Ghaljaei fard A. Effect of Lactobacillus plantarum (KC426951) bacteria isolated from the intestine of rainbow trout Guilan on growth factors, carcass composition and the intestinal bacterial flora of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fingerling. JFST 2016; 5 (2) :111-124
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-11827-fa.html
قلجایی فرد افشین، خارا حسین، شناور ماسوله علیرضا. اثر باکتری Lactobacillus plantarum (KC426951) جداسازی شده از روده قزل آلای رنگین کمان استان گیلان بر فاکتورهای رشد، فلور باکتریایی روده و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (2) :111-124
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-11827-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد
2- هیات علمی گروه شیلات دانشگاه ازاد اسلامی واحد لاهیجان
3- هیات علمی موسسه ی تحقیقات تاسماهیان دریای خزر
چکیده: (16134 مشاهده)
تحقیق حاضر به منظور ارزیابی تاثیر باکتری اسید لاکتیک Lactobacillus plantarum (KC426951) جداسازی شده از روده قزل آلای رنگین کمان استان گیلان بر فاکتورهای رشد ، فلور باکتریایی روده ،ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 24/2±56/3 گرم به مدت 2 هفته با شرایط پرورشی محیطی سازگار شدند. پنج گروه از ماهیان با جیره حاوی 106 (تیمار1) ، 107 (تیمار2) ، 108 (تیمار3) ، 109 (تیمار4) و1010 (تیمار5) cfu g-1 لاکتو باسیلوس پلانتاروم و گروه کنترل (شاهد) بدون جیره حاوی پروبیوتیک به مدت 60 روز تغذیه شدند . نتایج نشان داد که میزان وزن نهایی ، طول نهایی، ضریب رشد ، درصد افزایش وزن در تیمار 2 بیشترین و در تیمار 5 کمترین مقدار و میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمار 2 کمترین و در تیمار 5 بیشترین را به خود اختصاص داده بودند(05/0> P). بالاترین تعداد باکتری های اسید لاکتیک روده ماهیان قزل آلا در تیمار4 و در حالیکه کمترین مقدار مربوط به تیمار شاهد (05/0> P)بدست آمد. حداکثر پروتئین لاشه در تیمار 4 و حداقل چربی لاشه در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0> P) . باتوجه به نتایج بدست آمده در خصوص بکارگیری Lactobacillus plantarum می توان از آن به عنوان یک فاکتور مثبت جهت بهبود فلور باکتریایی روده ، عملکرد رشد و ترکیب لاشه استفاده نمود.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذیه آبزیان دریافت: 1393/4/4 | انتشار: 1395/6/1