جستجو در مقالات منتشر شده


۱۴ نتیجه برای چشمه


دوره ۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

صاحب نظران در این امر توافق دارند که ژئوتوریسم که در آن توریسم زمین شناختی در کانون توجّه قرار می گیرد، پتانسیل عظیمی برای مناطقی که رونق توریستی ندارند به وجود می آورد. لذا برای ارتقا صنعت توریسم بررسی قابلیت های ژئوتوریستی هر منطقه و ارزیابی آن بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله روشی برای ارزیابی ارزش گردشگری ژئوتوریسم بر مبنای روش پرالونگ اصلاح شده ارائه شد. با مطالعه کتابخان های و اسنادی و برای رسیدن به امتیاز گردشگری ژئوتوریسم، معیارهای عیار زیبایی، علمی، فرهنگی، بهر هوری و اقتصادی در قالب مدل پرالونگ موردبررسی واقع شدند. البته برای وزن دهی معیارها با استفاده ازنظر خبرگان روش پرالونگ مورد اصاح قرار گرفت. لذا در این روش برخاف روش پرالونگ معیارها دارای وزن یکسان نیستند. برای مشخص شدن کارایی روش ارائه شده چشمه آبگرم جوشان، بزرگ ترین و مشهورترین چشمه ی آ بمعدنی استان کرمان مطالعه و ارزیابی شد. برای این منظور امتیاز معیارها و درنهایت امتیاز گردشگری چشمه با دو روش پرالونگ و پرالونگ اصلاح شده موردمحاسبه قرار گرفت. نتایج نشان از رشد ۱۶ درصدی امتیاز روش پرالونگ اصلا حشده نسبت به روش مرسوم دارد. لذا این منطقه با توجه به نظر خبرگان ایرانی نسبت به نظر پرالونگ نیازمند توجه قابل تأمل است. از سوی دیگر با » ژئوپارک « بیشتر است، بطوریکه حتی در مجاورت آن سامان ههای دیگری برای ایجاد یک توجه به اوزان روش پرالونگ اصلاح شده میزان و کیفیت بهره وری با رشد ۳۷ درصدی در رده متوسط بالا قرار م یگیرد که نشان از سطح توقع بهر هوری کمتر جامعه ایرانی نسبت به روش پرالونگ دارد.

دوره ۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

شبیه‌سازی یکی از تکنیک‌های مناسب برای تحلیل و ارزیابی رفتار پویای سیستم‌های پیچیده است. در این مقاله از یک مدل شبیه‌سازی که برای اعزام تجهیزات جابه‌جایی مواد در فرایند استخراج سنگ سولفید در مجتمع معدن مس سرچشمه توسعه داده شده است، استفاده می‌شود زیرا سیستم جابه‌جایی مواد و هزینه‌های مربوط به آن تأثیر به‌سزایی در هرینه‌های عملیاتی سیستم حمل و نقل در معادن ایفا می‌کند. در این مقاله تعیین مقدار بهینه تجهیزات جابه‌جایی در فرایند استخراج سنگ سولفید با استفاده از رویکرد بهینه‌سازی مدل‌های شبیه‌سازی شبهمدل محور انجام شده است. در مرحله بهینه‌سازی، مدل رگرسیون چند جمله‌ای درجه دوم متناسب‌سازی شده که از راه شناسایی متغیرهای اثرگذار در سیستم با استفاده از طراحی آزمایش‌ها تقریب زده شده است، حل می‌شود. شبهمدل تقریبزده شده به‌خوبی قادر است نتایج شبیه‌سازی را تخمین بزند، بنابراین می‌توان اعتبار آن را نتیجه گرفت. یافته‌های این رویکرد بهینه‌سازی مدل‌های شبیه‌سازی نتایج قابل قبولی را برای طراحی مجدد و کنترل فرایند استخراج به منظور افزایش بهره‌وری در اختیار مدیران مجتمع معدن مس سرچشمه قرار می‌دهد. نتایج به‌دست آمده از حل مدل پیشنهادی نشان می‌دهد که با استقرار ترکیب بهینه پیشنهادی می‌توان سطح میزان تولید در فرایند استخراج را حفظ کرد و علاوه بر آن ۸ درصد در هزینه‌های موجود کاهش ایجاد کرد. 


