1- دانش اموخته
2- استاد
چکیده: (7958 مشاهده)
تأ ثیر آنتیاکسیدانی ویتامینهای C و E بر افزایش ماندگاری خمیر جلبکی نانوکلروپسیس (Nannochloropsis oculata) نگهداری شده در دمای Cº 4 بررسی شد. ابتدا جلبک در شرایط کشت استاندارد (محیط کشت کانوی، میزان نور 2000 - 1000 لوکس، دما Cº 1 ± 24 ،6/8 -5/7 =pH ، شوریppt 24 - 20 و همراه با هوادهی) تولید شده و سپس در مرحله رشد لگاریتمی با روش سانتریفیوژ به وسیله دستگاه خامهگیر (rpm 12000) جداسازی شد. سپس به نمونههای خمیر جلبکی مقادیر مختلف ویتامین C وE (w/w1/0 درصد) و مخلوط دو ویتامین به نسبت مساوی اضافه و در یخچال بهمدت12 هفته نگهداری شدند. نتایج بیانگر زندهمانی 95 درصدی درتیمار ویتامین C در پایان دوره بود که از تیمار شاهد بیشتر بود (05/0>p). مجموع اسیدهای چرب آزاد و pH بهطورمعنیداری در گروه حاوی ویتامین C کمتر از گروه شاهد بود. مقایسه بین تیمارهای مختلف طی زمان نگهداری نشانداد که تیمار حاوی ویتامین E در مقایسه با سایر تیمارها، طی گذشت زمان افزایش فساد اکسیداتیو کندتری دارد.در طی دوره نگهداری، میزان زندهمانی بالا بودهو مواد افزودنی بهعنوان نگهدارنده مناسب این فراورده عمل کرده است. در مجموع، نتایج این تحقیق نشان از عملکرد مناسب ویتامینها در حفظ و نگهداری خمیر جلبکی در شرایط سرد بود.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1394/9/22 | انتشار: 1396/3/1