دوره 4، شماره 2 - ( 1394 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 43-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jamali H. Effect of probiotic Bacillus spp. on growth and feed efficiency of common carp, grass carp and bighead larvae fed with nauplii of differentArtemia species. JFST 2015; 4 (2) :27-43
جمالی هادی، جعفریان حجت الله، ناظریان ساره، آراملی محمد صادق. تأثیر باسیلوس‌های پروبیوتیکی بر کارآیی رشد و تغذیه لارو کپور معمولی، کپور علفخوار و کپور سرگنده تغذیه شده از گونه‌های مختلف ناپلی آرتمیا. علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (2) :27-43

1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه
2- گروه شیلات، دانشگاه گنبد کاووس
3- گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
عملکرد رشد لارو کپور ماهیان (Cyprinus carpio، Hypophthalmichthys nobilisوCtenopharyngodon idella) با تغذیه از ناپلی آرتمیا گونه‌های A. parthenogenetica، A. fransiscana و A. urmiana، و همچنین یک مخلوط پروبیوتیکی (Bacillus subtilisوB. licheniformis) بررسی شد. لارو ماهیان (وزن 15±100 میلی گرم) به 54 تانک فایبرگلاس گرد و با حجم 10 لیتر و تراکم 5 قطعه در لیتر منتقل و با تیمارهای غذایی به مدت 4 هفته تغذیه شدند. در پایان دوره، شاخص‌های رشد (وزن نهایی، نرخ رشد ویژه، فاکتور وضعیت و کارایی تغذیه) و ترکیبات بیوشیمیایی بدن (پروتئین خام، چربی خام، خاکستر و رطوبت) سنجش شدند. بر اساس نتایج، اختلاف معنی‌داری در پارامترهای رشد و تغذیه، به‌ویژه نرخ رشد ویژه و کارایی تغذیه مشاهده گردید (05/0>P). بالاترین و پایین‌ترین کارایی رشد و تغذیه به‌ترتیب در کپور علفخوار تغذیه شده با ناپلی آرتمیا پارتنوژنتیکا و کپور سرگنده تغذیه شده با ناپلی آرتمیا ارومیانا مشاهده شد. افزایش  عملکرد رشد (وزن نهایی، طول نهایی و نرخ رشد ویژه) در تیمار کپور علفخوار تغذیه شده با ناپلی آرتمیا پارتنوژنتیکا به همراه پروبیوتیک در مقایسه با دیگر تیمارها مشاهده شد (05/0>P).
واژه‌های کلیدی: کپور، ناپلی آرتمیا، باسیلوس، رشد
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: تغذیه آبزیان