دوره 4، شماره 2 - ( 1394 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 25-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Oujifard1 A. Influence of dietary nucleotide on growth performance and fatty acids profile of cultured grouper, Epinepheluscoioides. JFST 2015; 4 (2) :11-25
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-11183-fa.html
ستوده ابراهیم، اوجی فرد امین، ظریف فرد اسماعیل. تاثیر نوکلئوتید جیره بر رشد و ترکیب اسیدهای چرب هامور پرورشی (Epinephelus coioides). علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (2) :11-25

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-11183-fa.html


1- استادیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، برازجان
2- دانش آموخته کارشناسی ارشد، اداره کل شیلات استان بوشهر
چکیده:   (9272 مشاهده)
تاثیر نوکلئوتید جیره در 5 سطح صفر، 15/0، 25/0، 35/0 و 5/0 درصد با 3 تکرار روی بچه ماهی هامور معمولی (Epinepheluscoioides) با وزن اولیه 29/0±70/10 گرم به­‌مدت 10 هفته بررسی شد. نتایج بیانگر بهبود شاخص‌های رشد ماهی با افزودن نوکلئوتید به جیره غذایی بود. حداکثر شاخص‌های رشد در تیمار 35/0 درصد با اختلاف معناداری در افزایش وزن بدن، متوسط وزن ثانویه و فاکتور وضعیت نسبت به دیگر سطوح مشاهده شد (05/0>P). اختلاف معنا‌داری در میزان بقاء مشاهده نشد (05/0<P). پروفیل اسیدهای چرب عضله در تیمار 35/0 درصد وضعیت مناسب­تری نشان داد، به‌طوری‌که میزان اسیدهای چرب EPA)[1]) و مجموع اسیدهای چرب ((EPA+DHA و n-3 در عضله ماهیان تغذیه شده با این تیمار نسبت به گروه شاهد افزایش معنی­دار بود (P<0.05). در تیمار 5/0 درصد، میزان اسیدهای چرب اشباع [2](SFA)، اسیدهای چرب[3](MUFA)، و نسبت n3/n6 در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی­دار بود (P>0.05). میزان دو اسید چرب آراشیدونیک (AA)[4] و (DHA)[5] در بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌داری نداشت (P>0.05). آنالیز شیمیایی عضله نیز بیانگر بالاترین میزان پروتئین در تیمار 15/0 درصد و بالاترین میزان چربی عضله در تیمارهای 15/0 و 25/0 درصد بود و این اختلاف نسبت به گروه شاهد معنی‌دار بود (P<0.05). نتایج مطالعه نشان داد نوکلئوتید جیره دارای اثرات مثبتی بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و پروفیل اسیدهای چرب بچه ماهی هامور معمولی است و سطح 35/0درصد از عملکرد بهتری نسبت به دیگر سطوح برخوردار بود.  
متن کامل [PDF 485 kb]   (3252 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: تغذیه آبزیان
دریافت: 1393/10/15 | انتشار: 1394/6/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.