دوره 10، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 285-272 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

adhami B, Keramat amirkolaie A, Oraji H, Kazemifard M, mahjoub S. Effects of lysophospholipid on growth performance, hematological indices, hepatic enzymes and lysozyme activity in rainbow trout (Onchorhyncus mykiss) diet containing fat powder. JFST 2021; 10 (3) :272-285
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-50574-fa.html
ادهمی بتول، کرامت عبدالصمد، اورجی حسین، کاظمی فرد محمد، محجوب سلیمان. اثر لیزوفسفولیپید بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خون، آنزیم‌های کبدی و فعالیت لیزوزیم قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum) در جیره حاوی پودر چربی. علوم و فنون شیلات. 1400; 10 (3) :272-285

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-50574-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، amirkola@yahoo.com
3- گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
4- دانشگاه علوم پزشکی بابل
چکیده:   (2428 مشاهده)
در مطالعه حاضر تاثیر سطوح مختلف لیزوفسفولیپید (لیزو) بر رشد، فراسنجه­های خونی، فعالیت آنزیم­های کبدی و لیزوزیم قزل­آلای رنگین­کمان تغذیه­شده با جیره­های حاوی پودر چربی مورد بررسی قرار گرفت. جیره­های آزمایشی شامل 4 سطح صفر، 3، 6 و 9 گرم بر کیلوگرم لیزو و جیره کنترل (حاوی روغن ماهی) هر یک در سه تکرار بودند. در پایان 56 روز پرورش، اندازه­گیری شاخص­های رشد نشان­دهنده بهبود درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در لیزو9 نسبت به سایر تیمارهای حاوی پودر چربی بود، اگرچه این مقادیر به تیمار شاهد نرسید(P<0.05) . همچنین، با افزایش سطح لیزو در جیره­های حاوی پودر چربی فاکتور وضعیت بهبود یافت (P<0.05). طبق نتایج فراسنجه­های خونی، بیشترین تعداد گلبول سفید در تیمارهای حاوی پودر چربی مشاهده شد (P<0.05) ، درحالیکه، گلبول قرمز به طور معنی­داری با افزودن 6 و 9 گرم لیزو به پودر چربی افزایش یافت (P<0.05). از طرفی، شاهد و 9 گرم لیزو توانستند منجر به افزایش معنی­داری در درصد هماتوکریت در مقایسه با سایر تیمارها شوند (P<0.05). طبق نتایج آنزیمی مقدار لیزوزیم به طور معنی­داری در سطوح 0 و 3 گرم لیزو کاهش یافت (P<0.05). در مقابل، آنزیم­های کبدی با گنجاندن پودر چربی افزایش یافتند (P<0.05). اگرچه، 9 گرم لیزو منجر به کاهش مقادیر مذکور شد (P<0.05). باتوجه به نتایج حاصله سطح 9 گرم بر کیلوگرم لیزوفسفولیپید به عنوان مناسب­ترین سطح مکمل در جیره حاوی ≈70% پودر چربی در قزل­آلای رنگین­کمان پیشنهاد می­گردد.
متن کامل [PDF 1788 kb]   (964 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تغذیه و فناوری خوراک
دریافت: 1399/12/11 | انتشار: 1400/5/29

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.