ادهمی بتول، کرامت امیرکلایی عبدالصمد. اثر امولسیفایر بر عملکرد رشد، فراسنجههای خون و ترکیببدن قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیهشده با جیره حاوی پودر چربی. علوم و فنون شیلات. 1396; 6 (3) :1-13
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-12170-fa.html
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- استادیار، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
چکیده: (9834 مشاهده)
این آزمایش به منظور بررسی اثر امولسیفایر بر عملکرد رشد، فراسنجههای خون و ترکیب لاشه در جیره حاوی پودر چربی در ماهی قزلآلای رنگینکمان انجام گرفت. در این آزمایش سطوح امولسیفایری در جیرههای حاوی 60 درصد پودر چربی گنجانده شد. در تیمار شاهد به جای پودر چربی از روغن ماهی استفاده گردید. تیمارهای آزمایشی شامل 1) تیمار شاهد (بدون امولسیفایر)، 2) 5/0%کولیک اسید، 3) 1%کولیک اسید ، 4) 2%توئین80 5) 4%توئین80 بودند. ماهیان با میانگین وزن اولیه 03/2±32/27 گرم به مدت 8 هفته با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. بین تیمارهای مختلف درصد افزایش وزن (BWI)، نرخ رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذایی (FCR) و شاخص کبدی (HSI)، اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0 P>)، ولی شاخص احشایی (VSI) اختلاف معنیداری را بین تیمارها نشان داد (05/0P<). بیشترین VSI مربوط به گروه شاهد و کمترین آن در تیمار 5/0%کولیک اسید مشاهده شد. افزودن امولسیفایر اثر معنیداری بر تعداد گلبولهای سفید، تعداد گلبولهای قرمز، هماتوکریت، هموگلوبین، MCV، MCH و MCHC داشت (05/0p<). بیشترین تعداد گلبول سفید در تیمار 5/0%کولیک اسید مشاهده شد، درحالیکه تعداد گلبول قرمز در تیمارهای حاوی امولسیفایر بیشتر از شاهد مشاهده شد. همچنین اختلاف معنیدار در مقدار گلوکز، پروتئین تام و آلبومین بین تیمارها مشاهده گردید (05/0p<) و بیشترین مقادیر آنها مربوط به تیمار 5/0%کولیک اسید بود. ترکیب شیمیایی لاشه اختلاف معنیداری را نشان داد (05/0p<). با افزودن امولسیفایر چربی لاشه کاهش و پروتئین لاشه افزایش پیدا کرد. به نظر میرسد، افزودن 5/0% کولیک اسید با افزایش پروتئین لاشه و ارتقای رشد موجب خنثی کردن برخی اثرات منفی در هضمپذیری پودر چربی شده و در جیره قزلآلای رنگینکمان مناسب باشد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذیه آبزیان دریافت: 1395/5/10 | انتشار: 1396/9/30