Amiri Resketi M, Yeganeh S, jani khalili K. Effect of dietary lemon peel (Citrus limon) essential oil on growth performance, hematological, serum biochemical parameters and liver enzymes of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) juvenile. JFST 2020; 9 (1) :51-58
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-37132-fa.html
امیری رسکتی مریم، یگانه سکینه، جانی خلیلی خسرو. تاثیر استفاده از اسانس پوست لیموترش (Citrus limon) در جیره بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی و بیوشیمیایی سرم و آنزیمهای کبدی ماهی جوان قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم و فنون شیلات. 1398; 9 (1) :51-58
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-37132-fa.html
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، skyeganeh@gmail.com
چکیده: (2959 مشاهده)
اهداف: هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر استفاده از اسانس پوست لیموترش (Citrus limon) در جیره غذایی بر رشد، فراسنجههای خونی، برخی از فراسنجههای بیوشیمیایی سرمی و آنزیمهای کبدی ماهیان جوان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: برای این منظور 144 قطعه قزلآلای رنگینکمان با وزن متوسط 41/0± 05/95 گرم به طور تصادفی در 4 تیمار حاوی سطوح مختلف اسانس پوست لیموترش شامل صفر (شاهد)، 200، 400 و600 میلیگرم اسانس پوست لیموترش بر کیلوگرم جیره ذخیره و به مدت هشت هفته تغذیه شدند. یافتهها: نتایج نشان داد بیشترین میزان فاکتورهای رشد در تیمار حاوی 400 و 600 میلیگرم اسانس پوست لیموترش مشاهده شد (05/0>p). افزودن اسانس در جیره، فراسنجههای خونی به جز MCV، MCH و MCHC و سرمی به جز گلوکز، تریگلیسرید و کورتیزول را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد (05/0>p) آنزیمهای کبدی ALT و AST در تیمارهای حاوی اسانس و LDH در تیمارهای حاوی 400 و 600 میلیگرم اسانس تفاوت معنیداری با تیمار شاهد نداشت (05/0<p)، اما میزان ALP در تیمارهای حاوی اسانس افزایش معنیداری نسبت به شاهد نشان داد (05/0>p). نتیجهگیری: به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از 400 میلیگرم اسانس در جیره ماهی قزلآلای رنگینکمان میتواند بدون تاثیر منفی بر کبد موجب بهبود رشد، فراسنجههای خونی و برخی از فراسنجههای سرمی گردد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
آبزی پروری دریافت: 1398/7/15 | انتشار: 1398/10/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول