دوره 3، شماره 4 - ( 1393 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 96-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

Study of different concentrations of green algae, Tetraselmis Suecica, on reproduction parametrs of marine rotifer Brachionus plicatilis. JFST 2015; 3 (4) :93-96
احمدی فرد نصراله، احمدی احمد. تاثیر غلظت های مختلف جلبک Tetraselmis suecica بر فاکتورهای تولید مثلی روتیفر Brachionus plicatilis. علوم و فنون شیلات. 1393; 3 (4) :93-96

1- هیئت علمی دانشگاه
2- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه
در سالهای اخیر استفاده از روتیفرها به عنوان غذای زنده برای پرورش لارو ماهیان و سخت پوستان از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. رشد و تراکم به عنوان فاکتورهای مهم در تولید روتیفرها محسوب می گردد. در مطالعه حاضر اثر 3 غلظت مختلف(cell/ml106×4/5، cell/ml 106×3، cell/ml 106×1/5) جلبک سبز T. suecica بر رشد، تولید مثل، اندازه بدن و تخم روتیفر آب شور B. plicatilis مورد بررسی قرار گرفت. کشت روتیفرها در شرایط استاندارد و در ظروف پلاستیکی 500 میلی لیتری با تراکم 30 عدد در میلی صورت گرفت. براساس نتایج بیشترین تراکم (13/32±331/67) در روتیفرهای تغذیه شده با غلظت بالا (cell/ml 106×4/5) بدست آمد که بطور معنی داری (P<0/05) نسبت به دو تیمار دیگر (غلظت متوسط و پایین جلبک سبز) بیشتر بود. نرخ رشد ویژه در روتیفرهای تغذیه شده با دو غلظت بالا و متوسط بطور معنی داری بیشتر از تیمار سومی بود (P<0/05) ولیکن بین دو تیمار متوسط و بالا تفاوت معنی داری مشاهده نشد(P>0/05). بیشترین تعداد تخم و ماده های تخم دار در روزهای چهارم تا هفتم مشاهده شد. میانگین اندازه بدن (مساحت لوریکا) و حجم تخم در روتیفرهای تغذیه شده باغلظت بالا به طور معنی داری بزرگتر از میانگین اندازه بدن با غلظت های متوسط و پایین بود در حالیکه بین دو تیمار پایین(cell/ml 106×1/5) و متوسط تفاوت معنی داری مشاهده نشد (P>0/05). مطالعه حاضر نشان داد که جلبک تتراسلمیس سوسیکا قابلیت استفاده در غلظت های مختلف در پرورش روتیفر آب شور را دارد و با تغییر غلظت های مختلف می توان روتیفرهایی با اندازه های متفاوتی تولید کرد.
واژه‌های کلیدی: روتیفر، رشد، فاکتورهای تولیدمثلی
نوع مقاله: مقاله کوتاه | موضوع مقاله: تغذیه آبزیان