دوره 4، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 18-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Effect of light intensities on reproductive parameters in Artemia urmiana during rearing period. JFST 2015; 4 (1) :1-18
اسماعیلی فریدونی ابوالقاسم، مسعودی اصیل شیما. تاثیر شدت نور بر شاخص های تولیدمثلی آرتمیای ارومیه (Artemia urmiana) طی هفته های متوالی پرورش در سیستم نیمه-متراکم. علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (1) :1-18

1- عضو هئیت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشجوی دکترای دانشگاه تربیت مدرس
تأثیر شدت نور در چهار سطح (صفر، 100، 2000 و 5000 لوکس) روی برخی از شاخصه­های تولیدمثلی (تولید اولاد، درصد ماده­های حامل کیسه تخم و میزان سیست­زایی) مولدین آرتمیای ارومیه (Artemia urmiana) با پرورش 30 عدد نر و ماده در ظروف 3 لیتری در هفته­های متوالی تازمان مرگ کلیه ماده­ها بررسی شد. نتایج نشان از اختلافات معنی­دار در میانگین تولید هفتگی اولاد در بین تیمارها در کلیه هفته­ها داشت. مولدین شدت 5000 لوکس از هفته اول تا پنجم روند افزایشی و از هفته ششم تا دهم روند کاهشی در میانگین تولید هفتگی اولاد داشتند. وضعیت نسبتا مشابهی نیز در شدت 2000 لوکس دیده شد، ولی شدت­های نوری صفر و 100 لوکس نوسانات عمدتا کاهشی در روند تولید از هفته اول تا ششم و هفتم داشتند. بیشترین درصد ماده­های حامل کیسه تخم اغلب در هفته­های ابتدایی و میانی پرورش دیده شده که نشان­ از حداکثر تولید گروهی در هفته­های میانی تولیدمثل (تا هفته پنجم) در کلیه تیمارهاداشت. افزایش واضحی در میزان سیست­زایی در مولدین شدت­های 100 لوکس و تاریکی در مقایسه با 2000 و 5000 لوکس در اکثر هفته­ها دیده شد. درصد بازماندگی مولدین در انتهای هفته پنجم به‌ترتیب از تیمارهای با شدت نور بالا به پایین حدودا 95، 86، 23 و 30 درصد بود. نظر به افزایش میزان تولید اولاد و بازماندگی بیشتر مولدین، افزایش ماده­های حامل کیسه تخم (تا هفته پنجم)، شدت نور 5000 لوکس به عنوان بهترین سطح آنهم در طول پنج هفته ابتدایی از پرورش مولدین آرتمیای ارومیه در شرایط هچری پیشنهاد می‌شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: تکثیر و پرورش آبزیان
دریافت: 1393/5/20 | انتشار: 1394/3/1