دوره 13، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 501-488 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarei T, Rezaie M, Bahramifar N. Construction of H2S Sensor Based on FeCL3 /Cellulose Acetate Substrate to Detect Microbial Spoilage in Rainbow Trout Pack. JFST 2024; 13 (1) : 7
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-50521-fa.html
زارعی تارا، رضائی مسعود، بهرامی فر نادر. ساخت حسگر H2S بر پایه آهن (III) کلرید/سلولزاستات برای تشخیص فساد میکروبی در بسته‌بندی ماهی قزل‌آلای رنگین کمان. علوم و فنون شیلات. 1402; 13 (1) :488-501

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-50521-fa.html


1- گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
2- گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران ، REZAI_MA@modares.ac.ir
3- گروه علوم و مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
چکیده:   (272 مشاهده)
ماهی قزل­ آلای رنگین­ کمان به دلیل خواص تغذیه­ ای ارزشمند خود جایگاه خوبی در سبدغذایی خانوار پیدا کرده است. لذا عرضه به صورت بسته­ بندی بهداشتی این فرآورده در دوران همه گیری بیماری کرونا اجتناب ناپذیر است. این پژوهش در راستای عرضه بسته­بندی هوشمند ارزان، قابل اعتماد و با قابلیت تشخیص تازگی ماهی قزل الای رنگین کمان انجام شده است. فیله ماهی به همراه حسگر گاز H2S ساخته شده از آهن(III)کلرید/ استات سلولز به صورت بسته­بندی در آورده شد. طی دوره نگهداری با دمای یخچال 25 و 4 درجه سانتی­گراد بسته­ها به لحاظ تعداد باکتری کل، سودوموناس، تولیده کننده H2S و باکتری  Escherichia coli (CFU/ml 104×1) مورد بررسی قرار گرفت. پس از تصویر برداری از همبستگی تغییرات رنگ حسگر به صورت ارزش رنگّ محاسبه و بررسی شد. عملکرد حسگر از لحاظ تغییر رنگ معنی دار (P<0.05) و همبستگی ارزش رنگ حسگر با رشد باکتری کل در دوره 3 روزه 901/ 0 بودّ. در بررسی دقت شناسایی رشد باکتری E. coli همبستگی پیرسون ارزش رنگ و رشد باکتری برابر با 932/0 بدست آمد. همچنین در بررسی همبستگی ارزش رنگ با تعداد باکتری کل، باکتری سرما گرا و باکتری تولید کننده H2S به ترتیب 835/0، 869/0 و 836/0 بدست آمد. استفاده از حسگر با ترکیب آهن (III) کلرید و استات سلولز برای تعیین فساد میکروبی ماهی قزل­ آلای رنگین­ کمان بسته ­بندی می­تواند در آینده به عنوان یک روش کنترل کیفیت مصرف­ کننده محور مورد استفاده قرار گیرد.
شماره‌ی مقاله: 7
متن کامل [PDF 579 kb]   (134 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کیفیت، میکروبیولوژی و ایمنی غذاهای دریایی
دریافت: 1399/12/9 | انتشار: 1402/11/21

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.