دوره 12، شماره 2 - ( 1402 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 111-100 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi A, Abdoli L, Akbarzadeh A. The comparison of growth parameters of Iranian and imported Spanish strains of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) reared in two water sources of river and spring. JFST 2023; 12 (2) :100-111
محمدی علی، عبدلی لیلا، اکبرزاده آرش. مقایسه پارامترهای رشد قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) نژاد تکثیر شده در ایران و وارداتی اسپانیایی پرورش یافته در دومنبع آبی رودخانه و چشمه. علوم و فنون شیلات. 1402; 12 (2) :100-111

1- گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران.
2- گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران. ، l.abdoli2017@gmail.com
در ایران سالانه میلیون ها قطعه بچه ماهی قزل­آلای رنگین­کمان برای پرورش در مزارع کشور تولید می کنند، با اینحال میلیون ها قطعه تخم چشم زده اصلاح نژاد شده ماهی قزل­آلای رنگین­کمان نیز با هدف پرورش وارد ایران می شود. با اینحال، اطلاعات جامع و مدونی درخصوص برتری رشد و بازماندگی این نژادها نسبت به قزل آلای تکثیر شده در داخل کشور وجود ندارد. بدین منظور، در پژوهش حاضر، شاخص­های رشد 432 قطعه از هر نژاد قزل آلای اسپانیایی وارداتی و ایرانی پرورش داده شده در دو منبع آبی چشمه و رودخانه در قالب 4 تیمار و سه تکرار در 12 قطعه استخر به مدت 90 روز بررسی و مقایسه شد. در پایان دوره پرورش میزان افزایش وزن و طول و نرخ رشد ویژه، در ماهیان قزل آلای اسپانیایی در هر دو منبع آبی (رودخانه و چشمه) از ماهیان قزل آلای ایرانی به طور معنی داری بیشتر بود (05/0>(P. همچنین میزان ضریب تبدیل غذایی در قزل آلای اسپانیایی پرورش یافته در آب رودخانه و چشمه از ماهیان قزل آلای ایرانی به طور معنی داری کمتر بود (05/0>(P. این نتایج نشان دهنده آن است که برنامه های اصلاح نژادی به طورمعتی داری می تواند باعث افزایش رشد، تولید و سودآوری بیشتر برای پرورش دهندگان شود.
موضوع مقاله: فیزیولوژی آبزیان
دریافت: 1402/2/30 | انتشار: 1402/2/10