای D-optimal بر خواص فیزیکوشیمیایی (افت وزنی، رطوبت، خاکستر، پروتئین، چربی، فیبر، ظرفیت آنتی اکسیدانی، رنگ سنجی، حجم مخصوص، ارتفاع، فعالیت آبی) و ویژگیهای بافتی و حسی نان سیمیت میباشد. نتایج حاصل شده حاکی از افزایش محتوای رطوبت، خاکستر، فیبر و کاهش افت وزنی، پروتئین، چربی، حجم مخصوص، فعالیت آبی و ارتفاع نمونهها با افزودن پودر اسفناج بود. ظرفیت آنتیاکسیدانی نانهای سیمیت حاوی پودراسفناج در مقایسه با نمونههای شاهد به طور قابل توجهی افزایش یافت (۰۵/۰p<). همچنین ویژگیهای بافتی شامل انرژی نفوذ و سفتی نمونهها با افزودن پودر اسفناج در مقایسه با نمونههای شاهد به طور معناداری افزایش یافت. جایگزینی پودر اسفناج سبب کاهش شاخص L*، a* و افزایش b* نمونهها شد. با توجه به نتایج حاصله جایگزینی آرد گندم با پودر اسفناج تا ۵/۷% باعث بهبود و افزایش پذیرش کلی نمونهها گردید.