دوره 4، شماره 3 - ( 1394 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 76-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Concentration of Tetraselmis suecica cultured algae by centrifugation and effects of vitamins E and C on its shelf life and proximate analysis index. JFST 2015; 4 (3) :61-76
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-622-fa.html
تغلیظ کشت جلبکی تتراسلمیسTetraselmis suecica) ) به‌روش سانتریفیوژ و تاثیر ویتامین‌های C و E بر میزان بازماندگی و شاخص‌های آنالیز تقریبی. علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (3) :61-76

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-622-fa.html


چکیده:   (6466 مشاهده)
کنسانتره ریز‌جلبک Tetraselmis suecica تولید و اثرات ویتامین‌های C و E در افزایش ماندگاری و ارزش‌های غذایی آن طی 8 هفته نگه‌داری در دمای یخچال (4°C) بررسی شد. برای تغلیظ کشت جلبکی، ابتدا کشت انبوه جلبک مورد نظر تا مرحله رشد لگاریتمی در محیط کشت استاندارد کانوی انجام شد و پس از تعیین میزان زنده مانی سلول ها، با روش سانتریفیوژ توسط دستگاه خامه‌گیر تغلیظ شد. کنسانتره‌های جلبکی سپس تحت تیمارهای ویتامینی شامل ویتامین C، ویتامین E و ترکیب مساوی دو ویتامین (همگی به میزان وزنی/وزنی 1/0%) قرار گرفتند .تراکم جلبک در کنسانتره جلبکی حاصل از این روش حدود 109 × 38/1 سلول در میلی لیتر و بازده تولید حدود 7/1 گرم به ازای هرلیتر محیط کشت بود. نتایج نشان داد که میزان زنده مانی تیمار ویتامین E در انتهای دوره1/2±99/39 % و نسبت به تیمار شاهد بیشتربود ( 0.05<p ) که مبین اثرمثبت نگه‌دارنده ها می‌باشد. نتایج آنالیز تقریبی نیز نشان داد که تیمار شاهد نسبت به سایر تیمارها کمترین تغییرات رطوبت (8/86%)، تیمار ویتامین C بالاترین میزان پروتئین(6/36%) و کمترین میزان خاکستر(9/39%) و تیمار حاوی ترکیب مساوی دو ویتامین بالاترین میزان چربی (4/13%) درطی دوره نگه‌داری را داشتند. مقادیرpH نیز در تیمار ویتامین C و شاهد کمتر از دو تیمار دیگر بود. در مجموع برای حفظ کیفیت کنسانتره این ریز‌جلبک، استفاده از ویتامین E وC و نگه‌داری آن در دمای یخچال پیشنهاد می گردد.
متن کامل [PDF 382 kb]   (3898 دریافت)    

دریافت: 1394/4/19 | انتشار: 1394/9/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.