دوره ۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

این پژوهش با نگرشی تطبیقی، اثرپذیری هفت چشمه ویلیام جونز را از هفت گنبد نظامی مورد بررسی قرار داده است. هفت پیکر، یکی از آثار غنایی نظامی‌است که تحّول روحی بهرام گور را به صورت نمادین روایت کرده که هفت شهدخت از هفت کشور را که نماد فرهنگ سرزمین خود بودند در هفت کاخ سکونت داده هر شب با شنیدن قصّه‌ای از آنها به بادهگساری می پرداخت. شب‌نشینی‌های شاه از شنبه با شاهدخت گنبد سیاه آغاز گردید و آدینه در گنبد سپید که مربوط به «دُرستی» شاهدخت ایرانی بود پایان ‌پذیرفت. دُرسَتی با داستانی که محور آن پیروی از فرهنگ ایرانی و خردورزی بود شاه رااز نظر روحی متحوّل کرد و به جاودانگی رساند. ویلیام جونز ضمن علاقه و آشنایی با فرهنگ و ادب فارسی، منظومه‌ ی هفت چشمه را برمبنای داستان‌های هفت پیکر نظامی پدید آورد. وی که از نفوذ و تأثیر عدد هفت در شوون مختلف اقوام و کاربرد آن در افسانه‌های شرقی آگاه بود به تقلید از نظامی بنیاد هفت چشمه را بر عدد هفت نهاد که از دیدگاه شکل شناسی با هفت پیکر مطابقت دارد.این پژوهش به روش تحلیلی و کتابخانه‌ای، همانندی‌ها و تفاوت‌های دو منظومه را مورد بررسی قرارداده و به این نتیجه رسیده که شاه جوان منظومه جونز نیز سرانجام در برخورد با حوری اسطوره ای متحول شد و با پالوده شدن جسم و روح به جاودانگی رسید. هفت چشمه از نظر ساختار و محتوا چون جویبارانی از ساحت‌های هفت کاخ نظامی جریان یافته و آرام‌آرام به اقیانوس شعر و ادب فارسی پیوسته است.

دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۹ )
چکیده

چکیده- در زلزلههای اخیر اتصالات بسیاری از سازههای فولادی که دارای سیستم مقاوم قاب خمشی بودند دچار شکستگی ترد در جوش اتصالات تیر و ستون شدهاست. بر اثر تحقیقات مشخصساخت که بیشتر آسیبها بهعلت ترک خوردگی جوش بین بال پایینی تیر و ورق بال ستون ایجاد شده و بال بالایی بهعلت اثر اندرکنشی دال بتنی کف از خود مقاومت نشان دادهاست. برای جلوگیری از ترک خوردگی جوش و در نتیجه شکست ترد اتصال، از روشهای مختلف مقاوم سازی یا بهسازی میتوان بهرهبرد. با توجه به این نکته که بال بالایی تیر در داخل بتن کف قرار دارد و برداشتن دال کف از دیدگاه هزینه و مسائل اجرایی مشکلاست، اجرای طرح مقاومسازی در بال پایینی تیر میتواند بهترین گزینه جایگزین باشد. یکی از این اتصالات با مقطع ) RBS روشها برش بال پایینی تیر در مقطع خاص است. شکل برش مانند اتصالات کاهش یافته بال تیر) با برش شعاعی است و با این کار، اتصال، از حالت اتصال صلب معمولی به نوعی اتصال شکلپذیرتر تبدیل میشود که توانایی تحمل چرخش پلاستیک بیشتری را داشته وشکل پذیری سازه در مجموع افزایش مییابد. با توجه به تاثیر بسیار زیاد مقاومت چشمه اتصال در رفتار لرزهای و شکلپذیری اتصال، بررسی تاثیر این روش بر چشمه اتصال ضروری بهنظر میرسد. بررسیهای انجام شده مشخص در بال پایینی تیر، باعث افزایش ۳۰ % در میزان چرخش پلاستیک تیر میشود. RBS ساخت که ایجاد اتصال همچنین نیروی واردشونده بر چشمه اتصال ( با توجه به مقاومت چشمه اتصال) کاهش مییابد که در نتیجه باعث کاهش ۵۲ % در میزان چرخش پلاستیک در چشمه اتصال میشود. در این مقاله همچنین میزان تلف ANSYS انرژی تیر در دو حالت قبل و بعد از بهسازی مطالعه شدهاست. برای انجام تحلیلها از نرمافزار استفاده شده است.
علی محمدی، لیلا عبدلی، آرش اکبرزاده،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده

