دوره 4، شماره 3 - ( 1394 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 28-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

Effect of Primalac probiotic on growth indices, blood biochemical parameters, survival and resistance to salinity stress in Cyprinus carpio fingerlings. JFST 2015; 4 (3) :17-28
ایمان پور محمدرضا، روحی زهرا، سلاقی زلیخا، بیک زاده آذر، داودی پور عبدالرحمان. اثر پروبیوتیک پریمالاک بر شاخص‌های رشد، پارامترهای بیوشیمیایی خون، بازماندگی و مقاومت در برابر تنش شوری بچه ماهی کپور معمولی دریایی (Cyprinus carpio). علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (3) :17-28

1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه
اثر پروبیوتیک پریمالاک در چهار سطح 0، 05/0، 1/0 و 15/0 درصد جیره غذایی بر عملکرد رشد، پارامترهای بیوشیمیایی خون، بازماندگی و مقاومت به تنش شوری در بچه ماهی کپور معمولی دریایی (117/0±67/2) به مدت 45 روز بررسی شد. پریمالاک عملکرد رشد را افزایش و ضریب تبدیل غذایی را به طور معنی داری کاهش داد (05/0>p)، و منجر به کاهش سطوح گلوکز و افزایش میزان پروتئین کل گردید، ولی تفاوت در مقایسه با گروه شاهد معنی داری نبود (05/0<p). سطوح کلسترول در ماهی تغذیه شده با پریمالاک به طور معنی داری کاهش یافت (05/0>p). بعد از 45 روز تغذیه، تنش شوری به منظور تعیین اثر پریمالاک بر مقاومت به تنش شوری انجام شد. برای سنجش میزان هماتوکریت، خونگیری طی چهار مرحله (روزهای اوّل، سوّم، پنجم و هفتم) بعد از تنش انجام شد. در روز اوّل، سطوح هماتوکریت در همه ی تمیارها افزایش معنی داری داشت (05/0>p)، ولی  از روز سوم در همه تیمارها به تدریج کاهش یافت. قبل و بعد از تنش، میزان بازماندگی در تیمارها تفاوت معنی داری نداشت (05/0<p). این نتایج نشان می دهد که افزودن پروبیوتیک پریمالاک به جیره، اثرات مثبتی بر رشد، شاخص های بیوشیمیایی خون و کاهش استرس در کپور معمولی دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: تغذیه آبزیان
دریافت: 1393/9/21 | انتشار: 1394/9/1