دوره 6، شماره 1 - ( 1396 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 88-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of antimicrobial properties and diffusion of carvacrol from active zein films for food packaging applications. JFST 2017; 6 (1) :73-88
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-10070-fa.html
کشیری محبوبه، مقصودلو یحیی. ارزیابی خواص ضدمیکروبی و نفوذپذیری کارواکرول از فیلم زیست‌فعال زئین برای کاربرد در بسته‌بندی مواد غذایی. علوم و فنون شیلات. 1396; 6 (1) :73-88

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-10070-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (6090 مشاهده)
هدف از این تحقیق، استفاده از غلظت 5 و 10 درصد کارواکرول در تولید فیلم زئین و ارزیابی خواص ضدمیکروبی و رهایش کارواکرول از بستر پلیمر در مدل غذایی اسید استیک و اتانول در دماهای مختلف با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بود. ضریب نفوذپذیری و انرژی فعال‌سازی فیلم زئین براساس قانون دوم فیک محاسبه شد. نتایج نشان داد که با افزایش دما از 4 به 37 درجه سانتی‌گراد، رهایش کارواکرول پس از 60 دقیقه در مدل غذایی اسیدی ( از 82/9 به 78/40 درصد) و اتانولی (80/11 به 44/47 درصد) افزایش یافت. ضریب نفوذپذیری کارواکرول در مدل غذایی اسیدی در دماهای 4 ،22 و 37 درجه سانتی‌گرادبه‌ترتیب 23/0، 20/1 و 70/6 متر بر ثانیه تعیین شد. انرژی فعال‌سازی برای انتشار کارواکرول در اسید استیک (75/72 کیلوژول بر مول) کمتر از مدل غذایی اتانول (73/79 کیلوژول بر مول) بود. فعالیت ضدباکتریایی فیلم زئین حاوی 5 و 10 درصد کارواکرول در برابرباکتری‌هایاشرشیاکلای و لیستریا مونوسایتوژنز در دمای 4 و 37 درجه سانتی‌گراد مطالعه شد. فیلم زئین حاوی 5 درصد کارواکرول از قدرت مهارکنندگی باکتریایی خوبی برخوردار بود. افزودن 10 درصد کارواکرول در بستر پلیمریمنجر به بازدارندگی کامل علیه اشرشیاکلای در دماهای مورد آزمون گردید. براساس نتایج این تحقیق، فیلم زئین حاوی کارواکرول به‌عنوان فیلم فعال در بسته‌بندی مواد غذایی برای بهبود ایمنی و ماندگاری مواد غذایی توصیه می‌گردد.
متن کامل [PDF 970 kb]   (2563 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فرآوری محصولات شیلاتی
دریافت: 1395/7/25 | انتشار: 1396/3/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.