دوره 6، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 138-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Extraction Method Effect on Fat Content and Fatty Acid Composition of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss). JFST 2017; 6 (2) :127-138
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-1138-fa.html
وفایی مریم، ناصری محمود، وفا سارا. تأثیر شیوه استخراج بر میزان چربی و ترکیب اسیدهای چرب ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم و فنون شیلات. 1396; 6 (2) :127-138

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-1138-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد
2- استادیار
3- دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات
چکیده:   (9677 مشاهده)
تأثیر روش‌های مختلف استخراج چربی با حلال (شامل Bligh and Dyer، Smedes، Bligh and Dye با استفاده از دی‌کلرومتان، Folch، Roese Gottible، سوکسله با استفاده از اتر و سوکسله با استفاده از ان-هگزان) بر میزان چربی کل و ترکیب اسیدهای چرب قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد.. براساس نتایج، بازدهی استحصال چربی با روش Bligh and Dyer بیش از روش‌های Smedes، Roese Gottible و سوکسله تر بود، ولی با دیگر روش‌ها اختلاف معناداری مشاهده نشد. مجموع اسیدهای چرب اشباع، تک‌غیراشباع و چندغیراشباع در چربی استخراج شده با روش‌های مختلف تفاوت معناداری نداشت. نسبت اسیدهای چرب امگا-3 به امگا-6 در روش‌های مختلف استخراج بین20/0تا 29/0 بود. بیشترین میزان شاخص پلی‌ان 34/0بود، اما بین روش‌های مختلف تفاوت معناداری مشاهده نشد. با توجه به کمیت و کیفیت چربی، بار مالی، سمیت مواد و سهولت بهره‌برداری، روش استخراج Bligh and Dyer بهینه شده با حلال دی‌کلرومتان برای استخراج چربی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پیشنهاد می‌شود.
متن کامل [PDF 345 kb]   (9350 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فرآوری محصولات شیلاتی
دریافت: 1395/4/14 | انتشار: 1396/6/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.