طبرسا مهدی، رحیمی فاطمه، رضائی مسعود. تأثیر شرایط استخراج به کمک امواج فراصوت بر ویژگیهای ضداکسیدانی پلیساکاریدهای سولفاته محلول در آب جلبک سبز Enteromorpha intestinalis. علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (4) :85-98
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-10374-fa.html
1- استادیار گروه فراوری آبزیان
2- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده: (9105 مشاهده)
تأثیر شرایط مختلف دما (30 تا 90 درجه سانتیگراد)، زمان (10 تا 70 دقیقه) وpH (4 تا 9) بر روی بازده استخراج پلیساکاریدهای جلبک E. intestinalis مطالعه شد. نتایج نشان داد که دمای استخراج بیشترین تأثیر را در افزایش میزان پلیساکاریدهای بهدست آمده بر عهده داشت. بیشترین بازده استخراج پلیساکارید در دمای 90 درجه سانتیگراد، زمان 30 دقیقه و pH 8 بود. بنابراین، فعالیت ضداکسیدانی پلیساکاریدهای شرایط دمایی 30، 70 و 90 درجه سانتیگراد، زمانی 10، 30 و 50 دقیقه و pH 4، 7 و 8 که واجد اختلاف معنادار در بازده بودند، ارزیابی شد. برای ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی پلیساکاریدها، قدرت جذب رادیکال آزاد DPPH، قدرت کاهندگی آهن و ظرفیت آنتیاکسیدانی کل سنجیده شد. بیشترین فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH در دمای 30 درجه سانتیگراد (90/73 درصد)، زمان 30 دقیقه (08/95 درصد) وpH 7 (61/75 درصد) مشاهده شد. بیشترین قدرت کاهندگی آهن در دمای70 درجه سانتیگراد (99/89 درصد)، زمان 50 دقیقه (05/99 درصد) و pH 8 (49/97 درصد) بهدست آمد. فعالیت ضداکسیدانی کل در دمای70 درجه سانتیگراد (97/49)، زمان 10 دقیقه (32/62) و 7 pH (11/59 میلیگرم آسکوربیکاسید/گرم جلبک خشک) در بیشترین میزان خود بود. بهطورکلی، یافتههای مطالعه حاضر نشان داد که پلیساکاریدهای جلبک سبز E. intestinalis واجد پتانسیل ضداکسیدانی بوده و استفاده از دمای بالا، زمان طولانی و pH اسیدی یا قلیایی در فرایند استخراج، میتواند سبب کاهش پتانسیل ضداکسیدانی شود.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1394/11/2 | انتشار: 1395/12/1