دوره 12، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 66-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaei D, Rezaie M, Pezeshk S. Application of ultrasound in extracting astaxanthin from banana shrimp (Fenneropenaeus merguiensis) and investigating its antioxidant properties. JFST 2022; 12 (1) : 5
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-63178-fa.html
رضائی دانیال، رضائی مسعود، پزشک سمانه. کاربرد فراصوت در استخراج آستازانتین از زاندات میگوی موزی (Fenneropenaeus merguiensis) و بررسی خواص آنتی اکسیدانی آن. علوم و فنون شیلات. 1401; 12 (1) :54-66

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-63178-fa.html


1- دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور
2- دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور ، rezai_ma@modares.ac.ir
3- دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (648 مشاهده)
هدف از تحقیق حاضر استخراج آستازانتین از میگوی موزی (Fenneropenaeus merguiensis)  با استفاده از روش فراصوت و بررسی خواص آنتی اکسیدانی آن بود. استخراج با حلال آلی استون به وسیله روش خیساندن روی همزن مغناطیسی در دمای محیط به همراه فراصوت در توان­های 200 و 400 وات در زمان های 5، 10 و 15 دقیقه انجام گرفت و همچنین آزمون­های خنثی کنندگی رادیکال های آزاد  DPPH و ABTS و احیا یون Fe3+ انجام شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از تجزیه واریانس یکطرفه بهره گرفته شد. بهترین بازده آستازانتین در شرایط 20 دقیقه همزن مغناطیسی در دمای محیط به همراه 400 وات فراصوت با زمان 10 دقیقه با μg/g 012/0 ± 5/ 79 بود و همچنین کمترین میانگین بازده را با شرایط 15 دقیقه همزن مغناطیسی در دمای محیط به همراه 400 وات فراصوت با زمان 15 دقیقه با مقدار  μg/g 049/0± 3/69  مشاهده شد. نتیجه ی هر سه آزمون ABTS ،DPPH  و  احیا یون Fe3+ نشان داد که شرایط 20 دقیقه همزن مغناطیسی در دمای محیط به همراه 400 وات فراصوت با زمان 10 دقیقه بود. به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از فراصوت در زمان­های کمتر ثاتیر بهتری دارد و با افزایش زمان باعث کاهش بازده و کاهش خواص آنتی اکسیدانی می­ شود.

 
شماره‌ی مقاله: 5
متن کامل [PDF 541 kb]   (236 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فرآورده های جنبی
دریافت: 1401/5/5 | انتشار: 1402/2/12

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.