1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، skyeganeh@gmail.com
چکیده: (1943 مشاهده)
اهداف: هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر استفاده از اسانس پوست لیموترش (Citrus limon) در جیره غذایی بر رشد، فراسنجههای خونی، برخی از فراسنجههای بیوشیمیایی سرمی و آنزیمهای کبدی ماهیان جوان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: برای این منظور 144 قطعه قزلآلای رنگینکمان با وزن متوسط 41/0± 05/95 گرم به طور تصادفی در 4 تیمار حاوی سطوح مختلف اسانس پوست لیموترش شامل صفر (شاهد)، 200، 400 و600 میلیگرم اسانس پوست لیموترش بر کیلوگرم جیره ذخیره و به مدت هشت هفته تغذیه شدند. یافتهها: نتایج نشان داد بیشترین میزان فاکتورهای رشد در تیمار حاوی 400 و 600 میلیگرم اسانس پوست لیموترش مشاهده شد (05/0>p). افزودن اسانس در جیره، فراسنجههای خونی به جز MCV، MCH و MCHC و سرمی به جز گلوکز، تریگلیسرید و کورتیزول را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد (05/0>p) آنزیمهای کبدی ALT و AST در تیمارهای حاوی اسانس و LDH در تیمارهای حاوی 400 و 600 میلیگرم اسانس تفاوت معنیداری با تیمار شاهد نداشت (05/0<p)، اما میزان ALP در تیمارهای حاوی اسانس افزایش معنیداری نسبت به شاهد نشان داد (05/0>p). نتیجهگیری: به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از 400 میلیگرم اسانس در جیره ماهی قزلآلای رنگینکمان میتواند بدون تاثیر منفی بر کبد موجب بهبود رشد، فراسنجههای خونی و برخی از فراسنجههای سرمی گردد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
آبزی پروری دریافت: 1398/7/15 | انتشار: 1398/10/11