در ایران سالانه میلیون ها قطعه بچه ماهی قزل­آلای رنگین­کمان برای پرورش در مزارع کشور تولید می کنند، با اینحال میلیون ها قطعه تخم چشم زده اصلاح نژاد شده ماهی قزل­آلای رنگین­کمان نیز با هدف پرورش وارد ایران می شود. با اینحال، اطلاعات جامع و مدونی درخصوص برتری رشد و بازماندگی این نژادها نسبت به قزل آلای تکثیر شده در داخل کشور وجود ندارد. بدین منظور، در پژوهش حاضر، شاخص­های رشد ۴۳۲ قطعه از هر نژاد قزل آلای اسپانیایی وارداتی و ایرانی پرورش داده شده در دو منبع آبی چشمه و رودخانه در قالب ۴ تیمار و سه تکرار در ۱۲ قطعه استخر به مدت ۹۰ روز بررسی و مقایسه شد. در پایان دوره پرورش میزان افزایش وزن و طول و نرخ رشد ویژه، در ماهیان قزل آلای اسپانیایی در هر دو منبع آبی (رودخانه و چشمه) از ماهیان قزل آلای ایرانی به طور معنی داری بیشتر بود (۰۵/۰>(P. همچنین میزان ضریب تبدیل غذایی در قزل آلای اسپانیایی پرورش یافته در آب رودخانه و چشمه از ماهیان قزل آلای ایرانی به طور معنی داری کمتر بود (۰۵/۰>(P. این نتایج نشان دهنده آن است که برنامه های اصلاح نژادی به طورمعتی داری می تواند باعث افزایش رشد، تولید و سودآوری بیشتر برای پرورش دهندگان شود.

دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۳ )
چکیده

پروین اعتصامی شاعره کهن­گرایِ نواندیش، با وجود عمر کوتاه، اشعار پربار و تأثیرگذاری از خود به جا گذاشت که در رشدِ سلامتِ روانی، فکری و فرهنگی به ویژه در ساحتِ فرهنگی، ادبی و هنری، همچنین در پاسداشت سامان اجتماعیِ جامعه ایران ، مؤثر واقع شد. اگر نگاه جنسیتی را کنار نهاده، اشعار پروین را از منظر هنر شاعرانگی بررسی کنیم، بهتر می­توانیم هنر این شاعرِ دغدغه­مندِ صاحب­درد را دریابیم؛ پروین بنا به سرشت پاکِ انسانی و به تبََع، حس مادرانگی، مایه و هنر شاعری خود را در خدمت رشد، تعالیم انسانی و روشنایی درون انسان به کار برد تا نمود هنریِ آن. این مقاله در پی آن است تا ریشه­ و منشأ تعالیم فکری و فلسفۀ روشن اندیشی این شاعرۀ نادره­گفتار را بررسی کند بدین منظور شعر پروین را به روش تحلیلی­ـ­توصیفی، با رویکرد ادبیات تطبیقی، از دو منظر: درون فرهنگی و برون­فرهنگی مطالعه و :
  • عناصر درون­فرهنگی که موجب زایش و رویش اندیشه پروین اعتصامی و عوامل شکل­گیری و رشد شخصیت هنری(شاعرانگی) وی شد؛ و همینطور
  • عناصر و عوامل برون­فرهنگی که شکل­دهندۀ نگرش هنری و جهان­بینی شاعر را بوده، بررسی و سرچشمه­های آن را تبیین می­کند.
  • از یافته­ های بررسی این که پروین در شعر خود گذشته از آثار و شخصیت­های ادبی ایران، از طریق واسطه/واسطه­هایی از آثار فکری و ادبی مغرب­زمین هم بسیار بهره­مند گشته و آثاری که برای آگاهی و رشد فکری جامعه خود لازم و  مناسب می­دانسته، بهره­های لازم را برده­است.


دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

این مقاله توانایی مدل مجموع وزنی گازهای خاکستری بر پایه خط طیف رابرای حل معادله انتقال تابش در محیط‌هایجذب‌کننده-صادرکننده، غیرپخشی و غیرخاکستری نشان می‌دهد. محیط دارای چشمه‌های حرارتی می‌باشد و در حالت تعادل تابشی قرار دارد که در سیستم‌های با دمای کارکرد بالا اتفاق می‌افتد. در مدل مجموع وزنی گازهای خاکستری بر پایه خط طیف، محیط گازی غیرخاکستری به مجموعه‌ایی از گازهای خاکستری تقسیم می‌شود و معادله انتقال تابش برای هر یک از این گازهای خاکستری توسط روش جهت‌های مجزا حل می‌گردد. شدت‌های تابش از جمع مقادیر متناظر بر روی همه گازهای خاکستری بدست می‌آید و میدان دما از یک روش تکراری به روز رسانی می‌شود. ضریب‌های به روز رسانی شده حاصل از پایگاه داده‌های طیفی دما بالا (نسخه۲۰۱۰ میلادی) در روش مجموع وزنی گازهای خاکستری بر پایه خط طیف به کار گرفته شده است. اعتبار روش عددی حاضر برای حالتی که توزیع دما مشخص باشد و همچنین حالتی که توزیع دما مشخص نباشد (در حالت تعادل تابشی توزیع دما مشخص نیست) مورد بررسی قرار گرفته است. چندین مثال برای نشان دادن توانایی حل پیشنهاد شده برای محاسبات تابشی در محیط‌های دارای چشمه‌های حرارتی و شرایط مرزی مختلف(دماثابت و عایق) ارائه شده‌اند.

دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده- یکی از مسائلی که مهندسین سازه در طراحی سازه های فولادی بوسیله نرم افزار های تجاری از قبیل SAP یا ETABS با آن مواجهند، نحوه در نظر گرفتن اثرات ناحیه همپوشانی المانها (طول ناحیه صلب انتهایی) در چشمه اتصال است. در این نرم‌افزارها امکان در نظر گرفتن این ناحیه بصورت کاملاً صلب یا نیمه صلب وجود دارد، در حالی که اتخاذ هر یک از این گزینه‌ها منجر به تفاوت قابل ملاحظه ای در نتایج و محاسبات خواهد شد. در این تحقیق با معرفی دو مدل تحلیلی متعارف در مدلسازی چشمه اتصال و تمرکز روی اتصال با ورق انتهایی، به بررسی دقیقتر تاثیر میزان طول ناحیه صلب انتهایی در نتایج مدلسازی قابهای فولادی پرداخته شده است. برای این منظور نتایج بدست آمده از تحلیل به روش مرسوم با نتایج بدست آمده از تحلیل دقیقتر بر اساس روش پیشنهادی آیین‌نامه یوروکد مقایسه شده‌اند. در نهایت پیشنهاداتی برای در نظر گرفتن میزان صلبیت ناحیه انتهایی المانها به منظور دستیابی به نتایج دقیقتر سختی و مقاومت قاب فولادی ارائه گردیده است.

دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

پیش‎بینی نحوه توزیع قطر قطرات اسپری به پارامترهای مختلفی چون خصوصیات فیزیکی، سرعت سیال و محیط گازی اطراف و هندسه داخلی انژکتور بستگی دارد. مرحله تشکیل قطرات دارای تنوع فراوان از نظر قطر و سرعت قطرات می‎باشد و با یک دیدگاه آماری قابل پیش‏بینی است. اصل ماکزیمم آنتروپی، یکی از متداول‎ترین و بهترین روش‎هایی است که در کنار معادلات بقاء برای پیش‎بینی توزیع سایز قطرات اسپری استفاده شده است. به دلیل اشکالاتی که در این مدل وجود دارد، نتایج حاصل از پیش‎بینی این مدل با نتایج تجربی به خوبی مطابقت ندارند. از این‎رو در این مقاله، از یک دیدگاه متفاوت برای بهبود نتایج مدل ماکزیمم آنتروپی استفاده شده است. بدین ترتیب که اصلاح مدل ماکزیمم آنتروپی به وسیله ترکیب این مدل با زیرمدل دینامیک سیالات محاسباتی صورت گرفته است. به کمک زیر مدل دینامیک سیالات محاسباتی و حل عددی جریان داخل انژکتور، عبارت چشمه انرژی با تخمین انرژی جنبشی با دقت بیشتری برآورد شده است و در مدل ماکزیمم آنتروپی استفاده شده است. در واقع با استفاده از این زیرمدل در مدل ماکزیمم آنتروپی، دقت پیش‎بینی مشخصه‎های اسپری بهبود داده شده است. همچنین نیاز مدل ماکزیمم آنتروپی به داده‌های تجربی ورودی نیز کاهش داده شده است. به کمک این مدل ترکیبی، به نوعی اثر بالادست جریان اسپری بر روی توزیع قطر قطرات با دقت خوبی لحاظ گردیده است. نتایج مدل حاضر توافق خوبی را با نتایج تجربی در دسترس نشان داده است.

دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

در هسته مرکزی هیدروسیکلون‌های معمول، جریان ثانویه در جهت عکس جریان اولیه‌ که مجاور دیواره فعالیت می‌کند گردش دارد و باعث ایجاد چاه فشار در محور مرکزی هیدروسیکلون می‌شود. این چاه فشار موجب کشیده شدن ذرات به هسته مرکزی و فرار ذرات سبک‌تر از مقطع بالایی هیدروسیکلون می‌شود. لذا در این پژوهش با افزودن چشمه صوت در هسته مرکزی هیدروسیکلون، عملکرد یک هیدروسیکلون آکوستیک در جداسازی ذرات بررسی می‌شود. سپس اثر زاویه شیب بدنه سیکلون با افق بر عملکرد هیدروسیکلون تعیین می‌گردد. به این منظور ابتدا مدل مناسب تحلیل جریان دو فازی و مدل مناسب جهت شبیه‌سازی آشفتگی، جریان سیال به صورت عددی تحلیل و نتایج با داده‌های آزمایشگاهی صحه‌گذاری می‌شود. حل عددی قدرت بهینه و فرکانس لازم برای تحریک آکوستیک را تعیین می‌کند و نشان می‌دهد در زوایای شیب مختلف چه قطری از ذرات با چه سرعتی بهتر جدا می‌شوند. همچنین در این پژوهش قطر و سرعت پاشش ذرات که در آن به‌کارگیری چشمه صوت، بیشترین تاثیر را بر افزایش بازده جداسازی ذرات دارد معرفی می‌شود. در انتها با اعمال الگوریتم ژنتیک با تابع دو هدفه، از میان تمام حالت‌های موجود، مدلی که از نظر بیشترین بازده جمع‌آوری ذرات و کمترین افت فشار بهینه‌ است، معرفی می‌گردد.

