دوره 5، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 140-131 | برگشت به فهرست نسخه ها

Electrophoresis pattern of total protein, outer membrane protein and lipopolysaccharide of Yersinia ruckeri isolates in some farmed rainbow trout (Onchorhynchus mykiss) in Iran. JFST 2016; 5 (1) :131-140
سلطانی مهدی، موسوی شلاله، شفیعی شفیق، طاهری محمد. الگوی الکتروفورزی پروتئین کل، پروتئین‌های غشای خارجی و لیپوپلی‌ساکاریدی باکتری Yersinia rukeri جدا شده از قزل‌آلای رنگین‌کمان (Onchorhynchys mykiss) از چند مزرعه کشور. علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (1) :131-140

1- استاد گروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان، دانشکدۀ دامپزشکی، دانشگاه تهران
2- دانشجوی دکترای بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکدۀ دامپزشکی، دانشگاه تهران
3- دانشجوی دکترای بهداشت و بیماری‌های آبزیان، دانشکدۀ دامپزشکی، دانشگاه تهران
4- کارشناس آزمایشگاه مرکزی تحقیقات رستگار، دانشکدۀ دامپزشکی، دانشگاه تهران
ویژگی­های مولکولی باکتریYersinia ruckeri شامل پروتئین سلول کامل، پروتئین­های غشای خارجی و لیپوپلی­ساکاریدی تعداد 34 ایزوله باکتری از مزارع قزل­آلای استان­های تهران، مازندران و زنجان با روش SDS-PAGEانجام شد. الگوی باندها برای پروتئین کل، پروتئین غشای خارجی و لیپوپلی­ساکارید تمامی جدایه­ها مشابه بود، به‌طوری که وزن مولکولی پروتئین­ کل برای تمام جدایه­ها اغلب کمتر از 100 کیلو دالتون و تراکم باندها در دامنه وزنی 100- 28 کیلو دالتون بود. بعلاوه، الگوی پروتئین­های اصلی غشای خارجی تمام جدایه­ها شامل دو باند با فاصله 35-28 کیلو دالتون و یک باند با فاصله 17–10 کیلودالتون بود ونیز باندهای فرعی با 75-48 و 28-17 کیلو دالتون بود. همچنین الگوی لیپوپلی­ساکاریدی برای همه جدایه ها از وزن مولکولی کمتر از 130 کیلو دالتون با بیشترین تراکم باندی در دامنه 100–28 کیلو دالتون قرار داشت. بر اساس این مطالعه، جدایه‌های ایرانی از کمترین تنوع هتروژنیسیتی برخوردارند که زمینه را برای ساخت واکسن تک ظرفیتی مورد نیاز فراهم می­آورد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بهداشت و بیماریهای آبزیان
دریافت: 1394/3/4 | انتشار: 1395/3/1