دوره 11، شماره 1 - ( 1400 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 24-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahmoudi Z, Kazemian M, Khajehrahimi E. Effects of salt bath on growth parameters and the adhesion of bacteria to juvenile stellate sturgeon (Acipenser stellatus, Pallas, 1771) gill and skin. JFST 2022; 11 (1) :13-24
محمودی زهرا، کاظمیان محمد، خواجه رحیمی اقبال. تأثیر حمام نمک بر پارامتر‌های رشد و میزان باکتری‌های کل در پوست و آبشش ماهیان اوزون‌برون جوان پرورشی Acipenser stellatus (Pallas, 1771). علوم و فنون شیلات. 1400; 11 (1) :13-24

1- دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ، aquaculture@live.com
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
این تحقیق با هدف تعیین غلظت بهینه حمام نمک در کاهش باکتری‌ها در سطح اندام‌های خارجی و بهبود رشد ماهیان جوان اوزون‌برون پرورشی در قالب سه تیمار با غلظت‌های 5، 10 و 15 گرم در لیتر و یک گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور تعداد 200 عدد ماهی با میانگین وزن 500 گرم در 8 حوضچه بتنی 3000 لیتری با دبی ورودی آب 5/0 لیتر در ثانیه به مدت 60 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. حمام نمک هر 15 روز با دوزهای موردنظر به مدت 30 دقیقه انجام شد. بر اساس نتایج، اختلاف معنادار آماری در کلیه شاخص‌ها به استثناء اندازه طول نهایی مشاهده شد. پارامترهای رشد و تغذیه‌ای در تیمار 1 افزایش معنا‌دار آماری را نشان داد (p<0.05) و تیمار 3 از میزان رشد کمتری نسبت به سایر تیمارها و گروه شاهد برخوردار بودند. تغییرات آماری معنا‌داری در میزان پروتئین کل، آلبومین و همچنین باکتری‌های کل پوست و آبشش در بین تیمارها مشاهده نگردید (p>0.05) ولی به لحاظ عملی بیشترین میزان پروتئین کل و آلبومین در تیمار 1 و کمترین میزان در تیمار 3 نسبت به سایر تیمارها و گروه شاهد و بیشترین تعداد باکتری‌های کل در تیمار 3 و کمترین میزان در تیمار 1 مشاهده شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد استفاده از حمام نمک با شوری 5 گرم در لیتر شرایط مساعدتری در جهت کاهش چسبندگی و غلبه پاتوژن‌ها و بهبود روند رشد ماهیان جوان اوزون‌برون پرورشی را فراهم میسازد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آبزی پروری
دریافت: 1400/4/1 | انتشار: 1401/1/5