دوره 12، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 99-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

Omidian N, Asghari S M, Heidari B, Valipour A, Rabuti H. Investigation of the biological activity of Caspian kutum kisspeptin after adding an acetyl group to Tyr1. JFST 2022; 12 (1) : 7
امیدیان نوید، اصغری سید محسن، حیدری بهروز، ولی پور عبدالمجید، ربوطی هانیه. بررسی فعالیت زیستی کیس‌پپتین‌ ماهی قرمز بعد از افزودن گروه استیل به باقیمانده تیروزین انتهای آمینی. علوم و فنون شیلات. 1401; 12 (1) :81-99

1- دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت
2- مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، دانشگاه تهران، تهران ، sm.asghari@ut.ac.ir
3- گروه علوم دریایی، پژوهشکده حوضه آبی دریای خزر، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
در مطالعه حاضر، کیس‌پپتین-1 ماهی قرمز با استفاده از روش سنتز فاز جامد و بر اساس به توالی ژن کیس-1 ماهی قرمز (Carassius auratus  سنتز شد. سپس جهت بهبود فعالیت زیستی، گروه استیل به باقیمانده تیروزین انتهای آمینی اضافه شد. پپتید سنتز شده (موسوم به ACKiss1) به روش RP-HPLC خالص‌سازی و ساختمان آن با استفاده از طیف سنجی جرمی ESI تأیید شد. جهت تعیین فعالیت زیستی، پپتید ACKiss1، کیس‌پپتین­ طبیعی (KISS1) و هورمون GnRH تجاری رایج به ماهی قرمز تزریق شده و برخی از پارامترهای مهم فیزیولوژی تولیدمثل این ماهی مورد مطالعه قرار گرفت.  ACKiss1 و Kiss1 با دوز 100 میکروگرم بر کیلوگرم وزن بدن ماهی و هورمون GnRH با دوزهای 100 و 200 میکروگرم بر کیلوگرم وزن بدن تزریق شدند. 6 ساعت بعد از تزریق خون‌گیری انجام شد و هورمون­های جنسی در پلاسما اندازه‌گیری شدند. 24 ساعت بعد از تزریق در یک گروه از ماهی‌ها شاخص‌های تولیدمثلی اندازه‌گیری شد. در گروه دیگری از ماهی‌ها 24 ساعت بعد تزریق بافت تخمدان و مغز برای مطالعات بافت‌شناسی و بیان ژن‌های (cyp19b، gpr54a و kiss1) جدا گردید. نتایج نشان داد که تغییرات قابل‌توجهی در پارامترهای بیوشیمیایی رخ داده است. همچنین، بیان ژن‌های kiss1، cyp19b و gpr54a در نمونه های بافت مغز و هم در بافت تخمدان در تیمار ACKISS1  نسبت به تیمار Kiss1 افزایش قابل توجهی را نشان داد. همچنین در بافت‌شناسی تخمدان مشخص شد که تحت تأثیر کیس‌پپتین و GnRH تعداد اووسیت‌های رسیده به‌صورت معنی‌داری افزایش پیدا کرده است.

متن کامل [PDF 2007 kb]   (263 دریافت)
موضوع مقاله: فیزیولوژی آبزیان
دریافت: 1402/2/12 | انتشار: 1401/10/10