1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- استادیار
3- استادیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی
4- استادیار فیزیولوژی آبزیان
چکیده: (9062 مشاهده)
پروتئین هیدرولیز شده از امعاء واحشاء تاسماهی سیبری تولید شد. بهمنظور بهینه سازی شرایط تولید، با استفاده از روش آماری سطح پاسخ (RSM) اثر سه عامل زمان، pH و غلظت آنزیم (آلکالاز) به روی درجه هیدرولیز بررسی گردید. مدل ریاضی، برازش خوبی با دادههای آزمایش داشت، زیرا R2 معادل 97/0 نشان داد که 97 درصد از تغییرات درون محدوده آزمایش توسط مدل قابل توضیح است. بر اساس نتایج بهدست آمده، بالاترین درجه هیدرولیز (21/58 درصد) مربوط به تیمار حاوی غلظت آنزیمی 2درصد، زمان 60 دقیقه و 8= pH انجام شد و تیمار با شرایط هیدرولیز (نسبت آنزیم به سوبسترا 2 درصد، زمان 45 دقیقه، 5/8=pH) دارای بیشترین مقدار پروتئین (37/42) بهعنوان جایگزین پپتون تجاری محیط کشت (Triptic soy broth) برای بررسی میزان رشد باکتری Salmonella typhi در زمانهای صفر تا 48 ساعت مورد استفاده قرار گرفت. تغییرات رشد S. typhi در تیمار شاهد روند صعودی بهتری نسبت به تیمارشماره 15 (آلکالاز) داشته، ولی اختلاف معنیدار نبود.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1394/3/17 | انتشار: 1394/9/1