1- دانشگاه گیلان
2- دانشجوی کارشناسی شیلات، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا
چکیده: (8931 مشاهده)
برای بهینهسازی استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی سرخس آبی آزولا، از روش استخراج حلالی و بهینهسازی تاگوچی استفاده شد. متغیرهای وابسته در این فرایند غلظت اتانول، زمان استخراج و نسبت ماده خشک به حلال بود. غلظت اتانول و نسبت ماده خشک به حلال بهطور معناداری خواص آنتیاکسیدانی اندازهگیری شده با میزان فنول کل و خنثیکنندگی رادیکالهای آزاد را تغییر داد (05/0p<)، درحالیکه زمان استخراج تأثیر معناداری بر میزان ترکیبات آنتیاکسیدانی نداشت (05/0p>). میزان ترکیبات فنولی در تیمارها از 77/5 تا 42/16 برحسب میلیگرم اسید گالیک بر گرم ماده خشک متغییر بود. میزان درصد خنثیکنندگی رادیکالهای آزاد عصارهها نیز از 51/20 درصد تا 71/93 درصد بود. غلظت 50 درصد اتانول، نسبت 1به 15 ماده خشک به حلال و زمان استخراج 48 ساعت بهعنوان تیمار بهینه انتخاب شد. نتایج نشان داد آزولا میتواند برای استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی مناسب باشد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1394/5/18 | انتشار: 1395/3/1