دوره 2، شماره 4 - ( 1392 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 21-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S V. Evaluation of biogenic amines as quality indicator of common carp (Cyprinus carpio) during ice storage. JFST 2014; 2 (4) :11-21
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-1032-fa.html
حمزه علی، حسینی سید ولی. کارایی آمین‌های بیوژن در ارزیابی کیفیت ماهی کپور (Cyprinus carpio) هنگام نگهداری در یخ. علوم و فنون شیلات. 1392; 2 (4) :11-21

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-1032-fa.html


1- دانشگاه
2- دانشگاه تهران
چکیده:   (9521 مشاهده)
نگه‌داری ماهی حتی در شرایط سرد نیز منجر به تغییراتی کیفی ناشی از جدا شدن پپتید‌ها و اسید‌های آمینه شده و در اثر فعالیت باکتری‌ها تبدیل به آمین‌های بیوژن به‌عنوان ترکیبات مضر می‌شود. در این مطالعه شش آمین بیوژن (پوترسین، کدورین، اسپرمین، اسپرمیدین، تیرامین و هیستامین)، در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) 16 روز نگه‌داری شده در یخ در پنج فاصله زمانی (0، 4، 8، 12، 16 روز) اندازه‌گیری شد. نتایج نشان دادند که در کل دوره نگهداری پوترسین و کدورین مقادیر بالاتری را نسبت به دیگر آمین‌ها داشتند و برای ارزیابی کیفیت ماهی کپور مناسب بودند. مقادیر اسپرمین و اسپرمیدین دارای نوسان بودند و مقادیر آمین‌های خطرناک هیستامین و تیرامین، در کل دوره نگهداری پایین‌تر از حد مجاز بودند، بنابراین نمی‌توانند به‌عنوان عامل ایجاد‌کننده خطر در ماهی کپور مطرح باشند.
متن کامل [PDF 338 kb]   (2590 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فرآوری محصولات شیلاتی
دریافت: 1392/6/24 | انتشار: 1393/9/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.