دوره 8، شماره 4 - ( 1398 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 219-209 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

adeli A, Gharekhan R, kordjazi M, ahmad nasrollahi S A, shabanpour B, naimifar A. Assessment Marketability of Algae (Sargassum. boveanum) Cream and Gel Moisturizing Prototypes. JFST 2019; 8 (4) :209-219
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-38463-fa.html
عادلی افشین، قره خان رضوان، کردجزی معظمه، احمدنصراللهی سامان احمد، شعبانپور بهاره، نعیمی فر عاطفه. ارزیابی بازارپسندی نمونه اولیه کرم و ژل مرطوب‌کننده تولیدی از جلبک Sargassum boveanum. علوم و فنون شیلات. 1398; 8 (4) :209-219

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-38463-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، kordjazi@gau.ac.ir
3- مرکز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (2440 مشاهده)
اهداف: برای بازار‌پسندی و ترجیح مصرف دو نوع محصول مرطوب‌کننده دست (ژل آلژینات و کرم فوکوییدان) تولید شده از جلبک سارگاسوم، این مطالعه صورت پذیرفت و سپس با یک نمونه تجاری رایج به عنوان شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت.
روش­ها: ژل و دو نمونه کرم به صورت مجزا در 3 قوطی 10 گرمی برای ارزیابی توسط30 نفر آماده شد. ارزیابی با مصرف یک هفته‌­ای هر کدام و با فاصله زمانی یک هفته توقف مصرف انجام شد. پرسشنامه طراحی شده شامل سوالات جامعه شناختی و سوالاتی شامل 12 ویژگی‌ از محصولات بود که بر حسب ترجیح با 3 درجه، رتبه بندی شد. در تحلیل رتبه‌بندی­ها از آزمون فریدمن و برای تشخیص محصول نهایی ترجیح داده شده از روش امتیازدهی استفاده شد.
یافته­ها: از ویژگی­های کرم و ژل تولیدی، رطوبت­رسانی و ماندگاری آن در سطح معنی­داری مورد پسند بود. به‌طوری­که ژل بیشترین رطوبت­رسانی، و کرم بیشترین ماندگاری را داشت. مصرف­کنندگان در انتخاب یک مرطوب‌کننده مناسب برای دست خود به ویژگی تغذیه­کنند­گی و آبرسانی پوست، ارگانیک بودن و نرم بودن بیشتر توجه می‌کردند. آن‌ها قوطی‌های 250 گرمی را برای کرم­های مرطوب‌کننده می‌پسندند. در اولویت بندی این ویژگی­ها، تغذیه­کنند­گی، آبرسانی، اثر درمانی و ترمیم­کنند­گی پوست بالاترین رتبه را کسب کردند. در نهایت کرم مرطوب‌کننده فوکوییدان بالاترین بازارپسندی را کسب نمود.
نتیجه­گیری:نمونه کرم تولید شده از فوکوییدان مستخرج از جلبک سارگاسوم در مقایسه با ژل آلژینات تولیدی از همین جلبک، به عنوان یک مرطوب‌کننده با ماندگاری مناسب و داشتن سایر ویژگی­های کرم پوست دست، می­تواند یک محصول پذیرفتنی برای ساخت نمونه تجاری در بازار باشد.
 
متن کامل [PDF 1113 kb]   (1420 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فناوری و مهندسی شیلاتی
دریافت: 1398/9/4 | انتشار: 1399/4/1

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.