دوره 10، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 341-325 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nahavandian S. Seasonal variations of chlorophyll-A, dissolved oxygen and turbidity in the southern Caspian Sea (Noshahr coast). JFST 2021; 10 (3) :325-341
نهاوندیان سمیه. تغییرات فصلی کلروفیل-آ، اکسیژن محلول و کدورت در جنوب دریای خزر (سواحل نوشهر). علوم و فنون شیلات. 1400; 10 (3) :325-341

دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، گروه فیزیک دریایی ، s.nahavandian@modares.ac.ir
در مطالعه حاضر تغییرات فصلی خصوصیات مختلف ستون آب اعم از کلروفیل-آ، اکسیژن محلول و کدورت در منطقه نوشهر در جنوب دریای خزر در سواحل نوشهر، بر اساس اندازه‌گیری‌های انجام شده در فصول مختلف سال 1397 با استفاده از دستگاه CTD مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر اساس نتایج به دست آمده، بیشینه کلروفیل-آ در فصل بهار در منطقه دور از ساحل و در زیر لایه آمیخته در عمق حدود 20 متر، در فصل تابستان با کمترین غلظت در میان تمامی فصول در منطقه دور از ساحل و در داخل لایه آمیخته در عمق 20 متر و در پاییز و زمستان بیشترین غلظت کلروفیل-آ در نزدیکی ساحل مشاهده می‌شود. بیشینه اکسیژن محلول در فصل بهار در منطقه دور از ساحل در عمق حدود 20 متری، در فصل تابستان در دور از ساحل در عمق حدود 40 متر و در فصول پاییز و زمستان با بیشترین مقدار در نزدیکی سطح و کمترین مقدار در بستر قابل مشاهده است. بیشینه کدورت در تمامی فصول در نزدیکی ساحل و در نزدیک‌ترین ایستگاه به ساحل با عمق 5 متر و بیشترین مقدار کدورت در فصل‌های سرد سال مشاهده شد. در فصل زمستان در دور از ساحل، کدورت درون لایه آمیخته صفر، در حالیکه در پاییز و تابستان در زیر لایه آمیخته و در فصل بهار نیز در لایه عمیق مقدار آن به صفر می‌رسد.
متن کامل [PDF 1905 kb]   (667 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مدیریت کیفی آب و خاک محیطهای آبی
دریافت: 1400/1/16 | انتشار: 1400/5/29