دوره 11، شماره 3 - ( 1401 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 265-255 | برگشت به فهرست نسخه ها

Smiley A, Yeganeh N. The first report of bacterial pathogenesis of non-motile (Aeromonas veronii Hickman-Brenner, 1987) in Sterlet juveniles (Acipenser ruthenus Linnaeus, 1758) in Sari. JFST 2022; 11 (3) : 4
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-62076-fa.html
اسماعیلی امیرحسین، یگانه نازیلا. اولین گزارش بیماری‌زایی باکتری (Aeromonas veronii Hickman-Brenner, 1987) غیر متحرک در بچه-ماهی خاویاری استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus Linnaeus, 1758) در ساری. علوم و فنون شیلات. 1401; 11 (3) :255-265

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-62076-fa.html

1- استادیار گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده علوم دریایی و منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس
2- گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس
این مطالعه در پی دریافت گزارشی از تلفات در بچه­ماهی خاویاری گونه استرلیاد (Acipenser ruthenus) یک مزرعهِ­ی پرورش ماهی واقع در شهرستان ساری-مازندران در فروردین ماه سال 1400، به منظور جداسازی و شناسایی عامل بیماری­زا در بچه ماهی خاویاری استرلیاد (A. ruthenus) پرورشی بیمار صورت پذیرفت. نمونه ­برداری از 20 قطعه بچه ماهی گونه­ی استرلیاد (A. ruthenus) بیمار انجام شد. علائم بالینی ثبت شد و به دنبال آن، کالبدشکافی، نمونه­برداری از بافت­های کلیه و کبد، کشت باکتریایی، تست بیوشیمیایی،آزمون حساسیت دارویی، جداسازی ژنوم و توالی­یابی ژن Sr RNA16 انجام شد. جدایه­ی مورد آزمون با 1418 جفت باز (bp) به عنوان سویه­ای غیرمتحرک از باکتری A. veronii شناسایی شد و در بانک جهانی ژن ( NCBI) با نام Aeromonas veronii TMU000126 ثبت گردید. این سویه از باکتری نسبت به آنتی­بیوتیک فلورفنیکل حساسیت و نسبت به آنتی­بیوتیک­های تری متوپرایم-سولفامتوکسازول، اکسی­تتراسیکلین، داکسی­سیکلین و فسفومایسین مقاومت نشان داد. نتایج نشان دادند که سویه­ی غیرمتحرک این باکتری نیز همانند سویه­ی متحرک آن، عامل بیماری و ایجاد تلفات در ماهی خاویاری استرلیاد (A. ruthenus) شد. طبق مطالعات در دسترس، ممکن است این مطالعه را بتوان اولین مطالعه بر روی بیماری ماهی خاویاری گونه­ی استرلیاد (A. ruthenus) با در نظر گرفتن بیماری­زایی سویه ­ی غیرمتحرک گونه­ی A. veronii در نظر گرفت.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بهداشت و بیماریهای آبزیان
دریافت: 1401/3/18 | انتشار: 1401/9/27