دوره ۱۷، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

پدیده کانال با دیواره موج‌دار متحرک به طور گسترده در اندام‌های بایولوژیکی نظیر سیستم‌های گوارشی، دفع ادرار و صفرا مشاهده می‌شود. همچنین امروزه پمپ‌های انگشتی، غلتکی و پمپ‌های مدیریت زباله در صنعت هسته‌ای نیز بر‌اساس قوانین دیواره‌های موج‌دار متحرک کار می‌کنند. لذا در این مقاله جریان هیدرودینامیک مغناطیسی نانوسیال در یک کانال منحنی در محیط متخلخل با دیواره موج‌دار متحرک به همراه چشمه حرارتی مورد بررسی قرار گرفته است. در مطالعه حاضر، جریان تراکم ناپذیر می‌باشد و معادلات حاکم برای جریان، انتقال حرارت و انتقال جرم با استفاده از فرض طول موج بلند به‌دست آمده‌اند. برای حل عددی معادلات، از روش تقریب تفاضل مرکزی و روش ضمنی جعبه‌ای کلر استفاده شده است. انتقال حرارت به دلیل وجود میدان مغناطیسی کاهش پیدا می کند. همچنین افزایش قدرت چشمه حرارتی و عدد دارسی موجب کاهش انتقال حرارت می‌گردد. افزایش تخلخل در محیط، سبب افزایش انتقال حرارت می‌گردد. افزایش قدرت چشمه حرارتی همراه با کاهش سرعت در خط مرکزی کانال در حالت موج‌دار می‌باشد. در این مقاله با استفاده از نتایج به‌دست آمده از حل عددی، اثر کمیت‌های چشمه حرارتی، عدد دارسی و همچنین تخلخل روی سرعت سیال، دما، تابع نیروی مغناطیسی، افزایش فشار در واحد طول موج ،عدد ناسلت و همچنین پدیده به دام افتادگی جریان مورد بررسی قرار گرفته است.

دوره ۱۷، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

مقالۀ پیش‌رو روشی جدید برای اعمال شرایط عدم لغزشعدم نفوذ بر روی مرزهای نامنظم مستغرق در یک جریان سیال تراکم-ناپذیر لزج در فرمولاسیون تاوایی-تابع جریان ارایه می‌کند. در این روش، انتگرال‌گیری در زمان به‌صورت شبه ضمنی انجام می-شود، به‌نحوی که در هر گام زمانی معادلات تاوایی-تابع جریان به دو معادله هلمهولتز و پواسون تبدیل می‌شوند. به سمت راست این معادلات جمله‌های چشمه تکینه‌ای، در درون ناحیه جامد، اضافه می‌شوند به‌طوری که بتوان بر روی یک شبکه دکارتی، شرایط مرزی‌ دلخواه را به آنها اعمال کرد. جمله‌های چشمه با استفاده از روش مسایل معکوس به‌نحوی پیدا می‌شوند که شرایط مرزی مناسب به معادلات تاوایی-تابع جریان اعمال شوند. در نهایت با معلوم شدن این جملات چشمه، معادلات پواسون و هلمهولتز با استفاده از حلگرهای سریع پواسون و هلمهولتز بر روی یک شبکه دکارتی حل می‌شوند. به‌دلیل استفاده از حل‌گرهای سریع، این روش‌ در دسته روش‌های دارای راندمان زیاد، با هزینه محاسباتی از مرتبه NlogN، قرار می‌گیرد؛ و همچنین سادگی اعمال آن به مسایل با مرزهای نامنظم باعث انعطاف‌پذیری آن می‌شود. به منظور نشان دادن توانایی‌روش در استخراج جواب‌های فیزیکی، روش پیشنهاد شده برای تحلیل جریان در یک کانال دارای یک مانع جامد مربعی استفاده شده و انطباق نتایج با نتایج تایید شده قبلی نشان داده شده‌است.

دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

هم‌زمان با پیشرفت نیاز جوامع به سازه‌های پیچیده‌تر، نیاز به شناخت بیشتر بارهای وارده برسازه به‌ویژه بارهای لرزه‌ای نیز گسترش می‌یابد. داشتن تخمینی قابل‌اطمینان از حرکات قوی زمین در یک ساختگاه مشخص، بدون داشتن شناخت صحیح از مکانیزم تولید امواج لرزه‌ای، عوامل ساختاری اثرگذار بر این امواج در مسیر انتشار، و شناخت شرایط فیزیکی محل ساخته‌شدن سازه‌ها میسر نخواهد بود. در این میان، مدل موانع ویژه که از مشهورترین روش‌های سینماتیکی شبیه‌سازی گسل زلزله می‌باشد، گسل را به‌عنوان مجموعه از ترک‌های دایره‌ای در نظر می‌گیرد. گسیختگی به‌صورت افت تنش‌های موضعی در این ترک‌ها فرض می‌شود، و توقف و شروع‌های مکرر گسیختگی، عامل اصلی تولید امواج فرکانس بالا در این مدل است. در این مطالعه سعی شده است با استفاده از مدل موانع ویژه به شبیه‌سازی چشمه گسل مولد زلزله لاکوئیلا در کشور ایتالیا اقدام شود، همچنین در سوی دیگر با استفاده از روابط کاهندگی مناسب منطقه تأثیرات مسیر انتشار امواج در مدل‌سازی لحاظ شود. در انتها نیز به کمک ضرب توابع انتقال لایه‌های سطحی خاک تأثیرات ساختگاه بر نتایج اعمال گشته و نتایج را قابل‌مقایسه با نتایج به‌دست‌آمده از زلزله مذکور ساخته است.

دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

در این پژوهش، بررسی عددی اثر چشمه های حرارتی مغناطیسی (باقیمانده و پسماند) که در گرمادرمانی می توانند مفید باشند و اثر آن ها بر بافت سرطانی بررسی شده است. معادلات حاکم پیوستگی، مومنتوم، غلظت، انرژی و معادله تخریب بافت آرنیوس به صورت کوپل شده در نرم افزار عددی کامسول تعریف، حل و مورد بررسی واقع شده اند. برای جریان خون درون مویرگ سرطانی از لزجت غیرنیوتنی و وابسته به دما استفاده شده است. مدل هندسی به صورت سه بعدی شامل مویرگ و بافت سرطانی شبیه سازی شده است. خواص ترموفیزیکی خون و بافت نیز وابسته به دما تعریف شده اند. نتایج حاکی از آن بود که که چشمه حرارتی باقیمانده نقش اصلی در افزایش دمای خون و بافت را دارد و می توان از اثر گرمای پسماند چشم پوشی کرد. چشمه حرارتی باقیمانده با اندازه ذرات رابطه عکس دارد و در ابعاد بالای ۱۰۰ نانومتر بی اثر می شود ولی چشمه حرارتی پسماند با اندازه نانوذرات مغناطیسی رابطه مستقیم دارد و برای ذرات با اندازه ۱۵۰ نانومتری، ۱ درجه افزایش دما را برای بافت در پی خواهد داشت. افزایش دما خون برای نانوذرات مغناطیسی با اندازه ۲۵ نامتری با چشمه حرارتی باقیمانده بیشترین تخریب را در بافت سرطانی به وجود می‌آورند. همچنین ویسکوزیته خون با غلظت نانوذرات مغناطیسی در دیواره مویرگ و دمای خون رابطه عکس دارد.

صفحه ۱ از ۱