دوره 2، شماره 3 - ( 1392 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 42-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taghizadeh Rahmat Abadi Z, Khodabandeh S, Abtahi B. Branchial structure and ionocyte abundance in 25DPH larvae of Persian sturgeon, Acipenser persicus Borodin 1897.. JFST 2013; 2 (3) :31-42
تقی زاده رحمت آبادی زهرا، خدابنده صابر، ابطحی بهروز. ساختار آبشش و فراوانی یونوسیت های آن در لارو بیست و پنج روزه تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus Borodin 1897).. علوم و فنون شیلات. 1392; 2 (3) :31-42

1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور
2- دانشیار، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور
3- دانشیار، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
 ساختار آبشش و پراکنش یونوسیت در بافت آبششی لارو بیست و پنج روزه تاس ماهی ایرانی (3/417 میلی گرم میانگین وزن) به روش بافت شناسی کلاسیک و رنگ آمیزی H&E بررسی شد. برای مشاهده یونوسیت با آشکارسازی آنزیمNa+, K+-ATPase ، از آنتی بادی  IgGα5و آنتی بادی FITC،در میکروسکوپ نوری فلورسانس با فیلترهای nm 490-450 استفاده گردید. نتایج نشان داد در هر محفظه آبششی، چهار کمان آبششی کامل و نیمه آبشش سرپوش آبششی قرار دارند. در ساختار تیغه آبششی، سلول های سنگفرشی ساده، سلول های پیلار در دو سمت فضاهای خونی (لاکونا) و سلول های خونی دیده شدند. تراکم بالایی از یونوسیت ها (به طور متوسط 73/529 یونوسیت در یک میلی متر مربع بافت آبشش)، بر روی پایه تیغه های آبششی، ناحیه بین تیغه های آبششی، بر روی رشته های آبششی و جدار آبششی مشاهده گردید. یونوسیت ها با داشتن اندازه درشت، هسته کروی و سیتوپلاسم روشن تر، از سایر سلول ها قابل تشخیص بودند. سلول ها، به دلیل داشتن تراکم بالایی از این آنزیم، دارای ایمونوفلئورسانس قوی در سیتوپلاسم و به خصوص در سمت غشای قاعده ای-جانبی بودند. نتایج نشان داد که در این مرحله از زندگی تاس ماهی، ساختار آبشش شکل گرفته و به عنوان یک اندام تنظیم اسمزی، در کنار نقش تنفسی و دفعی خود، برای جذب و حفظ یون ها در یک محیط هیپوتونیک فعالیت می کند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: زیست شناسی و فیزیولوژی آبزیان
دریافت: 1392/2/31 | انتشار: 1392/10/9