دوره 11، شماره 4 - ( 1401 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 367-357 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
2- گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران ، akbarzadeh@hormozgan.ac.ir
3- مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، تهران، ایران
4- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
چکیده:   (705 مشاهده)
در این تحقیق تاثیر پودر و عصاره برگ مورینگا Moringa oleifera بر فاکتورهای همولنف میگوی سفید غربی Litopenaeus vannamei در مواجهه با استرس شوری ارزیابی شد. بعد از 8 هفته غذادهی با پودر (25، 50 و 100g/kg  ) و عصاره (25/0، 5/0 و 0/1 g/kg) برگ مورینگا و تیمار شاهد بدون مورینگا، کلیه تیمارها تحت استرس شوری کوتاه مدت به میزان 5 و 55 ppt قرار گرفتند. در شمارش کل و افتراقی هموسیت ها در تیمارهای مختلف در هر سه حالت نرمال و استرس شوری 5 و 55 ppt اختلاف معنی دار مشاهده شد (p<0.05). در شرایط عادی و شوری بالا میگوهای تغذیه شده با عصاره برگ مورینگا تعداد هموسیت های بیشتری نسبت به سایر تیمارها داشتند. در شرایط بدون استرس تعداد سلول های سمی گرانولار در تیمارهای پودر و عصاره بیشتر از گروه شاهد بود. در شوری 5 ppt تیمارهای پودر مورینگا میزان سمی گرانولارهای بیشتری داشتند و در شوری 55 ppt گروه پودر برگ 100g/kg   و عصاره برگ 25/0g/kg  به ترتیب بالاترین مقدار این سلول ها را داشتند. در مجموع نتایج این تحقیق اثرات مثبت استفاده از پودر و عصاره برگ گیاه مورینگا بر عمکرد سیستم ایمنی و مواجهه با استرس شوری در میگو را نشان داد
شماره‌ی مقاله: 5
متن کامل [PDF 1444 kb]   (226 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تغذیه و فناوری خوراک
دریافت: 1401/4/22 | انتشار: 1401/12/4

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.