جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای Abts

لیلا رمضان زاده، سید فخرالدین حسینی، مریم نیکخواه،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

در این تحقیق، ابتدا ژلاتین با دو تیمار بازی و اسیدی شامل محلول سود ۱۹/۰ نرمال و اسید استیک ۱۲/۰ نرمال با نسبت پوست ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به محلول ۱ به ۷ و سپس تیمار حرارتی ۵۰ درجه سانتی گراد ساعت استخراج شد. سپس توسط آنزیم آلکالاز به مدت ۴ ساعت و با نسبت آنزیم به سوبسترای ۱ به ۱۰۰ هیدرولیز شده و درجه هیدرولیز در پایان ساعت چهارم اندازه‌گیری شد. فعالیت مهار رادیکال‌های آزاد DPPH،  ABTSو ارزیابی قدرت کاهندگی ژلاتین هیدرولیز شده بررسی شد. نتایج نشان داد درجه هیدرولیز پس از ۴ ساعت به میزان ۷/۴۶% مشاهده می‌شود. هم‌چنین بالاترین میزان مهار رادیکال‌های آزاد DPPH، ABTS و ارزیابی قدرت کاهندگی در غلظت ۱۰ میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به ترتیب ۸/۳۹%، ۷/۵۰% و ۱۲۳/۰ به‌دست آمد. نتایج نشان داد که پپتیدهای حاصل از ژلاتین پوست ماهی‌ قزل‌آلای رنگین‌کمان می‌تواند به عنوان یک ضداکسیدان طبیعی در نظر گرفته شود. 
محمدرضا سلیمانی، سید فخرالدین حسینی، مریم نیکخواه،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

 پروتئین هیدرولیزشده کیلکای­معمولی با استفاده از آنزیم آلکالاز (با نسبت ۱:۱۰۰) در دمای ۵۵ درجه سانتی­گراد وpH  ۵/۸ در مدت ۴ ساعت تهیه شد و درجه هیدرولیز و فعالیت ضداکسیدانی آن ارزیابی گردید. نتایج درجه هیدرولیز اندازه­گیری شده در فواصل زمانی ۱، ۲، ۳ و ۴ ساعت بیانگر افزایش درجه هیدرولیز با افزایش زمان بود. هم­چنین، ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی FPH به‌وسیله آزمون‌های DPPH، ABTS و قدرت کاهندگی در ۳ غلظت ۱، ۲ و ۵ میلی­گرم در میلی­لیتر، بیانگر بالاترین خاصیت مهارکنندگی در غلظت ۵ میلی­گرم به ترتیب شامل۴/۷۴%، ۳/۷۲% و ۸/۱ جذب در ۷۰۰ نانومتر برای آزمون­های DPPH، ABTS و آزمون قدرت کاهندگی بوده است. بطور کلی، یافته­های این تحقیق پتانسیل کیلکا ماهیان را به عنوان منبعی از ضداکسیدان­های طبیعی برای کاربردهای غذایی مورد تاکید قرار می­دهد.
سیده مهسا حسینی چوپانی، امیرحسین اسماعیلی، مهدی علیخانی،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده

گورخرماهی به دلیل ویژگی‌های متنوع از جمله خودنوسازی به عنوان یک مدل آزمایشگاهی مفید مطرح است. جنین این ماهی در مراحل اولیه رشد ویژگیهای منحصر بفردی دارد و در مطالعات مختلفی اثرات آن مشاهده شد. فاکتورهای تمایزی موجود در سلولهای بنیادی جدا شده از جنین گورخرماهی، در بهبود وضعیت عملکردی بیماران تاثیرگذار بوده و قرارگرفتن در معرض عصارههای جنین گورخرماهی در مراحل اولیه رشد ممکن است بیان سلولهای بنیادی چند توان را افزایش داده و اثرات مثبتی را اعمال کند. در این مطالعه به بررسی ویژگی‌های ضد‌اکسیدانی عصاره جنینی گورخر‌ماهی در مراحل جنینی مختلف تکوینی پرداختیم. عصاره تخم گورخرماهی در مراحل مختلف جنینی تهیه شد. اثر آن در غلظت‌های ۵/۰، ۱، ۵/۱ و ۲ میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بر میزان فعالیت حذف رادیکال آزاد DPPH، فعالیت مهار‌کنندگی رادیکال ABTS و قدرت احیا‌کنندگی آهن (FRAP) مورد بررسی قرارگرفت. گروههای مورد مطالعه شامل عصاره پروتئین در مراحل مورولا، بلاستولا و گاسترولا بود. طبق نتایج بدست آمده میزان پروتئین در مراحل مختلف جنینی متغیر بوده است و میزان پروتئین با پیشرفت رشد جنینی افزایش و میزان چربی کاهش نشان داد. عصاره پروتئین در مرحله گاسترولا بالاترین میزان مهارDPPH و نیز کاهندگی یون آهن را در غلظت ۲ میلی‌گرم بر میلی‌لیتر نسبت به گروههای مورولا و بلاستولا نشان داد (۰۵/۰>P ). همچنین عصاره پروتئینی در مرحله جنینی بلاستولا بیشترین میزان مهار ABTS را در غلظت ۲ میلی‌گرم بر میلی‌لیتر نسبت به گروه­های دیگر به همراه داشت (۰۵/۰>P ).

دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

در این مطالعه، اثرات شرایط هیدورلیز (زمان، نسبت آنزیم به سوبسترا، دما) بر فعالیت آنتی­اکسیدانی پروتئین جوانه گندم هیدرولیز شده با آلکالاز مورد بررسی قرار گرفت. و با روش سطح پاسخ بهینه سازی شد. پارامترهای بهینه هیدرولیز در دمای ۲۸/۵۲ درجه سانتی­گراد، زمان ۲۳۳ دقیقه و نسبت آنزیم به سوبسترا ۴۶/۱% یافت شد. پروفایل آمینواسید پروتئین­های هیدرولیز شده و دست نخورده نشان داد که هیدرولیزات پروتئین جوانه گندم درصد بالاتری از اسیدآمینه­های هیدروفوبیک را نسبت به پروتئین دست نخورده دارند. سپس فرکشن­ها در نقطه بهینه با استفاده از RP-HPLC جدا شدند و فرکسیون با بالاترین فعالیت مهار رادیکال ABTS با استفاده از LC-ESI/MS/MS شناسایی شد. نتایج تعیین توالی نشان داد که پپتیدهای خالص شده دارای توالی TVGGAPAGRIVME (۶۶/۱۲۵۷ دالتون) و GNPIPREPGQVPAY (۷۷/۱۴۹۴ دالتون) می­باشند.

دوره ۲۱، شماره ۶ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

در دهه های اخیر، توجه روزافزونی به گیاهان شورپسند می شود که دلیل آن محتوای زیاد مواد فنولی آنها ست. این مواد پتانسیل درمانی در درمان و یا مدیریت سلامت انسان دارند. بنا براین، اندازه گیری درست محتوای پلی فنول کل و ارزش گذاری ظرفیت آنتی اکسیدانی این مواد از اهمیت برخوردار است. در این پژوهش، عصاره های اتانول از ۳۰ گیاه شورپسند تجزیه شد تا محتوای فنول کل (TPC) آنها ارزیابی شود. ما سه روش آزمایشی برای اثبات پتانسیل آنتی اکسیدانی، شامل DPPH(۱-diphenyl-۲-picrylhydrazyl)، ABTS•+ (۲,۲۰-azino-bis-۳-ethylbenzothiazoline-۶-sulfonic acid) ، و قدرت احیا کنندگی آهن ( IRP) را به کار بستیم. نتایج نشان داد که گیاهان TPC متفاوتی نشان دادند که بین mg GAE.g DW ۵/۴۱۱ در گیاه Cynomorium coccineum  و mg GAE.g DW ۰۲/۶ در گیاه Ammophila arenaria به طور معناداری تغییر میکرد. در مورد فعالیت آنتی اکسیدانی، داده ها آشکار ساخت که Cynomorium coccineum  (با IC۵۰= ۳,۸۲µg.mlدر برابر ABTS•+) و Euphorbia paralias  بیشترین ظرفیت آنتی رادیکالی (IC۵۰= ۰. ۱۲ µg.ml) بر علیهDPPH را داشتند و بهترین غلظت موثر را با EC۵۰ = ۹,۵۷ µg. mL  برای IRP نشان دادند. با در نظر گرفتن همبستگی بین فنول ها و آزمون آنتی اکسیدان، سه گروه شناسایی شد که دارای ضریب همبستگی بالا بین ۷۸/۰ و ۹۸/۰ برای گروه اول بودند. داده ها چنین اشاره دارد که گیاهان مدیترانه ای شورپسند و دارویی، برای صنایع مربوط، به عنوان منابع ارزشمند آنتی اکسیدانها پتانسیل های امیدبخشی دارند، به ویژه در مورد Cynomorium coccineum، Carpobrotus edulis، Reaumuria vermiculata، Tamarix gallica، و Euphorbia paralias  به خاطر محتوای فنولی غنی.

صفحه ۱ از ۱