دوره 6، شماره 1 - ( 1396 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 60-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

amouzad khalili M, abedian kenari A, rezaei M. Effect of vitaminsC and E on increasing of shelf life of microalgal paste of Nannochloropsis oculata during cold storage. JFST 2017; 6 (1) :49-60
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-5411-fa.html
عموزاد خلیلی معصومه، عابدیان کناری عبدالمحمد، رضائی مسعود. اثر ویتامین‌های C و E در افزایش ماندگاری خمیر جلبکی نانوکلروپسیس (Nannochloropsis oculata ) در طول دوره نگهداری در شرایط سرد. علوم و فنون شیلات. 1396; 6 (1) :49-60

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-5411-fa.html


1- دانش اموخته
2- استاد
چکیده:   (8648 مشاهده)
تأ ثیر آنتی‌اکسیدانی ویتامین‌های C و E بر افزایش ماندگاری خمیر جلبکی نانوکلروپسیس (Nannochloropsis oculata) نگه‌داری شده در دمای Cº 4 بررسی شد. ابتدا جلبک در شرایط کشت استاندارد (محیط کشت کانوی، میزان نور 2000 - 1000 لوکس، دما Cº 1 ± 24 ،6/8 -5/7 =pH ، شوریppt 24 - 20 و همراه با هوادهی) تولید شده و سپس در مرحله رشد لگاریتمی با روش سانتریفیوژ به‌ وسیله دستگاه خامه‌گیر (rpm 12000) جداسازی شد. سپس به نمونه‌های خمیر جلبکی مقادیر مختلف ویتامین  C وE (w/w1/0 درصد) و مخلوط دو ویتامین به نسبت مساوی اضافه و در یخچال به‌مدت12 هفته نگه‌داری شدند. نتایج بیانگر زنده‌مانی 95 درصدی درتیمار ویتامین C در پایان دوره بود که از تیمار شاهد بیشتر بود (05/0>p). مجموع اسید‌های چرب آزاد و pH به‌طورمعنی‌داری در گروه حاوی ویتامین C کمتر از گروه شاهد بود. مقایسه بین تیمارهای مختلف طی زمان نگه‌داری نشان‌داد که تیمار حاوی ویتامین E در مقایسه با سایر تیمارها، طی گذشت زمان افزایش فساد اکسیداتیو کندتری دارد.در طی دوره نگهداری، میزان زنده‌مانی بالا بودهو مواد افزودنی به‌عنوان نگهدارنده مناسب این فراورده عمل کرده است. در مجموع، نتایج این تحقیق نشان از عملکرد مناسب ویتامین‌ها در حفظ و نگه‌داری خمیر جلبکی در شرایط سرد بود.
متن کامل [PDF 940 kb]   (2460 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فرآوری محصولات شیلاتی
دریافت: 1394/9/22 | انتشار: 1396/3/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.