جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای Frap
فرزانه وردیزاده، صدیقه بابایی، محمود ناصری، محمد تقی گلمکانی، مینا اسمعیلی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
در مطالعه حاضر خصوصیات ساختاری و پاداکسندگی فوکوئیدان استخراج شده از دو ماکروجلبک سارگاسوم و پادینا از سواحل خلیج فارس مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. فوکوئیدان خام به کمک اتانول و آب داغ استخراج و پس از محاسبه بازده استخراج، قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH و توانایی کاهندگی آهن (FRAP)، تصویربرداری با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) صورت گرفت. در نهایت محتوای مونوساکاریدای آن با دستگاه HPLC مورد بررسی قرار گرفت. میانگین بازده فوکوئیدان در جلبک سارگاسوم (۰/۰۰ ± ۴/۲ %) بیشتر از پادینا (۰/۲۸ ± ۲/۹۸ %) بود ۰,۰۵) < (P. میزان IC۵۰ مهار رادیکال آزاد DPPH در فوکوئیدان استخراج شده جلبک سارگاسوم و پادینا به ترتیب برابر با ۰/۱ و mg/ ml ۰/۱۴ بود که این مقادیر بیشتر از پاداکسنده صنعتی بوتیل هیدروکسی تولوئن بود ۰,۰۵) < (P. میزان کاهندگی آهن هر دو نمونه فوکوئیدان، با افزایش غلظت افزایش یافت. نتایج حاصل از عکسبرداری SEM نشان داد فوکوئیدان هر دو جلبک دارای سطحی نامنظم هستند درحالیکه انسجام ساختاری دارند و جلبک پادینا دارای برجستگیهای بیشتر در سطح بود. محتوای مونوساکاریدی شامل قندهای گلوکز، مانوز و زایلوز بود. میزان قند گلوکز و زایلوز در فوکوئیدان جلبک سارگاسوم بیشتر از پادینا بود ۰,۰۵) < (P. با توجه به نتایج مطالعهی حاضر، پلی ساکاریدهای استخراج شده از دو جلبک سارگاسوم و پادینا توانایی پاداکسندگی قوی داشته و میتوانند گزینه مناسبی برای جایگزینی پاداکسندههای صنعتی در مواد غذایی باشند.
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( - )
چکیده
دوره ۱۱، شماره ۵ - ( ۸-۱۳۸۸ )
چکیده
سیده مهسا حسینی چوپانی، امیرحسین اسماعیلی، مهدی علیخانی،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده
گورخرماهی به دلیل ویژگیهای متنوع از جمله خودنوسازی به عنوان یک مدل آزمایشگاهی مفید مطرح است. جنین این ماهی در مراحل اولیه رشد ویژگیهای منحصر بفردی دارد و در مطالعات مختلفی اثرات آن مشاهده شد. فاکتورهای تمایزی موجود در سلولهای بنیادی جدا شده از جنین گورخرماهی، در بهبود وضعیت عملکردی بیماران تاثیرگذار بوده و قرارگرفتن در معرض عصارههای جنین گورخرماهی در مراحل اولیه رشد ممکن است بیان سلولهای بنیادی چند توان را افزایش داده و اثرات مثبتی را اعمال کند. در این مطالعه به بررسی ویژگیهای ضداکسیدانی عصاره جنینی گورخرماهی در مراحل جنینی مختلف تکوینی پرداختیم. عصاره تخم گورخرماهی در مراحل مختلف جنینی تهیه شد. اثر آن در غلظتهای ۵/۰، ۱، ۵/۱ و ۲ میلیگرم بر میلیلیتر بر میزان فعالیت حذف رادیکال آزاد DPPH، فعالیت مهارکنندگی رادیکال ABTS و قدرت احیاکنندگی آهن (FRAP) مورد بررسی قرارگرفت. گروههای مورد مطالعه شامل عصاره پروتئین در مراحل مورولا، بلاستولا و گاسترولا بود. طبق نتایج بدست آمده میزان پروتئین در مراحل مختلف جنینی متغیر بوده است و میزان پروتئین با پیشرفت رشد جنینی افزایش و میزان چربی کاهش نشان داد. عصاره پروتئین در مرحله گاسترولا بالاترین میزان مهارDPPH و نیز کاهندگی یون آهن را در غلظت ۲ میلیگرم بر میلیلیتر نسبت به گروههای مورولا و بلاستولا نشان داد (۰۵/۰>P ). همچنین عصاره پروتئینی در مرحله جنینی بلاستولا بیشترین میزان مهار ABTS را در غلظت ۲ میلیگرم بر میلیلیتر نسبت به گروههای دیگر به همراه داشت (۰۵/۰>P ).
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
زعفران (Crocus Sativus L.) یک گیاه دارویی با ارزش غذایی، دارویی و خواص ضد سرطانی بالا است که اثرات سیتوتوکسیک زیادی بر سلول های سرطانی دارد. در این پژوهش، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند به منظور بررسی اثرات ضد سرطانی عصارههای پرچم و گلبرگ زعفران بر سلولهای سرطان سینه انسان (MCF-۷) انجام شد. تیمارهای مورد بررسی شامل: سن مزرعه (مزرعه یک ساله، دو ساله و سه ساله) و همچنین کاشت ارگانیک و رایج با سطوح مختلف کودی (کم، متوسط و زیاد) بودند. همچنین صفات مورد مطالعه به ترتیب شامل محتوی فنل کل، فعالیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی ( DPPH)، قدرت آنتی اکسیدانی (FRAP) و سنجش تکثیر یا مرگ سلولی(MTT) و در نهایت IC۵۰ بودند. نتایج نشان داد که بین خواص فیتوشیمیایی، آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی عصارههای بهدست آمده از شرایط ارگانیک و رایج تفاوت معنیداری وجود دارد که بیشترین آن از کشت ارگانیک به دست آمد. همچنین محتوی آنتیاکسیدانها و ترکیبات درمانی عصارهها با افزایش سطوح کود دامی افزایش یافت. نتایج آزمایش MTT نشان داد که عصارههای گلبرگ و پرچم زعفران دارای اثر ضد تکثیری بر سلولهای سرطانی هستند اما خواص ضد سرطانی عصاره پرچم بیشتر از گلبرگ بود. بنابراین، استفاده از عصاره پرچم بهعنوان یک منبع موثر و ارزان برای صنعت داروسازی، میتواند ابعاد جدیدی را برای جلوگیری از چالشهای درمانی سرطان سینه، بوجود بیاورد.