دوره 4، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 104-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

mirsadeghi H. Effects of salt and water temperature processing on qualitative changes in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) roe during refrigerator storage. JFST 2015; 4 (1) :93-104
میرصادقی حجت، عالیشاهی علیرضا، شعبانپور بهاره، صفری رضا. اثر نمک و دمای آب عمل آوری بر تغییرات کیفی تخم ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگه‌داری دریخچال. علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (1) :93-104

1- کارشناس شرکت قزل آلا پرور
2- هیات علمی گروه شیلات- فرآوری محصولات شیلاتی- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- هیات علمی گروه شیلات-فرآوری محصولات شیلاتی- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4- استادیار پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
اثر سه روش شستشو (آب معمولی با دمای محیط، آب جوشیده با دمای 3 تا 5 درجه سانتی‌گراد و آب جوشیده با دمای 40 درجه سانتی‌گراد)، با افزودن نمک (5/1 درصد) و بدون نمک بر روی کیفیت محصول نهایی بررسی شد. نتایج آزمایش‌های شیمیایی و میکروبی طی روزهای صفر، دوازدهم و بیست و چهارم بین تیمار آب جوشیده با دمای 3 تا 5 درجه سانتی‌گراد و40 درجه سانتی گراد اختلاف معنی‌داری وجود نداشت(05/0 <p) ولی در تیمار آب معمولی با دمای محیط اختلاف معنی‌دار بود(05/0 ≥p). نتایج خواص حسی بین تیمارها اختلاف معنی‌دار ی را نشان داد، به‌طوری که تیمار آب جوشیده با دمای 3 تا 5 درجه سانتی‌گراد در گروه با نمک، بالاترین و آب جوشیده با دمای 40 درجه سانتی‌گراد و آب معمولی با دمای محیط در گروه بدون نمک، پائین‌ترین خواص حسی (‌رنگ و بافت) را داشتند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فرآوری محصولات شیلاتی
دریافت: 1393/9/26 | انتشار: 1394/3/1