1- دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبعی گرگان
چکیده: (21873 مشاهده)
این تحقیق به منظور بررسی جایگزینی گلوتن ذرت بهجای پودر ماهی در جیره غذایی کپور ماهی و تأثیر این جایگزینی بر شاخص های بیوشیمیایی و خونشناسی خون کپور ماهی معمولی جوان انجام شد. ماهیان جوان با وزن متوسط 5/0 ± 5/11 گرم و طول متوسط 1 ± 9 سانتیمتر به مدت 8 هفته با تیمارهای آزمایشی تغذیه شدند. جیرههای غذایی با پروتئین خام 31%، انرژی خام 3100 کیلوکالری بر کیلوگرم در سه سطح جایگزینی 150، 270 و490 (گرم بر کیلوگرم) و یک جیره شاهد بدون گلوتن ذرت ساخته شدند. در پایان آزمایش شاخصهای بیوشیمیایی خون شامل گلوکز، کلسترول، تریگلیسرید و همچنین هموگلوبین، هماتوکریت، گلبولهای سفید (WBC) و گلبولهای قرمز خون (RBC) در بچه ماهیان تغذیه شده با جیرههای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد اختلاف معناداری داشتند (05/0P < ). اما ماهیان جوان تغذیه شده با جیرههای غذایی 1 تا 4 در مقدار پروتئین کل و شاخص های MCV، MCH وMCHC تفاوت های معناداری با یکدیگر نداشتند (05/0P > ). همچنین با جایگزینی مقادیر گلوتن ذرت در جیرهها این نتیجه حاصل شد که عوامل رشد و تغذیهای در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد به طور معناداری کاهش یافته است (05/0P < ). جمعبندی نهایی نشان میدهد که منبع پروتئینی گیاهی گلوتن ذرت جایگزین مناسبی به جای پودر ماهی نیست و باید سطح جایگزینی کمتر از جایگزین صورت گرفته در این تحقیق باشد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذیه آبزیان دریافت: 1391/2/11 | انتشار: 1391/12/21