جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای Pufa
سیدهصدیقه بابایی، عبدالمحمد عابدیانکناری، مهدی هدایتی، محمدعلی یزدانیساداتی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: هدف این مطالعه، بررسی اثر ترکیب ماکرونوترینت جیره (دو سطح پروتئین ۴۴ و ۳۸% بههمراه دو نسبت کربوهیدرات به چربی ۱/۴ و ۳) بهمنظور دستیابی به چگونگی تغییرات رشد، ترکیب بدن و اسیدهای چرب در بدن تاسماهی سیبری (Acipenserbaerii, Brandt, ۱۸۶۹) طی گرسنگی و غذادهی مجدد بود.
مواد و روشها: این مطالعه تجربی در مرکز تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر با طرح کلی کاملاً تصادفی برنامهریزی و اجرا شد. ۳۶۰قطعه بچهتاسماهی سیبری (با وزن اولیه ۵±۳۰گرم)، بهطور تصادفی در ۲۴عدد تانک ۵۰۰لیتری (۱۵قطعه در هر تانک) (۱۵عدد ماهی در هر تانک) با حجم آبگیری ۴۰۰-۳۵۰لیتر توزیعشد. تاسماهیان با ۴ جیره پروتئین ۳۸%- نسبت کربوهیدرات: چربی ۳ (LP-St)، پروتئین ۴۴%- نسبت کربوهیدرات: چربی ۳ (HP-St)، پروتئین ۳۸%- نسبت کربوهیدرات: چربی ۱/۴ (LP-L) و پروتئین ۴۴%- نسبت کربوهیدرات: چربی ۱/۴ (HP-L) تغذیه شدند. بچهماهیان بهمدت ۳ هفته در حد سیری ظاهری تغذیه شدند، سپس دو هفته گرسنه مانده و مجدداً ۵ هفته غذادهی شدند. نتایج با استفاده از نرمافزار SPSS ۲۲ و توسط آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون دانکن تحلیل شدند.
یافتهها: رشد جبرانی در هیچ کدام از تیمارها حاصل نشد. در گروه شاهد بهترین رشد در تیمار HP-L مشاهده شد، در حالی که بعد از غذادهی مجدد تیمار HP-St بهترین افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی را داشت.
نتیجهگیری: ترکیب جیره بر اسیدهای چرب SFA، MUFA و PUFA تاثیر دارد، در حالی که اعمال دو هفته گرسنگی تنها باعث افزایش جزئی در ترکیب MUFA شده و بر دیگر اسیدهای چرب تاثیری ندارد.
سید فخرالدین حسینی، زهرا اسکندری،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
اسیدهای چرب امگا-۳ (ω-۳PUFAs) علاقهمندی فزآیندهای را طی سالهای اخیر به واسطه اثرات مفید در حفظ سلامت قلب و تنظیم فشار خون، بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه وکاهش افسردگی به دست آورده است. ماهیها و جلبکها به عنوان منابع اصلی اسیدهای چرب چند غیراشباع امگا-۳ شناخته شدهاند. در این میان، استخراج روغن ماهی از گونههای کمتر بهرهبرداری شده و یا دورریزهای ماهی، نه تنها باعث ایجاد ارزش افزوده بالاتری میگردد بلکه آلودگیهای زیستمحیطی ناشی از فرآیند دفع پسماندهای شیلاتی را نیز کاهش می دهد. در مطالعه حاضر، مرسومترین روشهای استخراج روغن از منابع دریایی از جمله روشهای مبتنی بر حلال (سوکسله، بلای و دایر، فولک)، استخراج سیال فوق بحرانی و هیدرولیز آنزیمی به همراه مزایا و معایبشان مورد بررسی قرار گرفت. در این میان، استخراج سوکسله بازده بالایی از لیپیدها را فراهم میکند؛ البته انتخاب حلال مناسب مهمترین عامل در استخراج موثر لیپیدها است. با اینحال، حرارت دادن مداوم در دمای جوش طی فرآیند سوکسله میتواند منجر به اکسیداسیون لیپید و تخریب ترکیبات حساس به حرارت شود. لذا، توسعه روشهای جایگزین استخراج و خالصسازی مبتنی بر استفاده از فناوریهای سبز و اصول پایداری، اجتناب از استفاده از حلالهای آلی و دماهای بالا، به منظور تولید اسیدهای چرب امگا-۳ با خلوص و کیفیت بالاتر مورد نیاز است. استخراج سیال فوق بحرانی با حلالهای سازگار با محیط زیست و هیدرولیز آنزیمی امیدوارکنندهترین فناوریهای سبز برای استخراج روغن ماهی هستند، در حالی که استخراجهای تحت فشار برای استخراج روغن ریزجلبکها مناسب هستند.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( - )
چکیده
دوره ۲۰، شماره ۷ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
این پژوهش با ۴۰ گاو سیمنتال (Simmental ) که در ۴ گروه (تیمار) دسته بندی شده بود اجرا شد. جیره غذایی گروه ۱ علف سبز سیلویی و کنسانتره بود. غذای گروه ۲ شبیه گروه۱ باضافه ۴۰۰ میلی گرم بتا کارو تین( β-carotene) در روز برای هر گاو بود. در گروه ۳، ۴۰% از ماده خشک ذرت سیلویی با کدو حلوایی سیلویی جایگزین شد تا اطمینان حاصل شود که گاو ها ۴۰۰ میلی گرم بتا کاروتین بیشتر از گروه ۱ خواهند خورد. در گروه ۴، ۶۰% ذرت سیلویی با کدو حلوایی سیلویی جایگزین شد بدون اینکه بتا کاروتین تراز شود. در هفته های چهارم و هشتم بعد از شروع آزمایش، شیر گاو ها نمونه برداری شد. تجزیه شیرها برای تعیین ترکیب اصلی، کاروتین ها، وضعیت کل آنتی اکسیدان (TAS)، و ترکیب اسید های چرب انجام شد. در هر دو اندازه گیری، بیشترین میزان موجود آلفا کاروتین، lutein وviolaxanthin در شیر گروه ۴ و کمترین آن در گروه ۱ بود. در نمونه برداری های متوالی، در شیر گروه های ۳ و ۴ مقدار بیشتری PUFA ، از جمله n-۳ PUFA، به دست آمد. در همه نمونه برداری ها مقدارTAS در شیر گروه ۱ به طور معناداری کمتر از گروه ۳ و ۴ بود.