دوره 9، شماره 1 - ( 1398 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 29-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shiry N, akhlaghi M. Assessment of Nano zinc oxide and Nano copper oxides’ bactericidal effect on some bacterial pathogens in fish and determination of their toxicity degree in rainbow trout. JFST 2020; 9 (1) :21-29
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-33575-fa.html
شیری نیما، اخلاقی مصطفی. بررسی خاصیت ضد باکتریایی نانو اکسید روی و نانو اکسید مس بر برخی عوامل باکتریایی بیماری زا در ماهی و تعیین درجه سمیت آنها برای قزل آلای رنگین کمان. علوم و فنون شیلات. 1398; 9 (1) :21-29

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-33575-fa.html


1- بخش علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز. ، nimashiry@yahoo.com
2- بخش علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز.
چکیده:   (2153 مشاهده)
تحقیق پیش رو با هدف بررسی سمیت نانو اکسید مس (CuO) و نانو اکسید روی (ZnO) در شرایط آزمایشگاهی بر روی برخی باکتری­ های بیماری­ زا در ماهیان پرورشی و همچنین زیست سنجی در قزل آلای رنگین کمان انجام شده است. بدین منظور، حساسیت برخی از آنها نسبت به نانوذرات اشاره شده به همراه یک آنتی بیوتیک مرجع (فلورفنیکل) از طریق روش نفوذ چاهی، و مقادیر حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)/ حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) آنها با تکنیک Microdilution تعیین شدند. از سویی دیگر، آزمایش­ سمیت کشنده به جهت محاسبه میانه غلظت کشنده (LC50) بر روی تعدادی قزل ­آلای رنگین کمان (g 6/7 ± 3/55) به صورت ایستایی و در 96 ساعت متوالی انجام شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده­ ها از تجزیه واریانس و رگرسیون پروبیت بهره گرفته شد. یافته ­ها حاکی از این بودند که نانوذرات اکسید مس و اکسید روی به ترتیب در رقت­ های بیشتر از µg/ml 18/0 و 24/0 توانستند که رشد Streptococcus iniae را به طور معنی­داری مهار نمایند یا آن را از بین ببرند. مقایسه مقادیر LC50-96h نانو اکسید روی (µg/l 4/107) با نانو اکسید مس (µg/l 3/102) نشان می­دهد که نانو اکسید مس از ظرفیت مسموم کنندگی بیشتری برخوردار است. بر اساس یافته ­های آزمایشگاهی، حساسیت باکتری­های S. iniae و Lactococcus garvieae به نانو اکسید روی تقریبا نزدیک به فلورفنیکل بوده است. ولی به نظر می­رسد که بکارگیری مستقیم غلظت موثر نانوذرات فلزی بر عوامل باکتریایی بیماری­ زا میت­واند سبب بروز مرگ و میر ناشی از مسمومیت در ماهی قزل­آلا شود.
متن کامل [PDF 571 kb]   (1347 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بهداشت و بیماریهای آبزیان
دریافت: 1398/3/14 | انتشار: 1398/10/11

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.