دوره 13، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 411-398 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamani A, Khalaji S. The evaluation of bacterial single cell protein on performance, digestive enzymes activity, gut histology and gut microbiota of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fry. JFST 2024; 13 (1) : 1
زمانی عباس، خلجی سعید. ارزیابی عملکرد،فعالیت آنزیم‌های گوارشی، جمعیت میکروبی و بافت‌شناسی روده ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با پروتئین تک‌یاخته. علوم و فنون شیلات. 1402; 13 (1) :398-411

1- گروه علوم و مهندسی شیلات دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر، ملایر، ایران. ، a.zamani@malayeru.ac.ir
2- گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر، ملایر، ایران.
هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی استفاده از پروتئین تک‌یاخته باکتریایی (IPL68) به‌عنوان جایگزین پودر ماهی بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیم‌های گوارشی (پروتئاز، لیپاز و α-آمیلازجمعیت میکروبی و بافت‌شناسی روده بچه‌ماهی قزل­‌آلای رنگین­‌کمان (وزن متوسط: 55/0± 51/2 گرم) برای ­مدت 6 هفته بود. پنج جیره آزمایشی با سطوح جایگزینی صفر (D1)، 25 (D2)، 50 (D3)، 75 (D4) و100 درصد (D5) پودر ماهی تهیه گردید. بررسی شاخص­ افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، شاخص وضعیت و شاخص کبدی نشان داد در جیره آزمایشی D3 بطور معنی‌داری بالاتر از سایر جیره‌های غذایی بودند (05/0P<). ضریب تبدیل غذایی در جیره آزمایشی D3 و D5 به ترتیب کمترین و بیشترین مقدار را با یک اختلاف معنی‌دار نشان داد (05/0P<). میزان نرخ بقاء در جیره‌های آزمایشی 100 درصد بود. بیش­ترین میزان فعالیت آنزیم­های پروتئاز، لیپاز و α-آمیلاز در روده ماهیان تغذیه شده با جیره آزمایشی D3 مشاهده شد که نسبت به جیره‌های غذایی D4 و D5 اختلاف معنی­داری را نشان داد (05/0>P). بیشترین تعداد کل باکتری‌‌ و باکتری‌های اسید لاکتیک در جیره غذایی D3 مشاهده شد که با سایر جیره‌های غذایی اختلاف معنی‌داری داشت (05/0>P ). بیشترین ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی D3 مشاهده شد که با جیره‌های D1، D2 و D4 اختلاف معنی‌داری نداشت ولی با جیره غذایی D5 اختلاف معنی‌داری را نشان داد (05/0>P ). براساس نتایج بدست آمده، جیره غذایی حاوی 50 درصد پروتئین تک‌یاخته نسبت به سایر جیره‌ها می‌تواند برای رشد بچه ماهی قزل‌آلای رنگین­ کمان مناسب باشد.
شماره‌ی مقاله: 1

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تغذیه و فناوری خوراک